ApolloApollo

Marokko matkakohteena – Makuja, lämpöä ja mahdollisuuksia

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Marokko matkakohteena on seikkailijan valinta. Kulttuurin rikastuttama maa tarjoaa mahdollisuudet moneen ja sinne kannattaakin suunnata seuraavalla lomalla!

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Marokko on kiehtovan eksoottinen matkailumaa. Aavikkoa, merta, makuja ja kulttuuria sisältävässä maassa ei tekemisen ja näkemisen puute taatusti vaivaa. Marokko matkakohteena on täynnä mahdollisuuksia rentoon ja mieltä rikastuttavaan menoon! Tästä siis vinkit Marokon matkaan.

Marokkoon voi matkata kaamosta pakoon

Marokko tarjoaa välimerentyylisen ilmaston, jonka johdosta maa soveltuu matkailuun läpi vuoden. Marokko matkakohteena tarjoilee maisemien puolesta, aavikkoa, vuoristoa ja rannikkoa, joten sääkin on sen mukainen.

Etelä-Marokko on vehreimmillään keväisin, mutta syksylläkin maassa riittää vielä lämpöä. Monet suositut matkakohteet tarjoavat läpi vuoden noin +20 asteen lämpötiloja. Sisämaassa on talvisin hieman viileämpää, varsinkin öisin. Marokon vuoriston huiput tarjoavat talvella jopa lunta, vaikka rannikolla voikin viettää rantalomaa!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Marokon parhaimmat matkakohteet

Marokon matkakohteet tarjoavat jokaiselle hieman jotakin. Maassa voit nimittäin lomailla:

 • Suurkaupungin sykkeessä
 • Surffaajien paratiisissa
 • Safareilla aavikolla tai vuoristossa
 • Perinteisellä rantalomalla

Tässä kolme suosittua matkakohdetta, joista valita sinulle sopivin lomakohde:

Marrakech

Jos kaipaat kulttuuria ja seikkailuja, tulee suunnaksi ottaa Marrakech. Tämä kaupunki on sokkeloine kujineen varsin viehättävä ja romanttinen katsaus marokkolaiseen kulttuuriin. Marrakechissa on runsaasti ostosmahdollisuuksia ja historiallisia kulttuurikohteita.

Essaouira

Rantalomaa ja idyllistä marokkolaista menoa löytyy Essaouiran satamakaupungista. Kaupunki on rennompi kuin monet muut Marokon kohteet, joten tänne kannattaa tulla rentoutumaan. Essaouira soveltuu lisäksi hyvin vesiurheilun harrastamiseen, kaupungin makujen viettelemällä sinut mausteillaan ja merenelävillä.

Tanger

Afrikan tähti –pelin aloituskaupunkina tunnettu Tanger on tunnelmallinen ja kiinnostava. Matkakohde on omatoimimatkailijan unelma – tänne kannattaa suunnata katsomaan aitoa marokkolaista menoa ja viettää loma tutustumalla Marokon makuihin.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Marokko matkakohteena tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja

Marokko matkakohteena ei ole vain aurinkoa tai suurkaupunkeja. Maa on todella monipuolinen ja siellä voi kokea kulttuuria, historian havinaa, loistavia makuelämyksiä sekä tehdä löytöjä maan basaareissa. Vaikka suomalaista saunaa ei mikään päihitäkään, kannattaa Marokossa vierailla hammamissa, eli perinteisessä höyrysaunassa. Se on rentouttava ja puhdistava kokemus.

Vaikka Marokkoon lähdetäänkin usein rantalomalle, onnistuu täällä ihan toisenlainenkin loma! Marokon jylhä Atlasvuoristo mahdollistaa nimittäin patikoinnin ja jopa laskettelun! Jos lumi ei innosta, ota suunnaksi Marokon hiekkadyynit ja ratsasta auringonkoittoon kamelin selässä.

Marokon tunnetuimmat nähtävyydet ovat ehdottomasti:

 • Hassan II:n moskeija
 • Chefchaouen siniset talot
 • Djemaa el-Fna -aukio
Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Tee Marokon matkastasi onnistunut näillä vinkeillä

Marokko matkakohteena onnistuu valmismatkojen avulla tai voit lähteä seikkailuun omatoimisestikin. Turvallisuus Marokossa on hyvä, eikä täällä tarvitse pelätä. Maa on islaminuskoinen, mutta varsin liberaali moniin muihin muslimimaihin verrattuna. Pukeutumissääntöjä ei ole, mutta joissakin kulttuurikohteissa on hyvä pukeutua konservatiivisemmin. Avioliiton ulkopuoliset suhteet ja samaa sukupuolta olevien liitot ovat maassa rikos, joten näissä tilanteissa kannattaa vältellä liiallisia hellyyden osoituksia julkisilla paikoilla.

Apollo – Marokko

Löydä parhaat lomatarjoukset Marokkoon!

Etsi lomatarjouksia

Jotta Marokon matkasi olisi onnistunut, muista nämä vinkit:

 • Viisumi ei ole tarpeellinen Marokkoon matkatessa.
 • Jos osaat ranskaaa, niin sillä pärjää englantia paremmin.
 • Riadit, eli perinteiset marokkolaiset talot, ovat edullinen tapa majoittua.
 • Varmista tarvittavat rokotukset ennen matkaa.

Matkat Marokkoon onnistuvat varsin halvasti. Omatoimimatkat ja pakettimatkat voi halvimmillaan saada 300 eurosta eteenpäin.

Vietä siis unohtumaton ja elämyksellinen loma Marokossa!

Katso upeita kuvia Marokosta Muuttolintu matkablogista: https://muuttolintu.com/tuhannen-ja-yhden-yon-taikaa-marokossa/

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti