Kolumbian turvallisuus 2020 – Tämä on hyvä tietää ennen matkaa

Latinalainen Amerikka on tunnetusti kuuma ja tulinen. Millainen on siis Kolumbian turvallisuus matkailijan kannalta?

Kolumbia on kiehtova maa, joka löytyy kuitenkin joskus niiltä vähemmän ihanilta uutisosioilta. Tulinen Etelä-Amerikan valtio omaa kuitenkin niin kiehtovan kulttuurin ja lempeän ilmaston, että matkailija voi löytää itsensä haaveilemasta matkasta Kolumbiaan kerta toisensa jälkeen. Onneksi Kolumbian turvallisuus on parantumaan päin ja mukavan lomamatkan voi hyvin tehdä, kunhan vain pitää nämä vinkit mielessäsi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kolumbian parantunut turvallisuustilanne 2020

Vastaus siihen, onko Kolumbia turvallinen matkailumaa, riippuu paljon siitä minne olet matkalla. Yleisesti ottaen Kolumbian turvallisuus on parantunut viime vuosina, joskin maassa on levottomuuksia tietyillä alueilla.

Suomen Ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa noudattamaan varovaisuutta, sekä välttämään matkustamista:

  • Maaseudulla
  • Kolumbian ja Ecuadorin rajalla
  • Kolumbian ja Venezuelan rajalla
  • Kolumbian ja Panaman rajalla

Kannattaa lisäksi seurata aina paikallisia tiedotusvälineitä sekä noudattaa viranomaisten antamia ohjeita.

Kolumbian turvallisuus matkailijoiden suosimilla alueilla kuten Bogotassa, San Andrésin saarella ja Cartagenassa on kuitenkin suhteellisen hyvä, eikä matkailua maahan tarvitse erityisesti vältellä tai pelätä. Bogotan rikollisuus on esimerkiksi vähäisempää kuin joissakin amerikkalaisissa kaupungeissa! Joten maan vaarallisuus ei todellakaan ole sitä, mitä moni voisi luulla.

ApolloApollo

Viisi vinkkiä turvalliseen lomaan Kolumbiassa

Rikollisuutta voi tietenkin esiintyä Kolumbiassa matkailijoidenkin suosimilla alueilla ja varovaisuutta on hyvä noudattaa liikuttaessa kaupungilla – kuten missä tahansa kohteessa.

Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla pysyt turvassa:

1. Älä kanna suuria rahasummia mukanasi

Vältä koko omaisuuden pitämistä mukanasi ja säilytä arvoesineitä hotellin tiloissa. Vältä rahannostoa pankkiautomaateista ja noudata erityistä varovaisuutta jos nostat rahaa, sillä vorot voivat iskeä automaateilla.

2. Älä ota vastaan ruokaa tai juomaa tuntemattomilta

Juomia ja ruokia ei kannata ottaa vastaan tuntemattomilta. Omat juomat kannatta myös pitää vartioinnin alla, sillä jotkin rikolliset huumaavat uhrin juomaan sekoitettavilla aineilla.

3. Liiku ryhmässä ja vältä öisin liikkumista

Kolumbiassa kannattaa liikkua aina suuremmalla porukalla ja välttää yksin liikkumista. Älä myöskään liiku öisin, varsinkaan matkailijoiden suosimien alueiden ulkopuolella.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

4. Ota kopioita tärkeimmistä matkustusdokumenteista

Passista kannattaa ottaa muutamia kopioita, joita sitten pidät mukanasi sekä erillään virallisista versioista. Myös luottokortin tiedot on hyvä kirjata ylös, jotta voit kuolettaa kortit nopeasti.

5. Avoin mieli auttaa pitkälle

Kaikki ei aina suju Kolumbiassakaan niin kuin Strömssöössä, joten pidä avoin mieli. Hymyllä ja ennakkoluulottomalla asenteella pääset aina pitkälle, eikä riitaa kannata lähteä haastamaan turhaan! Kolumbialaiset ovat varsin ystävällisiä, joten älä pelkää pyytää apua ja neuvoja paikallisilta.

Millainen on Kolumbian turvallisuus luonnonolojen suhteen?

Matkailijaa voi rikollisuuden lisäksi mietityttää se, onko Kolumbiassa turvallista luonnonolojen puolesta. Maa kuuluu alueelle, jossa voi esiintyä maanjäristyksiä ja lisäksi Kolumbiassa on joukko aktiivisia tulivuoria. Viranomaiset tiedottavat kuitenkin mahdollisista vaaroista hyvin, joten ohjeita noudattamalla voit välttyä ongelmilta. Pidä aina myös hotellien turvallisuusohjeet mielessä.

Kolumbian vaarallisuus sairauksien osalta on minimaalinen, mutta varmista rokotuksien voimassaolo ennen matkaa. Hyttysten levittämiä tauteja esiintyy maassa jonkin verran, joten nuku hyttysverkoilla suojatuissa sängyissä ja käytä hyttyskarkotteita. Yleisesti ottaen on hyvä noudattaa hyviä hygieniakäytäntöjä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ota yhteyttä Suomen suurlähetystöön ongelmatilanteissa

Sinun kannattaa tehdä matkustusilmoitus aina kun matkaat Kolumbiaan. Kolumbiaan matkatessa kannattaa myös varmistaa, että kunnon matkavakuutus on kunnossa.

Mikäli matkallasi esiintyy ongelmia tai kaipaat neuvoja, voit ottaa yhteyttä Bogotassa toimivaan Suomen suurlähetystöön. Alla yhteystiedot, jotka on hyvä kirjoittaa ylös ennen matka:

Bogotan Suomen suurlähetystö

Calle 116 No. 7-15
Piso 12
110111Bogotá D.C.
Colombia

+358 9 1605 5555

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti