Kenian turvallisuus 2020 – Mitä tulee ottaa huomioon?

Afrikka tarjoaa matkailijoille unohtumattomia elämyksiä etenkin upeiden safariensa takia. Maanosan parhaimpia safareita pääsee kokemaan esimerkiksi Keniassa. Mutta millainen on Kenian turvallisuus ja kuinka lomasta tulee onnistunut ja turvallinen?

Kenia on täynnä upeita nähtävyyksiä sekä ainutkertaisia kokemuksia upean luonnon keskellä. Matkailijaa voi kuitenkin mietityttää maan turvallisuustilanne. Suurempaa syytä huoleen ei ole, sillä Kenian turvallisuus on matkailijan kannalta varsin hyvä. Matkassa on kuitenkin hyvä pitää huolta muutamista seikoista ja noudattaa seuraavia vinkkejä turvallisuuden takaamiseksi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kenian vaarat keskittyneet suurkaupunkeihin

Suomen Ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa matkailijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta Keniaan matkustaessa. Mitään varsinaista matkustuskieltoa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä voimassa. Matkailijoita kehotetaan pysymään valppaina ja noudattamaan aina paikallisten viranomaisten ohjeita.

Kenian heikompi turvallisuustilanne on lisäksi varsin paikoittaista. Siksi Kenian turvallisuus on esimerkiksi varsinkin matkailijoille suunnatuilla alueille varsin korkea, eikä niissä tarvitse tuntea oloaan uhatuksi. Safarit ja lomakeskukset ovat siis rauhallisia ja usein hyvinkin suojattuja. On kuitenkin suositeltavaa, että safarimatkat ja muut opastetut kiertueet tehdään oppaiden ja ohjattujen matkojen avulla.

Mikäli joudut rikoksen uhriksi on yleinen hätänumero Keniassa 999. Poliisissa esiintyy jonkin verran korruptiota, joten viranomaisiin luotto ei ole maassa yhtä korkealla kuin vaikkapa Suomessa.

ApolloApollo

Kenian lait ja käytännöt

Lisäksi on hyvä tutustua hieman Kenian lakeihin ja kulttuuriin, jotta vältyt ongelmilta. Keniassa on hyvä muistaa, että:

  • Homoseksuaaliset suhteet ovat Keniassa kiellettyjä ja erilaiset seksuaaliset suuntaukset ovat vieläkin pitkälti tabu.
  • Tupakanpoltto yleisillä paikoilla on laitonta.
  • Huumausaineiden käyttö ja hallussapito voivat johtaa vankeusrangaistuksiin.

Keniassakin kannattaa siis pitää mielessä tunnettu sanonta, ”maassa maan tavalla” ja vältellä liiallista huomionherättämistä. Kenialaiset ovat kuitenkin varsin ystävällisiä, joten paikallisten kanssa tulee taatusti hyvin juttuun, kun osoitat aitoa kiinnostusta maan kulttuuria kohtaan!

Kenian turvallisuustilanne: luonnonolot ja terveys

Kenia on varsin turvallinen luonnonolojen osalta, mutta sadekaudet voivat aiheuttaa paikoittain tulvatilanteita ja vaurioita esimerkiksi teillä. Muuten mitään suurempia luonnonkatastrofeja ei tarvitse maassa pelätä.

Terveydenhoidon osalta suurkaupungeissa, kuten Nairobissa, on varsin kattavasti apua tarjolla. Lisäksi matkakeskuksissa on usein varsin hyvät lääkäripalvelut ja terveydenhoidon taso on näillä alueilla hyvä.

Mahdolliset rokotukset ja tartuntatautilanteet kannattaa selvittää etukäteen. Malarialääkityksen käyttäminen on esimerkiksi suositeltavaa Keniassa. Lääkärin kanssa on kuitenkin hyvä keskustella etukäteen ja Kenian matkaan kannattaa tietenkin lähteä hyvän matkavakuutuksen turvin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin varmistat turvallisen Kenian loman

Kenian turvallisuus vaatii siis hieman suunnittelua ja tarkkaavaisuutta. Maahan matkustamista ei kuitenkaan kannata vältellä ja ohjeita noudattamalla lomasta tulee onnistunut ja turvallinen.

Pidä mielessä nämä vinkit, kun suuntaat Keniaan:

  • Vältä pimeällä liikkumista, yksin tai porukassa.
  • Välttele suuria ihmisjoukkoja.
  • Pakkaa arvoesineet käsimatkatavaroihin ja pidä ne hotellien turvasäiliöissä.
  • Autolla liikkuessa on hyvä pitää ikkunat aina kiinni sekä ovet lukittuna.
  • Ota kopiot tärkeistä matkustusdokumenteista.

Yhtenä erityisenä asiana täytyy mainita Kenian muovipussien käyttökielto. Niitä ei saa tuoda maahan edes tax free –ostosten muodossa, joten varmista että muovipussit jäävät kotiin!

Kaiken kaikkiaan maa on ihastuttava matkakohde ja Kenian turvallisuus ei ole este onnistuneelle matkalle!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Suomen suurlähetystö Keniassa

Keniassa toimii Suomen suurlähetystö, johon tulee ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. Suurlähetystön yhteystiedot ovat:

Suomen suurlähetystö
Eden Square, Block 3
6th Floor, Greenway Lane
(Off Westlands Rd.)
00100 Nairobi
Kenia
Puh. +254 203 750 721

Suomen Kenian suurlähetystö kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti