ApolloApollo

Dohan turvallisuus 2020 on huippuluokkaa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lähi-itään suuntautuvaa matkaa mietittäessä moni pohti alueen turvallisuutta. Tässä tietoja millainen on Dohan turvallisuus, jos haluat lomailla tässä upeassa rantalomakohteessa.

Qatarin pääkaupunki Doha ei ole vielä aivan Dubain tai Abu Dhabin kaltaisessa suosiossa matkailijoiden keskuudessa. Tämä muuttuu pian taatusti, sillä kaupunki on mielenkiintoinen ja elämyksellinen lomakohde. Mutta onko Doha turvallinen? Yleisesti ottaen Dohan turvallisuus on hyvä, eikä kaupunkiin matkustamista tarvitse sen takia pelätä tai vältellä.

Dohan turvallisuus yleisesti vuonna 2020?

Kuten mainittua, Dohan turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä ja Ulkoministeriön matkustustiedote Qatarin osalta kehottaa matkustajia noudattamaan vain yleistä varovaisuutta. Terrorismiriskit ovat vähäisiä ja rikollisuutta Dohassa on varsin vähän. Matkailijan on kuitenkin hyvä huomioida, että Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Egypti ja Bahrain katkaisivat suhteet Qatarin kanssa vuonna 2017, eikä liikenneyhteyksiä näihin valtioihin ole olemassa.

Liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta. Dohan turvallisuus teiden kunnon osalta on kuitenkin muuhun maahan verrattuna varsin hyvä, mutta matkailijan on helpompi luottaa paikallisten taksien ja julkisten liikennevälineiden käyttöön – varsinkin jos et ole tottunut ajamaan ulkomailla. Hinnat kannattaa varmistaa aina etukäteen takseilta, mutta yleisesti ottaen et koe ikäviä yllätyksiä Dohan lomalla – maan kovat rangaistukset pitävät huijarit yleensä loitolla.

Mikäli joudut rikoksen uhriksi, ota yhteyttä paikalliseen poliisiin. Poliisiaseman voit löytyy kysymällä neuvoja esimerkiksi hotellista. Yleinen hätänumero on 999. Lisäksi on hyvä muistaa:

  • Ottaa kopiot tärkeimmistä matkustusasiakirjoista, kuten passista.
  • Säilyttää arvoesineitä hotellin mahdollisessa talletuslokerossa.
  • Vältellä suurten rahamäärien säilyttämistä kukkarossa tai laukussa.
Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Dohan turvallisuus luonnonuhkien ja terveydenhuollon osalta

Dohan turvallisuus on luonnonuhkien osalta hyvä, eikä alueella ole mitään erityisiä uhkia tämän osalta. On kuitenkin hyvä aina noudattaa mahdollisia viranomaisten antamia määräyksiä, mikäli jotakin erityistä ilmenee matkaa ennen tai sen aikana.

Terveydenhuolto Dohassa on varsin laadukasta. Varmista kuitenkin, että käytössäsi on kattava matkavakuutus. Qatarin tulliviranomaisten sivuilta on lisäksi syytä varmistaa mahdolliset lääkkeiden maahantuontikiellot, mikäli tarvitset niitä lomamatkallasi. Jotkin lääkevalmisteet luokitellaan Dohassa ja Qatarissa nimittäin huumausaineiksi, vaikkeivät ne sitä Suomessa olekaan. Varmista myös rokotussuositukset netistä ennen lähtöä!

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Onko Dohassa turvallista?

Dohan turvallisuus on siis erinomainen matkailijan kannalta, mutta kaupungissa on silti hyvää pitää mielessä muutama kulttuuriin liittyvä seikka. Qatar on islamilainen maa, jossa konservatiivinen käyttäytyminen takaa onnistuneet loman.

Erityisen tärkeä on muistaa:

  • Välttää alkoholin vaikutuksen alaisuudessa esiintymistä julkisilla paikoilla. Nauti alkoholia vain yksityistiloissa ja ravintoloissa, joissa on oikeudet myydä alkoholia.
  • Vältellä huumausaineita, sillä niiden käytöstä voidaan langettaa kuolemantuomio ja pienienkin määrien hallussapito voi johtaa ankariin rangaistuksiin.
  • Vältellä julkisia hellyydenosoituksia, sillä avioliiton ulkopuoliset suhteet sekä homoseksuaalisuus ovat maan laissa rikoksia.
  • Pukeutua konservatiivisesti julkisilla paikoilla ja varsinkin uskonnollisissa ja kulttuurillisesti tärkeissä kohteissa.
Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Dohassa ei ole Suomen suurlähetystöä

Dohassa tai Qatarissa ei toimi Suomen suurlähetystöä, mutta matkailija voi tarvittaessa ottaa yhteyttä Abu Dhabin suurlähetystöön. Se toimii osoitteessa:

Abu Dhabin Suurlähetystö
Al Masood Tower, 12th floor, office 1202
Hamdan Street
Abu Dhabi, United Arab Emirates
Puh: +971 263 289 27

Lisäksi hätätapauksissa voi aina ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen numerossa +358 9 1605 5555.

Dohan turvallisuus takaa siis onnistuneen ja rennon loman. Muistat vain kunnioittaa maan lakeja ja tapoja, niin takaat elämyksellisen loman kauniissa kaupungissa!

Apollo – Doha

Löydä parhaat lomatarjoukset Dohaan!

Etsi lomatarjouksia

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti