Tel Avivin turvallisuus 2020 – Kannattaako kaupunkiin matkustaa?

Tel Avivin turvallisuus voi mietityttää monta sinne haaveilevaa matkailijaa. Mutta onko huolehtiminen turhaa vai uskaltaako kaupunkiin matkustaa?

Israelissa sijaitseva Tel Aviv on monelle mysteeri. Se kiehtoo useita matkailijoita, mutta toisaalta sijaintinsa puolesta moni saattaa hylätä matkasuunnitelmat. Alla tietoa siitä, millainen Tel Avivin turvallisuus on ja kuinka kaupungille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus viehättää.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Millainen on kaupungin turvallisuustilanne 2020?

Yleisesti ottaen ja lyhyesti sanoen voi todeta, että Tel Avivin turvallisuus on yksi maailman suurkaupunkien parhaimmistoa. Israel ja Tel Aviv eivät siis sijaintinsa puolesta ole maailmankolkka, jota kannattaisi vältellä turvallisuusriskien takia. Koska jännitteitä alueella on, on turvallisuustilanteen ylläpito viranomaisten ykkösasioita. Mutta juuri tämän johdosta kaupungissa on todella vähän ongelmia esimerkiksi terrorismin kanssa.

Tel Avivissa liikkuu runsaasti poliiseja ja rutiinitarkastuksia suoritetaan monin paikoin, jonka johdosta kaupunki on Israelin turvallisimpia. Ne suurimmat jännitteet israelilaisten ja palestiinalaisten välillä tapahtuvat pitkälti muualla maassa.

Tämän lisäksi esimerkiksi rikollisuus ja ryöstöt ovat todella harvinaisia Tel Avivissa. Tel Avivin turvallisuus ei tietenkään ole täydellinen, niin kuin ei missään suurkaupungissa, mutta matkailijan ei todellakaan tarvitse jatkuvasti vilkuilla ympärilleen.

ApolloApollo

Turvallisuus on lisäksi hyvä naismatkustajille. Naismatkailijan tulee kuitenkin muistaa täällä, kuin missä tahansa matkatessa:

  • Vahtia mahdollisia drinkkejäsi baareissa ja pubeissa.
  • Vältellä yksin liikkumista, varsinkin öisin.
  • Kertoa matkasuunnitelmista ja aikomuksista etukäteen jollekin tutulle.

Kaupunki on lisäksi yksi liberaalimpia kaupunkeja tässä maankolkassa, joten siellä voi nauttia huolettomasta lomasta rennossa ja ystävällisessä ilmapiirissä. Samaa sukupuolta olevien suhteet ovat sallittuja Israelissa, mutta toki uskonnollisissa yhteisöissä voi esiintyä konservatiivisempaa ajattelua. Ylipäätänsä uskonnollisissa nähtävyyksissä on hyvä noudattaa konservatiivisempaa pukeutumista. Mutta noin yleisesti ottaen Tel Aviv on todella rento kaupunki, jossa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä.

Mikäli koet olosi turvattomaksi, ota rohkeasti kontaktia lähistöllä oleviin tai soita viralliseen hätänumeroon, joka on poliisille 100 ja sairaankuljetukseen 101.

Tel Avivin turvallisuus – Mitä sanoo Suomen Ulkoministeriö?

Jos tietyn alueen turvallisuustilanne mietityttää, kannattaa matkailijan tutkia Suomen Ulkoministeriön antamia matkustustiedotteita. Nämä ovat toki aina suosituksia, eikä niitä pidä tuijottaa kuin lakikirjaa, mutta niistä saa silti hyvin ajankohtaista tietoa.

Tel Avivin turvallisuus on matkustustiedotteen mukaan hyvä. Ulkoministeriö ei kehota mihinkään erityistoimiin, vaan matkailijan tulee noudattaa vain normaalia varovaisuutta. Tel Aviv, kuin mikä tahansa muu suurkaupunki, vaatii siis aina sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Tämän johdosta kannattaa muistaa esimerkiksi nämä vinkit:

  • Älä jätä laukkuasi vartioimatta.
  • Pidä arvotavarat lukkojen takana esimerkiksi hotellissa.
  • Käytä vain virallisia taksipalveluita, jotka tunnistaa pienestä lipusta taksin katolla.
  • Älä liiku myöhään öisin yksin ja tutki reittejä muutenkin hieman etukäteen.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Suomen Israelin suurlähetystöstä saa lisäksi apua, mikäli kohtaat matkallasi mitä tahansa ongelmia. Suurlähetystö toimii juuri Tel Avivissa. Suurlähetystön yhteistiedot löytyvät lähetystön nettisivuilta ja ne on hyvä merkitä muistiin kaupunkiin matkatessa vaikkapa kännykkään.

Antaudu eksoottisen ja modernin Tel Avivin vietäväksi

Tel Avivin turvallisuus on siis hyvä, eikä kaupunkiin matkustamista kannata vältellä. Kunhan vain noudatat normaalia harkintakykyä ja pidät huolta itsestäsi ja matkakumppaneistasi, on loma kaupungissa taatusti ikimuistoinen.

Tel Aviv kun on upea lomakohde, jossa yhdistyvät niin Lähi-idän ihastuttava eksoottisuus, että länsimainen modernius.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kaupungissa on loistavia rantoja, kivoja nähtävyyksiä sekä erinomaista ruokakulttuuria. Moderni ja kansainvälinen kaupunki tarjoaa siis runsaasti mukavaa tekemistä kaikenlaisille matkaajille!

Tee siis unohtumaton elämysmatka Tel Aviviin!

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti