Vietnamin turvallisuus 2020 – Mitä sinun tulee tietää?

Kaakkois-Aasia on yleisesti ottaen turvallista matkustusaluetta, eikä Vietnam ole tässä suhteessa poikkeus. Lomalle lähtöä Vietnamiin ei todellakaan tarvitse vältellä vaarallisuuden pelossa. Vietnamin turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä – muista vain noudattaa tervettä maalaisjärkeä!

Tässä tietoja siitä, mitä maassa tulee ottaa huomioon, jotta lomasi on turvallinen ja onnistunut.

Onko Vietnamiin turvallista matkustaa 2020?

Vietnamiin on turvallista matkustaa, eikä Suomen Ulkoministeriö suosittele maahan matkustamisen välttämistä. Ulkoministeriön mukaan yleinen turvallisuustilanne on hyvä, mutta matkailijan olisi hyvä huomioida seuraavat asiat:

 • Viranomaiset rajoittavat liikkumista nykyisillä ja entisillä sotilasalueilla
 • Vietnamin keskiosissa syrjäisillä alueilla on räjähtämättömiä räjähteitä
 • Suurkaupungeissa esiintyy jonkin verran järjestäytynyttä rikollisuutta

Ennen matkaan lähtemistä voit aina tarkistaa juuri sen hetkisen turvallisuustilanteen juuri Ulkoministeriön sivuilta. Maassa kannattaa aina noudattaa viranomaisten ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä.

Entäpä sitten Vietnamiin matkustaminen? Maahantulosäännöistä saat lisätietoa Vietnamin suurlähetystöstä, joka toimii Helsingissä. Tullimääräykset ovat melko tarkat, joten ole tarkkana. Esimerkiksi huumausaineiden kanssa Vietnam on todella tiukka – reseptilääkkeisiin on syytä ottaa lääkärin todistukset mukaan!

ApolloApollo

Millainen on Vietnamin turvallisuus? – Rikollisuus

Rikollisuus on usein se suurin ongelma monessakin maassa. Kaikkialla missä liikkuu paljon matkailijoita, esiintyy usein jonkinasteista rikollisuutta. Sama pätee myös Vietnamissa, missä matkailijan tulee aina pitää huoli tavaroistaan ja olla valppaana julkisilla paikoilla. Näpistykset ja muut ovat yleisimpiä Vietnamin suurkaupungeissa.

Taksit huijaavat matkailijoita melko helposti, joten ole niiden kanssa tarkkana. Kannattaa yleensä pyytää hotellia varaamaan taksi etukäteen sekä ottaa lentokentältä virallinen taksi matkanpäähän.

Apollo – Vietnam

Löydä parhaat lomatarjoukset Vietnamiin!

Etsi lomatarjouksia

Jotta matkasi sujuisi mutkitta, muista seuraavat matkavinkit Vietnamiin:

 • Pidä kiinni käsilaukusta ja repusta kaikkialla.
 • Älä jätä puhelinta tai muita arvotavaroita näkyville lojumaan vaikkapa kahvilassa.
 • Älä liiku yksin öisin.
 • Tarkista reittisi ennen liikkeellelähtöäsi, jotta et päädy harhailemaan epämääräisesti.
 • Älä ota vastaan lahjoja tai ruokaa tuntemattomilta.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Onko Vietnam turvallinen maa terveydenhoidon osalta?

Vietnamin turvallisuus sairauksien ja terveydenhuollon osalta on kohtalainen. Maan sairaalat eivät ole aivan länsimaista tasoa, varsinkaan maaseudulla, mutta hoitoa kyllä saa.

Jotta vältyt sairauksilta, niin muista:

 • Pakata mukaan kaikki tarvitsemasi lääkkeet, sekä esimerkiksi maitohappobakteereja.
 • Pese kätesi huolellisesti ja useaan – pakkaa käsidesinfiointiainetta käsilaukkuun.
 • Juoda vain pullotettua vettä.
 • Vältä raakaa ruokaa (kana ja merenelävät).

Vietnamissa on jonkin verran hyttysten pistojen kautta leviäviä tartuntatauteja. Suojaudu siis hyttisiltä ja vältä kosketusta elävän siipikarjan kanssa.

Entä onko Vietnamissa malariaa? Malaria ei ole kovinkaan yleinen juuri suurkaupungeissa tai suosituissa rantalomakohteissa. Sitä esiintyy kuitenkin syrjäisemmillä seuduilla, joten lääkärin kanssa voi olla hyvä keskustella matkustusaikeista ja varmistua malarialääkityksen käytön aloittamisesta.

Sukupuolitaudit ovat Vietnamissa myös varsin yleisiä, joten käytä aina kondomia mikäli petipuuhat kutsuvat!

Vietnamin luonnonolot – ole tarkkana

Vietnamin turvallisuus luonnonolojen osalta on varsin hyvä. Rankkoja salamasateita voi paikoittain esiintyä ja säätiedotteita on hyvä pitää silmällä. Rannikolla voi esiintyä taifuuneja kesä-joulukuussa, niiden aiheuttaessa mahdollisia maavyöryjä ja tulvia.

Entä sitten vaaralliset eläimet? Onko Vietnamissa käärmeitä? Niitä pelkääville tiedoksi, että maassa on runsaasti maailman vaarallisimpia käärmeitä, mutta jos et päätä lähteä tarpomaan viidakkoon, et niihin törmää. Entä onko Vietnamissa haita vai voiko rannikolla uida normaalisti? Haita voi mahdollisesti alueella esiintyä, mutta käytännössä niistä tehtyjä havaintoja on todella vähän. Seuraa aina rantojen tiedotteita.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vietnam on turvallinen ja eksoottinen maa

Vietnamin turvallisuus on siis hyvä ja maa on todella ihastuttava eksoottisen loman viettoon. Pidä vain maalaisjärki matkassa, niin lomasi on rentouttava ja onnistunut!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti