ApolloApollo

Hämeenlinnan nähtävyydet Top 6 – linnoja, Sibeliusta ja kaunista luontoa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Hämeenlinnan nähtävyydet tutustuttavat Suomen historiaan sekä kulttuuriin mielenkiintoisesti. Kaupunki onkin upea lomakohde kotimaanmatkailuun!

Hämeenlinna on Suomen sisämaan vanhin kaupunki. Rikkaan historian omaava kaupunki tarjoaa runsaasti mielenkiintoista tekemistä niin lapsille, että aikuisille. Kaupunkiin on vain reilun tunnin matka pääkaupunkiseudulta, mutta kannattaa matka kaupunkiin kauempaakin. Hämeenlinnan nähtävyydet takaavat nimittäin mielenkiintoisen ja monipuolisen kaupunkiloman, joka tutustuttaa Suomen värikkääseen kulttuuriin sekä kauniiseen luontoon.

Tunnetuimmat Hämeenlinnan nähtävyydet – Top 6

Nähtävyydet Hämeenlinnassa viihdyttävät kaikenikäisiä lomailijoita. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa nämä upeat kohteet:

Hämeen linna kesällä

1. Hämeen linna

Ei mikään ihme, että kaupungin tunnetuin ja tärkein nähtävyys on kaupungille nimensäkin antanut Hämeen linna. Vanajaveden rannalla sijaitsevan linnan historia ulottuu aina 1200-luvulle, jolloin linnan rakentaminen aloitettiin. Linnassa on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä vuosien saatossa ja onpa linna toiminut jopa vankilana!

Kotisivut: https://www.kansallismuseo.fi/fi/haemeenlinna/etusivu

Sibeliuksen syntymäkoti, Hämeenlinna

2. Sibeliuksen syntymäkoti

Hallituskadulla sijaitseva vaatimaton puutalo on suomalaisen suursäveltäjän Jean Sibeliuksen syntymäkoti. Nykyisin talossa on pieni museo, jossa perehdytään mielenkiintoisesti Sibeliuksen nuoruusvuosiin. Vaatimaton puutalo on muutenkin kiva pala Hämeenlinnan historiaa, sillä vanhoja taloja ei ihan hirveästi kaupungista enää löydy.

Kotisivut: https://hmlmuseo.fi/kohteet/sibeliuksen-syntymakoti/

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Hämeenlinnan taidemuseo

3. Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnan nähtävyydet tutustuttavat myös muutenkin suomalaisen taiteen historiaan. Taidemuseossa on todella kattava kokoelma Suomen ehdottomasti tunnetuimpien taiteilijoiden teoksia. Voit ihastella niin Hugo Simbergin, että Gallen-Kallelan töitä.

Jos olet suuntaamassa Hämeenlinnaan lasten kanssa, vie perheen pienimmät myös Galleria ARXiin. Tämä lasten ja nuorten kulttuurikeskus on erikoistunut juuri perheille ja lapsille suunnattuihin näyttelyihin. Lisäksi sinne on vapaa pääsy!

Kotisivut: https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/

Hämeenlinnan kirkot

4. Hämeenlinnan kirkot

Kaupungin nähtävyydet vievät tutustumaan myös ihastuttaviin ja vanhoihin kirkkoihin. Kohdelistalle kannattaa laittaa ainakin nämä keskustan sekä Hämeenlinnan lähistön kirkot:

 • Hämeenlinnan kirkko
 • Vanajan kirkko
 • Rengon ja Hauhon vanhat harmaakivikirkot

Kotisivut: https://www.hameenlinnanseurakunnat.fi/

Museo Militaria

5. Museo Militaria

Suomen laajimpiin kuuluva sota- ja sotilashistoria museo on parhaimpia Hämeenlinnan nähtävyyksiä. Museosta löytyy mielenkiintoista nähtävää niin lapsille, että aikuisille. Tiloissa on jatkuvia näyttelyitä, että kiinnostavia vaihtuvia kokoelmia ja tapahtumia.

Kotisivut: https://www.museomilitaria.fi/etusivu

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Aulanko, Hämeenlinna

6. Aulanko

Aulangon luonnonsuojelualue on upeimpien Hämeenlinnan nähtävyyksien joukossa. Kauniista maisemista löytyy runsaasti patikointireittejä sekä muita erilaisia aktiviteetteja aina golfin pelaamiseen ja kylpylässä rentoutumiseen. Lisäksi alueelta löytyy jykevä näköalatorni, josta voi ihastella maisemia, jotka ovat muun muassa aikanaan innoittaneet Sibeliusta säveltämään!

Kotisivut: https://www.hameenlinna.fi/matkailu-ja-tapahtumat/kohteita/aulanko/

Koe myös nämä Hämeenlinnan nähtävyydet

Nähtävyyksiä Hämeenlinnassa siis riittää ja kiehtovia kohteita löytyy hieman kaupungin ulkopuoleltakin. Jos siis kaipaat lisää mielenkiintoista tekemistä lomaasi Hämeenlinnassa, muista myös nämä kaupungin ja sen lähistön nähtävyydet:

 • Vanajanlinna – yksityisomistuksessa olevan linnan tiloista löytyy muun muassa hotelli sekä kylpylä.
 • Ahvenisto – harjualueelta löytyy muun muassa kaunis sauna, jota voi vuokrata yksityiskäyttöön.
 • Tervaniemen virkistysalue – Ahveniston lähellä olevalta alueelta löytyy erilaisia patikointi- ja pyöräilyreittejä.
 • Vankilamuseo – Suomen suurin vankilamuseo tutustuttaa Hämeen linnan vankilan historiaan.
 • Designmuseo Iittala – Suomen tunnetuimpiin kuuluvan Iittalan lasitehtaan museossa voit tutustua merkin historiaan ja tuotteiden valmistukseen.
Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä ja nähtävää läpi vuoden

Mikä parasta, Hämeenlinna on todella mielenkiintoinen ja hyvä lomakohdevalinta läpi vuoden. Kaupungissa tapahtuu nimittäin ympäri vuoden ja esimerkiksi Hämeen linnassa riittää erilaisia tapahtumia talvesta syksyyn. Parhaimpia Hämeenlinna tärppejä ovat muun muassa:

 • 1.-23.5. järjestettävä Lasten lauantai –tapahtuma, jossa on tarjolla parhaimmat lasten nähtävyydet teatterista konsertteihin
 • Hämeen keskiaikafestivaalit aina kesäisin
 • Pääsiäismarkkinat pääsiäiseen aikaan
 • Kirkkojen joulukonsertit

Käy siis katsastamassa kaikki nämä Hämeenlinnan nähtävyydet!

Hämeenlinnan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti