Sri Lankan turvallisuus 2020 – kannattaako saarelle matkata?

Sri Lankan turvallisuus voi mietityttää maahan haluavia matkaajia. Mitä siis pitää mielessä, jos haluat matkata kauniille lomasaarelle?

Matkustamiseen liittyy aina riskejä ja maailmaan mahtuu monenmoista kohdetta. Vaikka huolellisuus ja maalaisjärki kannattaa aina pitää mukana, ei matkustamista pidä koskaan lopettaa pelkojen johdosta – ikäviä asioita kun voi valitettavasti sattua missä tahansa. Maailmasta löytyy tietysti paikkoja, joihin ei kannata suunnata, mutta yleisesti ottaen Sri Lanka ei ole näiden välteltävien kohteiden joukossa. Sri Lankan turvallisuus on hyvä kuitenkin huomioida matkaa suunnitellessa. Alla vinkkejä maahan matkaaville tai siitä haaveileville.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mitä sanoo Suomen Ulkoministeriö Sri Lankasta?

Sitä onko Sri Lankaan turvallista matkustaa kannattaa aina tarkastella Ulkoministeriön sivuilta. Ulkoministeriö nimittäin julkaisee ja päivittää matkustusohjeitaan eri maihin säännöllisesti ja julkaisusta saa hyvin tietoa kohteen turvallisuustilanteesta.

Tällä hetkellä ministeriö kehottaa matkustajia noudattamaan erityistä varovaisuutta Sri Lankaan matkustettaessa, mutta varsinaista matkustuskieltoa maahan ei ole. Maassa on tällä hetkellä tehostettua turvallisuusvalvontaa, joka on varsinkin matkailijoiden suosimien kohteiden lähellä hyvinkin näkyvää. Poliiseihin ja turvallisuustarkastuksiin kannattaa siis varautua. Ne ovat kuitenkin enemmänkin merkki siitä, että turvallisuus otetaan tosissaan ja varsinkin matkailijoille halutaan taata turvallinen ja onnistunut loma.

ApolloApollo

Sri Lankan turvallisuus 2020 – vaihtelee hieman alueittain

Yleinen turvallisuus on siis melko hyvä, vaikkakin riskejä on olemassa. Eroavaisuuksia on melko paljon alueittain ja esimerkiksi rikollisuutta löytyy enemmän kaupungeista.

Suurimmat vaarat matkustajan kannalta ovat:

  • Pohjois- ja itäosien alueet, joista löytyy alueita joihin matkustamista rajoitetaan edelleen paikallisten viranomaisten voimin.
  • Melko kaoottinen liikenne, jossa tiet ovat paikoittain huonokuntoisia ja ruuhkat yleisiä.
  • Kulttuurierot, joista Buddhan kuvia esittävät paidat tai tatuoinnit voivat johtaa jopa maahantulokieltoon.

Luonto-olojen osalta Sri Lankan turvallisuus on melko hyvä, vaikkakin maa kuuluu syklonialttisiin alueisiin. Rankkasateita ja myrskyjä siis esiintyy ja ne voivat johtaa maanvyöryihin. Noudata siis aina paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia sääolojen suhteen.

Pidä mielessä nämä vinkit

Siihen onko Sri Lankassa vaarallista, voi vaikuttaa aika paljon omalla käytöksellään. Terve maalaisjärki auttaa nimittäin tekemään matkasta onnistuneen ja turvallisen. Pidä siis mielessä nämä vinkit:

  • Suhtaudu paikalliseen kulttuuriin ja uskontoihin kunnioituksella ja hienovaraisesti. Temppeleissä ja pyhissä paikoissa kannattaa välttää valokuvien ottoa ja paljastavaa pukeutumista.
  • Varmista oikeanlaiset rokotukset ennen matkaa ja hanki kunnollinen matkavakuutus.
  • Vältä pimeällä liikkumista ja liiku mieluiten porukalla.
  • Suosi virallisia takseja ja kysy vinkkejä hotelleista.
  • Ota aina kopiot matkustusasiakirjoistasi ja pidä niitä eri paikassa alkuperäisten kanssa.
Apollo – Sri Lanka

Löydä parhaat lomatarjoukset Sri Lankaan!

Etsi lomatarjouksia

Kannattaa huomioida, että Sri Lankassa maksut ovat usein matkailijoille huomattavasti hintavammat kuin paikallisille. Tämä ei ole mitenkään erityinen käytäntö, mutta se kannattaa pitää mielessä. Kysy hintatiedot aina etukäteen ja muista tipata hyvästä palvelusta.

Suomella ei ole Sri Lankassa lähetystöä

Matkailijan kannattaa muistaa, ettei Sri Lankasta löydy Suomen suurlähetystöä. Mikäli tarvitset Suomen viranomaisten apua, kannattaa sinun soittaa tähän numeroon: +358 9 1605 5555 (Hätäkeskuslaitoksen ulkomainen numero).

Muista kuitenkin, että EU-kansalaisilla on mahdollisuus pyytää apua kaikissa EU-valtioiden suurlähetystöistä. Lisäksi voit ottaa yhteyttä muiden Pohjoismaiden lähetystöihin, joista muun muassa Norjalla on lähetystö Colombossa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Sri Lankan turvallisuus ei siis ole niin vaarallinen, etteikö maahan kannattaisi matkata. Terveellä maalaisjärjellä pääset nimittäin pitkälle ja saari tarjoaa runsaasti ihania kohteita loistavan loman viettoon. Päätöksen siitä, onko Sri Lankaan turvallista matkustaa, teet tietenkin aina sinä ja riskit sekä neuvot ovat tärkeä aina tiedostaa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti