Tel Aviv hintataso 2020 – näin onnistuu edullinen loma

Tel Aviv ansaitsee paikkansa suositumpien matkakohteiden joukossa. Mutta onko Tel Avivin hintataso liian korkea matkailijoille vai voitko vierailla kaupungissa edullisesti?

Israelissa sijaitseva Tel Aviv on kasvattamassa suosiotaan matkailukaupunkina. Kaupungissa onnistuu nimittäin helposti rentouttavan rantaloman ja vauhdikkaan kaupunkiloman yhdistäminen. Kaupunki on kuitenkin tunnetusti Israelin kalliimpia kaupunkeja, Tel Avivin hintatason ollessa keskimäärin hieman Suomea korkeampi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että matkaa kaupunkiin ei kannattaisi suunnitella – Tel Avivin hintataso kun mahdollistaa myös edullisemman loman, kunhan vain tiedät mistä etsiä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Tel Avivin hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 55€
Hotelli – 3 tähteä 170€
Hotelli – 4 tähteä 250€
Hotelli – 5 tähteä 330€
Ateria – edullinen ravintola 15€
Ateria – McDonald’s 12,5€
Olut – ravintolassa 7€
Coca-Cola – ravintolassa 2,5€
Cappuccino 3€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 1,4€
Taksi – aloitus 3€
Taksi – per km 1€
Bussilippu – per suunta 1,5€
Bensa – per litra 1,6€

Kattava lista Tel Avivin hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Tel-Aviv-Yafo?displayCurrency=EUR

Tel Avivin hintataso matkojen suhteen

Loman suurin kustannus on tietenkin yleensä juuri matkan hinta, eli lentojen ja majoituksen yhdistelmä. Tel Avivin lentojen hinta vaihtelee melko paljon ajankohdan mukaan, mutta yleisesti ottaen lentojen hinnat ovat yllättävänkin edullisia. Tel Aviviin on nimittäin runsaasti lentovaihtoehtoja, joten lennoista voi parhaimmillaan joutua maksamaan vain muutamia satasia. Nykyään myös Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä Tel Aviviin.

Majoittuminen onkin sitten hieman eri juttu ja usein se kallein osa Tel Avivin matkan hintaa. Hotellien hinnat kaupungissa ovat melko korkeat ja siitä alla hieman esimerkkejä:

  • Kahden tähden hotellit maksavat hieman yli 60 euroa yöltä.
  • Kolmen tähden hotellit ovat noin 100 euroa yöltä.
  • Viiden tähden hotellien hinnat voivat olla jopa reilut 220 euroa yöltä.
ApolloApollo

Ketjuhotelleja on kaupungissa kuitenkin jonkin verran ja nämä ovat usein halvimpia kuin paikalliset putiikkihotellit. Paikalliset vuokraavat myös asuntojaan ahkeraan, joka on edullinen tapa majoittua Tel Avivissa. Edullista majoitusta on kuitenkin mahdollista löytää kun tutkit tarjouksia ja varaat hotellit hyvissä ajoin ennen matkaa.

Tel Avivin hintataso yllättää ajoittain

Tel Avivin hintataso on siis ensisilmäisesti Suomen hintatasoa korkeampi. Kuten mainittu, esimerkiksi majoittuminen voi lohkaista ison palan matkabudjetista. Mutta kaupungissa on kyllä mahdollista pärjätä pienemmälläkin lomabudjetilla. Alla esimerkkejä hinnoista:

Ruokailu ja huvittelu

Ruokaan ja juomaan saa kyllä kaupungissa rahaa palamaan, mutta edullisiakin vaihtoehtoja on runsaasti. Katuruokakojujen falafelit ja hummus-annokset ovat ehdottomasti hyviä valintoja. Ruokailu onnistuu helposti alle 10 eurolla kunhan vain vältät ydinkeskustan paikkoja.

Tel Aviv on tunnettu yöelämästään, joten hauskaa kaupungissa voi pitää. Keskusta on täynnä hintavia klubeja, mutta edullisempia baarejakin on runsaasti. Olut on melko kallista, mutta varsinkin paikallisia viinejä saa vain noin viiden euron hintaan.

Tässä vielä muutama vinkki ruokien ja juoman suhteen:

  • Kahvi on edullisempaa noutotyyliin nautittuna kuin kahvilassa istuen.
  • Venäläistyylisissä kaupoissa on halvempaa alkoholia.
  • Happy Hour –tarjouksia on runsaasti aikaisin illasta monissa klubeissa.
  • Cofix –ketju tarjoaa edullista ruokaa.
  • Hienoimpien ravintoloiden lounaat ovat yleensä halvempia kuin illallishinnat.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Liikkuminen

Tel Aviv ei ole mahdottoman iso kaupunki ja varsinkin keskustan alueella kannattaa yksinkertaisesti kävellä paikasta toiseen. Kaupunkipyöriä voi vuokrata luottokortilla, pyörien ollessa ilmaisia ensimmäisiksi 30 minuutiksi. Tästä eteenpäin maksua tulee muutamia euroja.

Julkinen on kohtuullisen toimiva, bussilipun maksaessa alle kaksi euroa. Busseilla liikkumista voi välttää ottamalla taksin – taksi maksaa tietenkin hieman enemmän, joten ihan joka paikkaan ei kannata matkata taksilla. Viiden kilometrin matka taksilla maksaa lähemmäs 10 euroa. Kaupunki on kuitenkin pieni, joten taksimatkat ovat sinänsä varsin edullisia.

Ostokset ja nähtävyydet

Tel Avivin nähtävyydet ovat pääasiassa ilmaisia, eikä maksullisiin kohteisiinkaan päästäkseen tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Taidemuseon lippu on esimerkiksi noin 13 euroa ja ehdottomasti sen arvoinen.

Ostoskeskuksia ja –mahdollisuuksia on runsaasti ympäri kaupungin. Tämä tarkoittaa sitä, että edulliset tuliaiset on mahdollista löytää kunhan vain katselet ympärillesi. Toki kaupungissa riittää myös luksusluokan ketjuja ja kauppoja niitä etsiville.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Varaudu pyhäpäiviin

Israelissa matkatessa kannattaa varautua juutalaisten sapattiin, jota vietetään viikonloppuisin. Monet kaupat ja muut paikat sulkevat ovensa perjantai-iltana ja aukeavat vasta lauantai-iltana – siispä hinnat voivat muissa paikoin tällöin kohota!

Tel Avivin hintataso mahdollistaa siis edullisen matkailun, mutta budjetti kannattaa suunnitella etukäteen. On lisäksi hyvä aina hiukan vertailla hintoja paikan päällä!

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti