Lontoon turvallisuus 2020 – Mihin kaupungissa kannattaa varautua?

Lontoo on suosittu suurkaupunkikohde. Millainen on Lontoon turvallisuus ja mitä jokaisen matkailijan tulisi huomioida?

Lontoon turvallisuustilanne voi mietityttää, sillä suurkaupungeissa voi sattua ja tapahtua. Mutta onko Lontoossa turvallista? Tähän suurkaupunkiin voi huoletta matkustaa, eikä tässä Iso-Britannian pääkaupungissa tarvitse sen suuremmin pelätä. Lontoon turvallisuus on siis hyvä, mutta matkailijan on toki hyvä pitää mielessä muutamia vinkkejä, jotta matka on onnistunut ja turvallinen.

Onko Lontooseen matkustaminen turvallista vuonna 2020?

Matkailijan on hyvä tutustua Ulkoministeriön matkustustiedotteisiin aina ennen matkaa. Niissä on runsaasti tietoa ja vinkkejä turvallisen loman viettoon. Iso-Britannian ja Lontoon kohdalla ei tällä hetkellä ole erityistä huomioitavaa, vaan Ulkoministeriö toteaa, että matkailijan tulee vain noudattaa normaalia varovaisuutta. Olemme keränneet sivuillemme myös muutamia vinkkejä.

Lontoon turvallisuus on siis tänäkin vuonna yleisesti ottaen hyvä ja kaupunki on turvallinen. On kuitenkin hyvä huomioida, että maan kansainvälisen terrorismin uhkataso on koholla, jonka johdosta kaupungissa on paikoittain todella tiukat turvallisuusjärjestelyt. Katukuvassa voi siis huomata enemmän aseistettuja poliiseja – Lontoon turvallisuus varsinkin suosittujen nähtävyyksien edustalla on siis varsin korkealla.

ApolloApollo

Onko Lontoo turvallinen ympäri kaupungin?

Lontoon turvalliset alueet kattavat koko kaupungin, eikä tässä suurkaupungissa ole alueita, jonne matkustamista ei suositeltaisi. Voit siis huoletta käydä ihastelemassa vaikkapa:

  • Notting Hillin ihania pastellivärisiä taloja ja Portobello Marketin antiikkia.
  • Brixtonissa katsastamassa loistavaa livemusiikkia.
  • Sohon yöelämässä.
  • Brick Lanella nauttimassa intialaisia herkkuja.

Lontoon keskustan alueet suosittuine nähtävyyksineen ovat tietenkin tarkasti vartioituja ja kuten todettu, näet siellä taatusti poliiseja paljon enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö muualla olisi myös turvallista liikkua.

Kun suuntaat uusiin paikkoihin, kannattaa aina tutustua hieman alueeseen kartan avulla. Varsinkin öisin on hyvä valita selvä reitti, jotta pääset haluamaasi paikkaan turvallisesti. Lontoon turvallisuus on kuitenkin yleisesti hyvä kaikkialla, joten liikkuminen ympäri kaupungin onnistuu vaivattomasti myös myöhään illalla ja öiseen aikaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lontoon turvallisuus – muista nämä vinkit

Lontoon turvallisuus on siis hyvällä mallilla, mikä tekee kaupungista hyvän matkakohteen, eikä sinne matkustamista kannata vältellä. Tämä ihastuttava suurkaupunki on loistava matkakohde niin perheille kuin kavereiden kanssa lomailemaan suuntaavillekin.

Toki Lontoo, kuten mikä tahansa suurkaupunki, vaatii tietynlaista huomiota ja varovaisuutta. Maalaisjärjen käyttö kannattaa siis Lontooseenkin matkatessa. Se onko Lontoossa turvallista riippuu siis myös omasta käyttäytymisestäsi.

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Tässä ne tärkeimmät turvallisuusvinkit, jotka pitää mielessä suurkaupungissa liikuttaessa:

  • Pidä arvotavarat lukittuna hotellissa.
  • Pidä laukut ja lompakot käden ulottuvilla julkisilla liikuttaessa.
  • Älä laske laukkuja tai muita tavaroita käsistäsi.
  • Vältä yksin liikkumista yöaikaan.
  • Käytä vain virallisia takseja ja taksiaplikaatioita.
  • Kerro matkasuunnitelmistasi muille.

Jos suuntaat Lontoon yöelämään, älä ota drinkkejä vastaan tuntemattomilta ja varmista ettet jätä juomiasi vartioimatta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ota yhteyttä suurlähetystöön ongelmien sattuessa

Kun matkustat Lontooseen, voit aina turvautua kaupungissa sijaitsevan Suomen suurlähetystön palveluihin. Se sijaitsee Kensingtonin ja Chelsean kaupunginosassa.

Suomen suurlähetystön osoite on:

38 Chesham Place
London SW1X 8HW

Voit ottaa yhteyttä suurlähetystöön myös puhelimella numerossa: +44 207838 6200.

Lisää tietoa: https://finlandabroad.fi/web/gbr/edustusto

Tämän lisäksi ongelmien sattuessa on hyvä muistaa, että maan yleinen hätänumero on 999. Myös 112 numerosta on mahdollista saada apua.

Jos siis mietit onko Lontooseen turvallista matkustaa on vastaus ehdoton kyllä. Lontoon turvallisuus on hyvä, eikä matkasuunnitelmia kannata hylätä pelkojen takia. Kaupunki tarjoaa runsaasti elämyksiä, joten ei muuta kuin matkaa varaamaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti