Onko Balin turvallisuus hyvä 2020?

Paratiisisaaria etsivät haaveilevat monesti matkasta Balille. Mutta millainen onkaan Balin turvallisuus, varsinkin jos matkaat saarelle yksin?

Indonesiaan kuuluva Bali on ehdottomasti yksi maailman suosituimpia matkakohteita ja yksi suomalaistenkin suosikeista. Aina silloin tällöin lomasaarelta voi kuitenkin kantautua negatiivisia uutisia, joka voi pistää miettimään, että onko Balille turvallista matkustaa? Balin turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä, mutta matkaillessa on hyvä kuitenkin noudattaa tiettyä varovaisuutta. Tässä katsaus siihen, onko Bali turvallinen ja kuinka matkustaa paratiisiin yksin?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Luonnonuhat ja niihin varautuminen

Balin huonot puolet ovat pitkälti äitiluonnon aiheuttamia ongelmia. Itse saari on varsin turvallinen matkustaa, mutta välillä saaren ilmasto ja sijainti aiheuttavat joitakin vaaratilanteita juuri erilaisten luonnonmullistusten takia.

Näihin lukeutuvat:

 • Mahdolliset tulvat rankkasateiden johdosta varsinkin talven sadekausina.
 • Balin tulivuorenpurkaukset.
 • Mahdolliset maanjäristykset, sekä niistä johtuva tsunami-uhka.
 • Kovat virtaukset meressä, varsinkin monsuunikaudella.

Näiden takia on hyvä aina tutustua esimerkiksi majapaikan pelastusjärjestelyihin ja tehdä Suomen ulkoministeriölle matkustusilmoitus ennen lähtöä. Yllä olevat luonnonoikut eivät ole mikään jatkuva ilmiö saarella ja koska niihin ei oikein voi varautua tai vaikuttaa, ei niiden takia kuitenkaan kannata olla matkustamatta. Kannattaa kuitenkin seurata paikallisia uutisia ja tutustua juuri erilaisiin pelastusjärjestelyihin.

Entä onko Balilla malariaa? Bali ei ole malarianriskialuetta, vaikka osaan Indonesiaa suositellaankin malarialääkityksen aloittamista alueelle matkatessa. Varmista kuitenkin vaadittavat rokotukset vaikkapa Rokote.fi sivustolta.

ApolloApollo

Balin turvallisuus: rikollisuus ja liikenne 2020

Entäpä sitten Balin turvallisuus muulta osin? Balin turvallisuustiedote varoittaa tälläkin hetkellä terrorismista, joten tämänkaltaisten iskujen vaara on olemassa, vaikkakin muuten Balia pidetään turvallisena matkakohteena. Balin turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä, eikä matkailijoihin kohdistu sen suurempaa vaaraa. Mitään matkustusrajoitteita ei esimerkiksi ole tällä hetkellä voimassa.

Rikollisuutta on tietenkin Balilla kuten kaikkialla muuallakin maailmassa. Maalaisjärkeä tulee siis noudattaa ja välttää:

 • Arvotavaroiden esittelyä
 • Yksin liikkumista tuntemattomilla alueilla
 • Rekisteröimättömien taksien tai palveluiden käyttöä
 • Ruuan tai juoman vastaanottamista tuntemattomilta

Balin liikennekulttuuri on melko hurja suomalaisille, eikä tottumattoman kannata lähteä ajamaan autolla tai mopolla. Noudata liikenteessä muutenkin erityistä varovaisuutta.

Balin kanta huumausaineisiin on varsin tiukka ja länsimaalaiset matkaajat ovat usein joutuneet ongelmiin virkavallan kanssa. Vältä siis huumeita lomallasi, äläkä ota vastaan lahjoja tuntemattomilta, sillä et voi tietää mitä ne sisältävät!

Tämän lisäksi varsinkin tarjottua alkoholia kannattaa vältellä, eikä sitä kannata koskaan ostaa katukaupasta. Nämä ovat monesti laittomia pulloja, jotka voivat sisältää myrkyllisiä aineita.

Apollo – Bali

Löydä parhaat lomatarjoukset Balille!

Etsi lomatarjouksia

Onko Balilla turvallista liikkua yksin?

Bali on varsin suosittu matkakohde varsinkin nuorten matkaajien keskuudessa. Mutta onko Bali turvallinen yksinmatkustajille? Paratiisisaarelle voi hyvinkin suunnata rentoutumaan ja hiljentymään yksin, eikä saarelle matkustamista tule todellakaan pelätä.

Yksin matkatessa on kuitenkin tärkeä muistaa muutama erityinen seikka, varsinkin jos olet yksinmatkaava nainen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Turvallisuuden parantamiseksi kannattaa:

 • Tehdä matkustusilmoitus ja pitää huoli, että joku läheinen tietää aina päivän suunnitelmistasi ja liikkeistäsi.
 • Vältellä yksinliikkumista myöhään öisin. Muihin matkailijoihin on kiva tutustua vaikkapa majapaikassa ja löytää näin seuraa!
 • Olla vastaanottamatta ruokaa, juomaa tai lahjoja.
 • Käytä vain virallisia taksiaplikaatioita, kuten Uberiä tai Go Jekiä.
 • Pidä kännykkä aina esillä kun olet liikkeellä yksin.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Maalaisjärkeä noudattamalla pärjäät Balilla yksinkin. Bali on kiva lomakohde, eikä sinne matkaamista tarvitse vältellä. Pidä vain mieli valppaana, tutustu turvallisuussääntöihin ja noudata viranomaisten ohjeita ongelmien sattuessa ja lomasi on onnistunut ja turvallinen!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti