LomarengasLomarengas

Kotkan nähtävyydet – merellisiä kohteita kauniissa kaupungissa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kotkan nähtävyydet tutustuttavat Suomen merihistoriaan sekä vievät keskelle kaunista luontoa. Tässä saaristokaupungin parhaimmat nähtävyydet seuraavalle kotimaanlomallesi!

Suomessa riittää upeita kaupunkilomakohteita, joista Kotka on niitä tunnetuimpia – eikä syyttä. Saaristokaupungilla on pitkä ja tärkeä historia, josta kertovatkin kaupungin upeat nähtävyydet. Kun kaipaat mielenkiintoista tekemistä lomapäiviisi, ovat Kotkan nähtävyydet ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Kotkan nähtävyydet – Top 8

Nähtävyyksiä Kotkassa riittää, joihin kaupungin keskustasta pääsee kätevästi tutustumaan. Koska Kotka on ollut Suomen tärkeimpiä satamakaupunkeja jo pitkään, ei ole yllätys, että ne tunnetuimmat nähtävyydet Kotkassa löytyvät juuri satamasta ja sen lähistöltä.

Merikeskus Vellamo, Kotka

1. Merikeskus Vellamo

Satamasta löytyvä Merikeskus Vellamo on todella moderni arkkitehtuuriltaan sekä mielenkiintoinen näyttelyiltään. Vellamon yhteydessä toimii kolme kiehtovaa museota, jotka ovat:

  • Suomen merimuseo
  • Kymenlaakson museo
  • Merivartiomuseo

Lisäksi keskuksessa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään erilaista taidetta ja teoksia. Voit lisäksi ihastella Talvisodan aikaista jäänmurtaja Tarmoa sekä nauttia ravintolan herkuista. Vellamo soveltuu hyvin lapsille, sillä perheen nuorimpia viihdyttävät erilaiset toimintapisteet.

Kotisivut: https://www.merikeskusvellamo.fi/

Akvaariotalo Maretarium, Kotka

2. Akvaariotalo Maretarium

Toinen upea merellinen nähtävyys on Akvaariotalo Maretarium. Akvaario on todella ainutlaatuinen siitäkin syystä, että siellä pääsee tutustumaan juuri suomalaisiin kaloihin. Näyttelyssä pääsee siis kurkistamaan siihen, mitä järvistämme ja muista vesistöistämme oikein löytyy!

Kotisivut: http://maretarium.fi/fi/

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Kotkan ortodoksinen kirkko

3. Kotkan ortodoksinen kirkko – Pyhän Nikolaoksen kirkko

Kotkan nähtävyydet vievät myös ihastelemaan Suomen ensimmäistä empiretyylistä kirkkoa. Kotkan ortodoksinen kirkko on siis todella ainutlaatuinen ja erityisen kaunis kirkko. Pääsiäisen ja joulun aikaan kirkossa riittää runsaasti erilaisia tapahtumiakin, joita kannattaa käydä ihastelemassa.

Kotisivut: https://www.kotkaort.fi/

Kotkan Veistospromenadi

4. Kotkan veistospromenadi

Noin kahden kilometrin mittainen veistospromenadi yhdistää Haukkavuoren puiston ja Kantasataman. Lehmuskujannetta on vuosien saatossa entisöity ja ensimmäiset veistokset ilmestyivät kauniille promenadille 2001. Veistokset ovat kauniita ja ne kiinnostavat niin lapsia, että aikuisia.

Kotkan nähtävyydet vievät myös luontoon ja retkille

Kotkan nähtävyyksiä löytyy myös kaupungin ulkopuolelta ja lähiympäristöstä. Ne vievät erilaisille viehättäville retkille sekä huikeisiin luontokohteisiin. Lähde tutustumaan ainakin näihin kivoihin paikkoihin.

Sapokan vesipuisto Kotkassa

5. Sapokan vesipuisto

Saappaan muotoinen Sapokanlahti oli pitkään aluetta, jota kotkalaiset karttoivat viimeiseen asti. Kaupunki päätti kuitenkin uudistaa ja puhdistaa kiehtovan alueen ja nykyään kaunis puisto onkin palkittu ja rakastettu puisto. Kaupunginpuutarhuri loihtii tiimeineen vuosittain kauniit maisemat, joita tullaan ihastelemaan ihan ulkomailta asti!

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, Kotka

6. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Kotkan nähtävyydet vievät tutustumaan myös upeaan Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan, jonka Venäjän Keisari Aleksanteri III rakennutti 1800-luvun lopulla. Langinkoskella sijaitseva maja on yksi Suomen parhaiten säilyneitä muistoja ajasta Venäjän keisarikunnan alla.

Lue lisää: https://www.kansallismuseo.fi/fi/langinkoski/info

Miehikkälän Salpalinja-museo

7. Miehikkälän Salpalinja-museo

Lähellä Miehikkälässä sijaitseva Salpalinja museoineen on tutustumisen arvoinen nähtävyys. Järeästi linnoitettu alue oli alun perin komppanian puolustuskeskukseksi suunniteltu linnoitus, jonka alueella on nykyään museon ja kahvilan lisäksi mielenkiintoinen museokauppa. Lisäksi alueen luontoon voi tutustua ääniopastettujen reittien avulla.

Kotisivut: http://www.salpakeskus.fi/fi/salpalinja-museo_ala

Haminan kaupunki

8. Hamina

Kotkasta ei ole pitkä matka toiseen ihanaan satamakaupunkiin, nimittäin Haminaan. Haminan vierailu onkin hyvä yhdistää Kotkan lomaan. Kaupungin alueella voi tutustua muun muassa:

  • Haminan vanhaan linnoitukseen
  • Haminan kauppiaantalonmuseoon
  • Haminan kaupunginmuseoon

Lue lisää: https://www.hamina.fi/visithamina/

Kotkan Meripäivät

Vietä hauska loma Kotkan meripäivillä

Vaikka Kotkaan voikin suunnata ihan läpi vuoden, on kaupunki kauneimmillaan tietysti kesäisin. Silloin Kotkassa myös tapahtuu, sillä tunnetut Kotkan meripäivät vietetään aina yleensä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Yhdet Suomen tunnetuimmat festivaalit ovat viihdyttäneet 1960-luvulta alkaen, missä käy yli 200 000 vierasta. Jos siis et ole vielä kokenut meripäivien tunnelmaa, suuntaa katsastamaan Kotkan nähtävyydet festivaalien yhteydessä!

Kotisivut: https://meripaivat.com/

Voit myös yhdistää Kotkan visiittiin matkan Viipuriin, nimittäin pääset bussilla Viipuriin Kotkasta.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Kotkan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti