ApolloApollo

Norjan nähtävyydet Top 10 – Koe nämä upeat paikat

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Miltä kuulostaisi loma kauniissa maisemissa? Naapurimaa Norja on loistava matkakohde niin aikuisten, kuin koko perheenkin lomaan. Tässä Norjan nähtävyydet Top 10 – valitse siis suosikkisi!

Norjan nähtävyydet Top 10

Norja ei ole maailman pienimpiä valtioita kokonsa puolesta ja siellä riittääkin nähtävää joka kolkassa. Olemme jakaneet Norjan nähtävyydet Top 10 -listan:

  • Pohjois-Norjaan,
  • Etelä-Norjaan, ja
  • Osloon

Näin löydät juuri sinun matkallesi sopivimmat kohteet ja voit kokea useamman nähtävyyden kerralla. Autonvuokraus on suosittua Norjassa, sillä sen kanssa on helppo kierrellä näissä paikoissa.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Pohjois-Norjan nähtävyydet

Nordkapp, Norja

1. Nordkapp

Euroopan pohjoisin tieyhteyksin saavutettavissa oleva paikka sijaitsee Nordkappissa. Nordkappissa voi kokea yöttömän yön maisemat parhaimmillaan, sillä aurinko ei siellä laske toukokuun 14. ja heinäkuun 29. päivän välillä.

Kotisivut: http://www.visitnordkapp.net/en/

Lofootit, Norja

2. Lofootit

Lofootit eivät varsinaisesti ole nähtävyys, vaan pikemminkin kohde, jonne matkata. Nämä Pohjois-Norjan saaret tarjoavat kuitenkin niin paljon kuvankauniita maisemia, jotta ne ansaitsevat paikan Norjan nähtävyydet Top 10 -listalla. Lofootit ovat oiva paikka patikointiin ja rentoon menoon.

Kotisivut: https://lofoten.info/lofoten

Apollo – Norja

Löydä parhaat lomatarjoukset Norja!

Etsi lomatarjouksia

Jäämerenkatedraali Norjassa

3. Jäämerenkatedraali

Tromsdalenissa sijaitseva Jäämerenkatedraali on huikea näky. Vuonna 1965 avattu katedraali on dramaattinen jääpalikoita muistuttava rakennus. Paljon lasia käyttävä rakennus on varsinkin talvivalaistuksessaan todella vaikuttava näky.

Oslon puutarha

4. Botanisk Hage

Napapiirin lähellä sijaitseva Botanisk Hage on kuuluisa arktinen puutarha. Noin kahden hehtaarin mittainen puutarha on koti ihastuttavilla kasveille, jotka jollakin ihmeellä onnistuvat elämään Napapiirin karuissa olosuhteissa. Kukkien ja kasvien lisäksi alueella on kauniita vesiputouksia ja jään muokkaamia kivipatsaita.

Kotisivut: https://www.nhm.uio.no/besok-oss/botanisk-hage/

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Etelä-Norjan nähtävyydet

Urnesin sauvakirkko, Norja

5. Urnesin sauvakirkko

Urnes Stav-kirkko on yli 900-vuotta vanha puukirkko. Kelttiläisiä ja viikinkityylisiä elementtejä sisältävä kirkko on kaunista katsottavaa. Jylhien vuonojen ympäröivä kirkko sijaitsee Ornesissa.

Vøringfossen vesiputous Norjassa

6. Vøringfossen

Norjan nähtävyydet Top 10 -lista voisi sisältää useammankin vesiputouksen, mutta Vøringfossen on niistä se näyttävin. Tämä Oslon ja Bergenin välissä sijaitsevasta laaksosta löytyvä vesiputous on noin 180-metrin korkuinen. Sen huipulle kannattaa ehdottomasti patikoida, sillä näkymät ovat huikeat.

Lisää tietoa: https://www.fjordnorway.com/top-attractions/voringsfossen

Jotunheimin kansallispuisto

7. Jotunheimin kansallispuisto

Etelä-Norjan nähtävyydet tarjoavat paljon kauniita luontokohteita ja näistä Jotunheimin kansallispuisto on kokemuksen arvoinen. Kansallispuistossa on paljon erilaisia ohjattuja reittejä ja se on erittäin kaunis myös talvella.

Kotisivut: https://jotunheimen.com/en/

Veneitä Bergenin satamassa

8. Bergenin rahtisatama

Norjan nähtävyydet Top 10 -lista ei olisi mitään ilman yhtä Norjan ihaninta kaupunkia, Bergeniä. Tämä vanha rahtisatama on viehättävä ja siellä on paljon kaunista arkkitehtuuria, mielenkiintoisia museoita ja maistuvia ravintoloita.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Oslon nähtävyydet

Oslon kaupungintalo

9. Oslo Rådhus

Oslo Rådhus, eli Oslon kaupungintalo, on mielenkiintoinen kohde. Oslon nähtävyydet ovat pullollaan ihanaa arkkitehtuuria ja kulttuuria, tämän kohteen tarjotessa molempia. Kaupungintalo on tunnettu siitä, että siellä jaetaan vuosittaiset Nobel-palkinnot. Onpa siellä myös runsaasti Norjan kuuluisimpiin taiteilijoihin lukeutuvan Munchin töitäkin.

Oslon nähtävyydet eivät toki lopu tähän, vaan niille voisi tehdä huoletta oman Norjan nähtävyydet Top 10 -listan. Pidä mielessä siis ainakin:

  • Kansallisgalleria ja kuuluisa Huuto-maalaus.
  • Vigelandin museo ja alastomista patsaista koostuva puisto.
  • Holmenkollenin urheilukeskus.
  • Akershusin linna.

Viikinkilaivojen museo Oslossa

10. Viikinkilaivojen museo

Parhaat Norjan nähtävyydet lapsille löytyvät juuri Oslosta. Niistä ihastuttavin on Viikinkilaivojen museo. Sieltä löytyy hurja määrä näitä massiivisia puulaivoja, joita on löydetty eri puolilta maata. Museossa on myös paljon muuta viikinkihistoriaan liittyvää.

Kotisivut: https://www.khm.uio.no/english/visit-us/viking-ship-museum/index.html

Osta liput viikinkilaivamuseoon täältä >>

Norjan nähtävyydet tarjoavat maisemia ja historian havinaa

Norjassa riittää siis hurjasti kauniita ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Sinne voi suunnata niin talvella kuin kesälläkin, joko perheen tai kavereiden kera. Valitse siis suosikkisi tästä Norjan nähtävyydet Top 10 -listasta ja suunnittele matka Norjaan!

Norjan nähtävyydet Top 10 kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti