Intia

Intia on värikäs ja eksoottinen maa, jossa asuu maailman toiseksi eniten ihmisiä Kiinan jälkeen. Intiassa suomalainen pääsee tutustumaan todella erilaiseen kulttuuriin. Länsimaihin verrattuna se on aivan päinvastainen. Se on siitä mielenkiintoinen kohde, että se tuo matkailijalle todella paljon eri näkökumia, nähtävää ja koettavaa. Tässä maassa vierailu avaa varmasti silmiäsi.

Uskontoon, kulttuuriin ja maisemiin pääsee tutustumaan todella edullisesti, sillä Intian hintataso on erittäin alhainen. Lennotkaan eivät ole nykyään enää kovinkaan kalliita, ja majoitusvaihtoehtoja löytyy ihan jokaiseen hintatasoon, aina halvoista hostelleista upeisiin luksus All Inclusive –lomaparatiiseihin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Myös tämä Aasian maa palvelee matkustajaa ilmastonsa puolesta ympäri vuoden. Päivän lämpötila pysyy ympäri vuorokauden yli 20 asteen yläpuolella. Kuumimpaan aikaan kesällä lämpötilat huitelevat 35-40 asteen välillä.

Maa on upea kohde niille, jotka ovat erityisen kiinnostuneita maisemista ja kulttuurista. Pitkän ja monipuolisen historian takia Intiassa riittää nähtävää ja ihmeteltävää. Intiasta löytyy myös aurinkoa palvoville upeita kohteita, joista yksi suosituimmista on Goa. Muita Intian suosittuja matkakohteita ovat pääkaupunki Delhi sekä Mumbai. Intian tunnetuin nähtävyys on tietysti Taj Mahal.

Varaa nyt itsellesi kaikkien aikojen kulttuurimatka tai lähde nauttimaan Intian auringosta Goan rannoille!

Intia on monen matkailijan haave ja salainen unelma. Se houkuttelee ja kiehtoo väreillään ja monimuotoisuudellaan.

Maa on monen mielestä kiehtova, mutta silti hieman pelottava. Intiasta kuulee kaikenlaisia matkakokemuksia ja sen ihmismassat ja kulttuurin eroavaisuudet voivat joskus ihmetyttää suomalaista matkailijaa. Maahan kannattaa ehdottomasti tutustua etukäteen, sillä silloin Intian matkastaan on mahdollista saada enemmän irti.

ApolloApollo

Intia pähkinänkuoressa

Intia on hurjan suuri maa Aasiassa. Se sijaitse Arabianmeren ja Bengalinlahden välisellä niemimaalla. Intian rajanaapureita ovat Pakistan, Kiina, Nepal ja Bhutan, Bangladesh ja Myanmar.

Ennen tarkempaa sukeltamista sen historiaan ja kulttuuriin, tässä muutama mielenkiintoinen perusfakta Intiasta.

Pääkaupunki

Intian pääkaupunki on New Delhi. Tämä vuonna 1931 pääkaupungiksi julistettu kaupunki kuuluu Delhin laajempaan kaupunkialueeseen, vaikka New Delhi onkin pienempi hallinnollinen keskus.

Väkiluku

Intia on maailman toiseksi väkirikkain maa heti naapurissa sijaitsevan Kiinan jälkeen. Intian väkiluku on yli 1,334,000,000 ihmistä.

Valuutta

Intian raha on Intian rupia. Yksi Intian rupia on tällä hetkellä arvoltaan noin 0,012 euroa.

Uskonnot

Maa on melkoinen uskontojen sulatusuuni. Noin 80% intialaisista ovat hinduja. Hinduismin lisäksi Intian uskonnot pitävät sisällään myös:

 • Islam – noin 14% väestöstä
 • Kristinusko – noin 2% väestöstä
 • Sikhiläisyys – noin 2% väestöstä

Intialla ei ole varsinaista valtion uskontoa, vaikka Intian uskonnot ovatkin näytelleet melko suurta osaa maan historiassa. Uskontojen välisiä ongelmia esiintyy jonkin verran, varsinkin maaseudulla.

Kieli

Moneen muuhun maahan verrattuna Intian erikoisuus on se, ettei maalla ole virallista valtion kieltä. Intian laki tunnistaa peräti 22 eri kieltä. Näistä suurin osa kuuluu joko indoarjalaisiin kieliin (74% väestöstä) tai Dravidakieliin (24% väestöstä). Siirtomaahistoriansa johdosta Intiassa puhutaan laajalti englantia ja matkailija pärjääkin englannilla suurelta osin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Vaihderikas historia tekee maasta mielenkiintoisen kohteen

Intian kulttuuriIntia on yksi ihmiskunnan ensimmäisistä korkeakulttuureista. Induksen kulttuuri kehittyi alueella noin 3 000 ennen ajanlaskun alkua. Paikalle myöhemmin saapuneet indoeurooppalaiset kulttuurit johtivat hindulaisuuden ja nykyisen intialaisen kulttuurin syntyyn. 700-luvusta aina 1200-luvulle asti alueen kulttuuria muovasi vahvasti arabialaiset sotaretkien tekijät sekä islamilaisen sulttaanikunnan synty.

Eurooppalaiset alkoivat tehdä kauppaa intialaisten kanssa aivan 1400-luvun lopulla. Suurmogulien valtakunnan romahtaessa 1700-luvulla, brittiläinen Itä-Intian kauppakomppania nousi melkoiseen valtaan. 1858 Intian hallinto siirtyi suoraan Britannialle ja taistelu kohti itsenäisyyttä alkoi nopeasti.

Englantilaisvastaisen vapaustaistelun näkyvin hahmo oli Mohandas Karamchand Gandi. Hänen väkivallaton protestointi johti lopulta Intian siirtomaakauden päättymiseen. Intia itsenäistyi vuonna 1947.

Intiaan historiaa on itsenäistymisen jälkeen muokanneet taistelut samaan aikaan syntyneen muslimienemmistöisen Pakistanin kanssa. Maiden suhteet ovat edelleen melko viileät.

Värikäs kulttuuri takaa unohtumattomia kokemuksia

Intia on kiehtova maa juuri sen rikkaan historian ja värikkään kulttuurinsa ansiosta. Lukuisat eri Intian uskonnot sekä erilaisten hallitsijoiden tuomat kulttuurit ovat luoneet kiehtovan kulttuurien sekoituksen. Tämä näkyy kaikessa mitä maalla on tarjota, niin sen maukkaasta ruuasta aina arkkitehtuuriin.

Intian kulttuuria hallitsee hindulaisuus, joka näkyy katukuvassa muun muassa siinä, että keskellä katua saattaa yhtä äkkiä seisoa lehmä. Tämä pyhä eläin saa hindulaisuudessa elellä rauhassa, olipa maailman meno ympärillä minkälaista tahansa.

Intia tunnetaan myös mausterikkaasta ruuastaan. Sen kulttuuria ovat hallinneet niin arabien tuomat maut kuin brittienkin mukanaan tuomat ja suosimat ainekset ja tavat.

Minkälainen Intia on matkakohteena?

Intia matkakohteena on eksoottinen ja mielipiteet jakava. Moni rakastuu maahan korviaan myöten ja palaa yhä uudelleen, kun taas toiset eivät välttämättä koskaan rakastu maan värikkääseen ja hektiseen elämänmenoon.

Matkailijalle Intia tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Intian matkat voivat olla jopa rantalomia, vaikka tämä maa onkin parhaimmillaan kulttuuri- ja luontokohteena. Sen suurkaupungit tarjoavat runsaasti historiallisia ja kulttuurisesti tärkeitä nähtävyyksiä sekä runsaasti ostosmahdollisuuksia. Maaseudulla puolestaan pääsee nauttimaan luonnon rauhasta ja kiireettömästä elämänmenosta.

Tässä tärkeimmät tiedot onnistuneeseen Intian matkaan.

Viisumi

ViisumiIntiaan matkattaessa sinulla tulee olla viisumi. Tässä mahdolliset Intia viisumi –tyypit sekä niiden tämänhetkiset hinnat:

 • Turistiviisumi, joka on voimassa 1-12 kuukautta. Sen hinta on 145 euroa.
 • Liikematkaviisumi, joka myönnetään 1-5 vuodeksi. Sen hinta vaihtelee 164 eurosta 290 euroon.
 • Työntekoviisumi, joka myönnetään puoleksi vuodeksi tai vuodeksi. Viisumin hinta on 240 euroa.

Viisumin voi hakea kätevästi netistä. Sen hakeminen kuuluu usein myös valmismatkan hintaan.

Rokotukset

RokotuksetIntiaan matkaajan tulisi tarkistaa, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset ovat voimassa. Näihin lukeutuvat tuhkarokko-, sikotauti-, ja vihurirokkorokote, jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote. Riskiryhmiin kuuluvien tulisi myös varmistaa kausittaisen influenssarokotteen voimassa olo.

Tämän lisäksi suositellaan rokotetta hepatiitti A:ta vastaan sekä tiettyihin riskiryhmiin kuuluville myös hepatiitti B, japanin aivotulehdus, kolera sekä lavantauti rokotetta.

Intiassa on olemassa oleva malariariski, joten tästäkin kannattaa keskustella lääkärin kanssa ennen matkaa.

Turvallisuus

TurvallisuusEntäpä sitten Intian turvallisuus? Onko maa varmasti turvallinen matkakohde lomalaiselle? Intian turvallisuus on yleisesti melko hyvä, eikä matkailijan tarvitse pelätä mitenkään erityisesti.

Toki Intiassakin pitää käyttää maalaisjärkeä ja varsinkin naisten kannattaa tarkkailla ympäristöä, etenkin yksin matkatessa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yksi ei kannata liikkua myöhään öisin eikä suosituimpien alueiden ulkopuolella. Suuria määriä rahaa ei kannata kuljettaa mukanaan ja arvotavarat kannattaa pitää majoituksessa lukkojen takana.

Hintataso

Intian rupia rahayksikköIntian rahan kurssi on varsin edullinen euroon nähden ja Intian hintataso tekee maasta edullisen matkakohteen. Esimerkiksi pääkaupunki New Delhin hintataso Suomeen verrattuna on noin 65% matalampi. Hintataso riippuu tietenkin aina hieman kohteesta ja suurkaupungit ja matkailijoiden suosimat lomakeskukset ovat hieman maaseutua ja pieniä kyliä korkeampia. Mutta noin yleisesti ottaen maa on yksi edullisimmista matkakohteista.

Minkälaisia hintoja Intiassa voi sitten odottaa? Tässä muutamia esimerkkejä.

Majoitus

MajoitusIntian monipuolisuus heijastuu myös majoitusvaihtoehdoissa. Intiassa on helppo majoittua monenlaisiin majapaikkoihin, aina paikallisista pikkuisista hostelleista kansainvälisien hotelliketjujen hotelleihinkin.

Majatalot ja hostellit voivat maksaa vain pari euroa yöltä ja niitä löytyy jokaiseen makuun. Majapaikkoja kannattaa vertailla etukäteen ja lukea varsinkin muiden matkalaisten kokemuksia. Intian laatutaso poikkeaa nimittäin hieman siitä, mihin moni eurooppalainen matkailija on tottunut.

Hotellien puolesta maassa riittää halpoja ja tasokkaita hotelleja. Myös luksusta on helppo saada huovattavasti edullisimmin kuin monessa muussa kohteessa. Jälleen kerran matkailijan on hyvä vertailla niin vaihtoehtoja kuin kokemuksiakin ennen majoituksen varaamista.

Majoitus kahden tähden hotellissa on noin 20 euron luokkaa kun taas viiden tähden huoneista ei monesti tarvitse maksaa 100-200 euroa enempää.

Liikenne

LiikenneJulkisella liikenteellä voi matkata jopa noin 20 sentin kertalipun hintaan. Taksi matkat viiden kilometrin matkalla voivat maksaa hieman reilun euron.

Ruokailu

RuokaRuokailu on Intiassa hurjan edullista. Hyvätasoisessa ravintolassa syö helposti muutamalla eurolla kun taas katuruoka voi maksaa vain muutamia senttejä.

Ilmasto

Intia matkakohteena tarjoaa alueittain vaihtelevan maaston sekä ilmaston. Maa voidaan jakaa kolmen maisematyyppiin, jotka osaltaan muokkaavat kunkin alueen ilmastoa:

 • Himalajan vuoristo
 • Tasanko alueet pohjoisessa
 • Ylänkö alueet etelässä

Intian ilmasto jaetaan usein puolestaan kahteen päätyyppiin. Pohjoisen ilmasto on lauhkeaa ja lämpötilanvaihtelut yleisiä. Talvisin keskilämpötila liikkuu 15 asteen tienoilla, kun taas kesäisin se voi nousta aina 40 asteeseen.

Etelän trooppinen ilmasto taas pysyttelee hyvin samoissa lämpötiloissa läpi vuoden. Etelän kohteiden lämpötilat ovat noin 25-35 asteen tienoilla. Kesällä etelässä vallitsee monsuunikausi, jolloin sää voi olla hyvinkin kostea ja polttavan kuuma. Tämän puolesta pohjoinen sopii paremmin matkakohteeksi kesäisin, kun taas etelään kannattaa suunnata talvella.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Miten onnistuvat unelmien Intian matkat?

Intia matkakohteena on siis turvallinen, kiehtova ja lämmin! Mutta minkälaiset matkat maahan onnistuvat ja minne maassa kannattaisi matkata? Tässä tärpit matkojen tilaamiseen sekä ne suosituimmat matkakohteen ja nähtävyydet, jotka kannattaa pitää mielessä.

Omatoimimatkat ja kiertomatkat

Intia on tunnettu reppureissaajien unelmakohteena, eikä syyttä. Intian edullinen hintataso, turvallisuus ja monipuolisuus tekevät siitä loistavan kohteen omatoimimatkailijalle. Vaikka julkinen liikenne onkin ehkä kaoottinen suomalaisten mieleen, sen halpuus tarkoittaa, että maata voi nähdä laajemminkin helposti.

Mutta Intiaan voi myös tehdä valmismatkoja ja varsinkin Intian kiertomatka on hyvä keino nähdä suosituimmat nähtävyydet. Tämänkaltaiset matkat ovat hyvä vaihtoehto maahan ensimmäistä kertaa matkaaville. Intian kiertomatkat ja valmismatkapaketit voivat halvimmillaan olla noin 600 euron luokkaa viikon matkalta. Keskimäärin Intian matkat ovat noin 1 000 euron luokkaa.

Lennot

Intian lennot vaihtelevat paljon siitä milloin olet lentämässä ja haluatko lentää maahan suoralla lennolla. Suorat lennot Intiaan onnistuvat Suomesta monena eri viikon päivänä ja ne ovat pääsääntöisesti noin 500 euron luokkaa.

Tämän lisäksi lentoja löytää runsaasti eri puolille Intiaa, jos laajentaa vaihtoehtoja suorien lentojen ulkopuolelle.  Lentoja kannattaa vertailla netistä, sillä silloin löydät edullisimmat lennot Intiaan.

Suosituimmat matkakohteet

Entäpä ne Intian suosituimmat matkakohteet? Monipuolinen Intia tarjoaa mahdollisuudet niin rantalomaan kuin kulttuurin tutkimiseenkin.

Goan ranta

Goa

Rantaloma onnistuu mainiosti Goan osavaltiossa. Etelä-Goa on täynnä huipputason rantalomakohteita, joissa voi nauttia muun muassa kylpylähoidoista edulliseen hintaan. Pohjois-Goa tarjoaa hieman enemmän paikalliskulttuuria.

Delhin kaupunki

Delhi

Delhissä voi viettää viihtyisän kaupunkiloman. Kaupunki on täynnä museoita ja kauniita rakennuksia sekä temppeleitä, joissa tutustua Intian kulttuuriin ja historiaan. Delhin iltaelämä on varsin vauhdikas ja ruokakulttuuri Intian parhaimpia.

Mumbain kaupunki

Mumbai

Mumbai on toinen loistava kaupunkikohde. Intian länsirannikolla sijaitseva kaupunki on huikea läpileikkaus Intian uskontojen kirjoa. Täällä voi vierailla niin buddhalaisessa temppelissä kuin moskeijassakin.

Agran linnoitus

Agra

Agralla ei ole varsinaisesti hyvä lomakaupungin maine, vaikka sieltä löytyykin yksi Intian tunnetuin nähtävyys, Taj Mahal. Mutta kaupunki on paljon muutakin kuin tämä yksittäinen rakennus, eikä suurmogulien synnyttämään kaupunkiin kannata piipahtaa vain hetkeksi. Agrassa riittää kauniita ja kiehtovia kulttuurikohteita sekä lukuisia luksushotelleja, joissa yöpyä edullisesti.

Varanasin kaupunki

Varanasi

Jos taas Intian kulttuuri ja maan suurin uskonto hindulaisuus kiehtovat, kannattaa suunnaksi ottaa Varanasi. Tämän on Intian pyhimpiä kaupunkeja, sillä se on Shiva-jumalan kotikaupunki.

Näiden Intian matkakohteiden lisäksi kannattaa myös harkita:

 • Rajasthanin maakunnassa sijaitsevaa Jodhpuria, sillä tässä Sinisenä kaupunkina tunnettussa kaupungissa on upea linnoitus ja paljon historian havinaa.
 • Vaeltamista pikku-Tiibetinä tunnetulla Ladakhin alueella Himalajan vuoristossa.
 • Laskettelulomaa Kashmirissa.

Suosituimmat ja tunnetuimmat nähtävyydet

Ihanien ja monipuolisten kohteiden lisäksi Intian nähtävyydet tarjoavat jokaiselle jotakin. Maasta löytyy niin kauniita luontonähtävyyksiä kuin historiallisia kulttuurikohteitakin. Tässä ne suosituimmat ja tunnetuimmat Intian nähtävyydet:

Taj Mahal Intiassa

Taj Mahal

Agrassa sijaitseva ikuisen rakkauden symboli on yksi maailman kuvatuimpia kohteita. Se on ehdottomasti vaikuttava kokemus, vaikka siellä, kuten muuallakin Intiassa, kannattaa varautua ihmishälinään ja tungokseen.

Punainen linnake Delhissä

Punainen linnake

Delhin punainen linnake on yli 30 metrin korkuisine muureineen vaikuttava näky. 1600-luvulta peräisin oleva linnake on parhaimmillaan iltaisin, jolloin erilaiset valo- ja äänitehosteet värittävät linnakkeessa vierailua.

Ranthamboren kansallispuisto

Ranthamboren kansallispuisto

Mikäli haluat tutustua Intian luontoon ja nähdä varsinkin maan kuuluisat tiikerit, kannattaa vierailla Ranthamboren kansallispuistossa. Täällä näkee takuuvarmasti tiikereitä ja muita eläimiä. Toinen hyvä kansallispuisto on Jim Corbettin kansallispuisto Pohjois-Intiassa.

Harmandir Sahib - Kultainen temppeli

Harmandir Sahib – Amritsarin kultainen temppeli

Tämä sikhiläisyyden keskus on arkkitehtuurisesti kaunista katsottavaa ja vierailu temppelissä on pysähdyttävä kokemus. Temppelin yhteydessä jaetaan ruokaa jopa 50 000 ihmiselle joka päivä, joten siellä voi pysähtyä ihastelemaan ihmisyyden parhaita puolia.

Karni Matan temppeli

Karni Matan temppeli

Rajasthanissa sijaitseva Karni Matan temppeli ei taatusti houkuttele kaikkia matkailijoita, sillä kyseessä on rotille pyhitetty temppeli. Jos näitä jyrsijöitä ei pelkää, on temppeli ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Intia on unohtumaton elämys

Intian maut, nähtävyydet, luonto, ihmiset ja kulttuuri ovat unohtumaton kokemus. Maan elämänrytmi on sekoitus kiihkeää menoa ja yhtä äkillisiä mahdollisuuksia täydelliseen pysähtymiseen. Matkailijalle Intia tarjoaa runsaasti unohtumattomia elämyksiä, eikä maata kannata ohittaa lomamatkaa mietittäessä.

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Jätä kommentti