LomarengasLomarengas

Dubai lomakohteena – eksotiikkaa turvallisessa ympäristössä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Dubai lomakohteena on ylellinen, kiehtova ja monipuolinen. Tämä aavikolla sijaitseva kaupunki on turvallinen ja ehdottomasti kokemisen arvoinen lomakohde.

Beduiinit majailivat aikoinaan Dubain aavikoilla, kunnes öljyrikkaudet saivat Arabiemiraatit rakentamaan kaupungista luksusluokan keskusta. Kaupunki on rakastuttanut monet matkailijat itseensä ja Dubai lomakohteena soveltuukin monenlaisille matkaajille. Viime vuosina se on yhä isommassa suosiossa suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Tässä tärpit ja vinkit Dubain lomaan.

Millainen paikka on Dubai?

Loma Dubaissa on ehdottomasti mieleenpainuva. Aavan aavikon ja turkoosin meren väliin rakennettu kaupunki näyttää ja tuntuu erilaiselta kuin mikään muu paikka maailmassa. Dubaissa viehättää sen eksoottinen luonto ja toisaalta taas pilviin saakka ulottuvat pilvenpiirtäjät moderneine teknologioineen. Dubaissa voit törmätä ensin kamelilla matkaaviin paikallisiin ja pian nähdä maailman kalleimpien urheiluautojen kiitävän ohitsesi.

Dubai lomakohteena soveltuu rantalomaan ja lämpöä kaupungissa riittää ympäri vuoden. Keskilämpötilat eivät laske alle +20 asteen talvellakaan. Sisätiloissa on kuitenkin kaikkialla tehokas ilmastointi, joten varaudu esimerkiksi viileämpiin ostoskeskuksiin!

Rannalla löhöilyn lisäksi Dubai tarjoilee matkailijalle:

  • Loistavat ostosmahdollisuudet
  • Jeeppisafareita aavikolla
  • Huikeita maisemia pilvenpiirtäjien korkeuksissa
  • Kielenvievää ruokakulttuuria

Dubai on muslimimaa, joten siellä tulee noudattaa tiettyjä kohteliaisuussääntöjä esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Olkapäät ja polvet on hyvä peittää ja naisten kannattaa ottaa kevyt huivi mukaan. Konservatiivisempi pukeutuminen on kuitenkin vaadittua vain uskonnollisissa kohteissa, joten muuten saat pukeutua kuten haluat.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Dubai lomakohteena on turvallinen ja kiehtova

Monella matkailijalla on vielä hieman heikko kuva Dubaista ja Lähi-idän maista ylipäätään. Dubai on kuitenkin täysin turvallinen matkakohde, eikä siellä tarvitse pelätä, sillä turvallisuus on kaupungissa huipussaan! Moniin muihin suurkaupunkeihin verrattuna esimerkiksi taskuvarkaita ei tarvitse pelätä.

Yleisesti ottaen Dubai on loistava paikka tutustua kunnolla Lähi-idän ja arabimaiden kulttuuriin. Kaupungin kuvankauniit moskeijat ja lukuisat ruokakojut, varsinkin kaupungin vanhassa osassa eli Bastakyassa, näyttävät kulttuurin kauniit puolet ja ihastuttavat matkailijan tähänkin maailmankolkkaan. Dubain asukkaat ovat ystävällisiä ja iloisia.

Dubain hotellit tarjoavat kaikkea maan ja taivaan väliltä

Hotellit Dubaissa ovat tasokkaita ja sopivaa majoitusta löytyy kaikenlaisille matkabudjeteille. Dubai on tunnettu sen loistohotelleista, kuten vaikkapa julkkisten suosimasta Burj Al Arabista. Mutta kaupungista voit löytää joukon edullisempiakin majapaikkoja esimerkiksi Expedian ja Ebookersin sivuilta.

Hotellia valittaessa on hyvä huomioida Dubain koko ja se, ettei kaupungissa oikeastaan ole vain yhtä keskustaa vaan monia keskuksia. Downtown on alueena ehkäpä se suosituin, sillä sieltä löytyy muun muassa Burj Khalifan pilvenpiirtäjä.

Downtownin eteläpuolelle kannattaa suunnata, jos pidät trendikkäästä menosta. Dubai Marina on nimittäin melko hienoa ja ylellistä aluetta, viihtyvine ruokapaikkoineen. Tämä alue on monen mielestä se Dubain paras kohta matkailijalle.

Dubai matkakohteena ei kuitenkaan ole vain uutuuden kiiltoa. Pohjoisessa ovat paljon perinteisempää Dubaita edustavat Bur Dubai ja Deira. Bastakia löytyy juuri Bar Dubain alueelta ja Deiran mauste- ja kultabasaarit ovat näkemisen arvoisia.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Dubain lomakohteet täynnä monipuolista tarjontaa

Dubai lomakohteena tarjoilee jokaiselle jotakin. Loma Dubaissa ei ainakaan tekemisenpuutteeseen kaadu, vaan nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa riittää taatusti kaikille. Parhaimmat Dubain nähtävyydet ja lomakohteet ovat ehdottomasti:

  • Burj Khalifa pilvenpiirtäjä
  • Dubai Mall ostoskeskus
  • The Palm Jumeirah tekosaari
  • Jumeirah moskeija
Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Vietä eksoottinen ja rauhoittava loma Dubaissa

Se, millainen paikka Dubai on, riippuu täysin siitä, mitä matkaltasi haluat. Dubai lomakohteena antaa sinulle mahdollisuudet tehdä lomastasi niin ylellisen ja rentouttavan loman kuin vauhdikkaan aktiivipiipahduksenkin.

Joten antaudu tämän eksoottisen kaupungin viettelemäksi ja varaa matkasi!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti