Perun turvallisuus 2020 on hyvä, mutta huomioi silti nämä

Perun pieni maa on yksi elämyksellisimpiä matkakohteita. Mutta onko Perun turvallisuus sitten riittävän hyvä rentouttavaan lomaan?

Etelä-Amerikan maat ovat yksiä kauneimpia matkailukohteita maailmassa. Esimerkiksi Perussa voi nauttia jylhistä vuorista sekä vehreistä sademetsistä. Maan kulttuuri on täynnä elämyksiä, Perun maukkaita ruokia unohtamatta. Maa tunnetaan kuitenkin kaiken positiivisen lisäksi myös vaihtelevista luonnonolosuhteista ja köyhyydestä, jonka johdosta matkailijaa voikin mietityttää, onko Peru turvallinen. Matkailijan onneksi Perun turvallisuus on kuitenkin hyvä – kunhan vain huomioit tietyt seikat.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Onko Peruun turvallista matkustaa 2020?

Peruun voi matkustaa ilman suurempaa huolta, eikä Ulkoministeriön matkustustiedote suosittele välttämään maata. Maan tilanne on suhteellisen vakaa, mutta matkailijan tulee tietenkin aina noudattaa tervettä maalaisjärkeä, sekä kuunnella viranomaisten antamia ohjeita ongelmien ilmaantuessa. Suomalaisten kannattaa tehdä aina matkustusilmoitus Peruun matkatessa, jolloin avun antaminen hätätilanteen sattuessa on helpompaa.

Rikollisuus

Rikollisuutta esiintyy jonkin verran, joten omaisuudesta on hyvä pitää huolta ja olla tarkkana eri tilanteissa. Perun turvallisuus matkailijoiden suosimien alueiden osalta on melko hyvä ja maassa toimii virallinen turistipoliisi, johon kannattaa ottaa yhteyttä, mikäli joudut rikoksen uhriksi.

Turistipoliisi palvelee:

  • Koko maan kattavassa numerossa +51 1 460 1060.
  • Numerossa +51 1 4233500 Limassa.
  • Maksuttomassa numerossa 0800 22 221.

Suuria arvoesineitä ei kannata kanniskella mukana ja matkailijan on hyvä kiinnittää huomiota vaihtorahaan – jotkut pitkäkynnet, kun voivat yrittää huijata antamalla väärää valuuttaa takaisin.

Liikenne

Turvallisuus Perussa on liikenteen osalta paljon huomionarvoisempaa. Liikenne on nimittäin meidän suomalaisten silmään melko kaoottista. Tiet eivät myöskään ole mitään parhaiten huollettuja, joten liikenteessä tulee olla tarkkana.

ApolloApollo

Luonnonolot

Koska maa sijaitsee mannerlaattojen liitoskohteessa, on Perun turvallisuus luonnonolojen osalta epävakaa. Maassa voi nimittäin esiintyä maanjäristyksiä sekä varsinkin sademetsien alueella rankkasateita, jotka voivat johtaa tulvimiseen. Toisaalta taas esimerkiksi Liman turvallisuus sateiden aiheuttamien vahinkojen osalta ei aiheuta huolia, sillä pääkaupungissa ei juuri koskaan sada!

Terveys

Perussa esiintyy jonkin verran erilaisia virusperäisiä tauteja, joten on tärkeä suojautua hyttysiltä ja noudattaa hyvää hygieniaa. Rokotukset kannattaa varmistaa lääkäriltä ennen matkaa sekä varata matkalle riittävästi tarvitsemiasi lääkkeitä. Suurimpien kaupunkien ja matkakohteiden kuten Liman turvallisuus terveydenhoidon osalta on hyvä ja tasokas, mutta maaseudulla avun saanti voi olla heikompaa. Sairaaloissa mahdollisesta hoidosta joutuu yleensä maksamaan heti, eikä maksusitoumuksia tunneta.

Perun turvallisuus vaihtelee alueittain

Vaikka Perun turvallisuus on yleisesti ottaen melko hyvä, on alueissa eroja. Tunnetuimmat ja suosituimmat kohteet matkailijoiden osalta ovat varsin rauhallisia, mutta joillekin alueille matkustamista kannattaa vältellä. Alueista Huancavelican, Ayacuchon ja Juninin maakuntien syrjäisiä rajaseutuja kannattaa vältellä niissä esiintyvien rauhattomuuksien johdosta.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin pidät huolta itsestäsi

Peruun on siis turvallista matkustaa, kunhan noudatat tervettä maalaisjärkeä ja varovaisuutta. Noudata aina viranomaisten ohjeita ja pysyttele poissa mielenosoituksista tai muista isoimmista kokoontuneista väkijoukoista. Ota yhteyttä viranomaisiin heti jos joudut rikoksen kohteeksi tai koet tilanteen uhkaavaksi.

Tämän lisäksi on hyvä muistaa:

  • Vältellä yksin liikkumista, varsinkin öisin.
  • Käyttää virallisia taksi- ja opaspalveluita – pyydä esimerkiksi hotellia tilaamaan taksi.
  • Juo vain pullotettua vettä ja pese käsiä ahkeraan.
  • Ilmoita olinpaikkasi aina lähipiirille.
  • Hanki kattava matkavakuutus ennen matkaa.

Yllä mainittu turistipoliisi on hyvä apu, mutta Perussa palvelee lisäksi Suomen suurlähetystö.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Liman suurlähetystön yhteystiedot ovat:

Calle La Santa María 120
San Isidro
15073 Lima
+51 122 244 66

Liman suurlähetystön sivut: http://www.finlandia.org.pe/Public/Default.aspx

Perun turvallisuus ei estä maahan matkustamista, eksoottisen maan tarjotessa runsaasti mielenkiintoista nähtävää. Muista vain suunnitella matkasi huolella ja pidä silmät auki!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti