ApolloApollo

Top 7 Lapin laskettelukeskukset

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomessa riittää kiehtovia ja laadukkaita lomakohteita, joista Lapin laskettelukeskukset on loistava osoitus. Tässä parhaat laskettelukeskukset Lapissa seuraavalle hiihtolomallesi!

Lapin rinteet ovat lumoavat ja laskettelukeskukset pitävät hyvin kyntensä Alppien kohteille. Lapin rinteillä onnistuvat kaikenlaiset vaihtoehdot lumilautailusta perinteiseen murtomaahiihtoon. Laskettelukeskukset Lapissa tarjoavat lisäksi runsaasti erityylisiä majoitusvaihtoehtoja ja mahdollisuudet viihtyisään ja rentoon after skihin. Hauska ja lasketteluntäyteinen loma Lapissa onnistuu vallan mainiosti!

7 parasta Lapin laskettelukeskusta

Mitkä sitten ovat ne Suomen suurimmat laskettelukeskukset ja minne matkailijan kannattaa Lapissa suunnata? Tässä seitsemän parasta kohdetta laskettelulomaan Suomessa.

1. Ruka

Monen mielestä Ruka on Lapin paras laskettelukeskus, joka on ehdottomasti yksi maan vanhimmista. Rukalla on yhteensä 34 rinnettä, joissa riittää vaihtoehtoja kokeneilla sekä aloitteleville laskijoille. Rukalla on lisäksi runsaasti rinteitä lapsille ja hauskaa ajanvietettä perheille, muun muassa Rosa&Rudolf –lastenmaa.

Rinteitä: 35, joista valaistu 30

Hissejä: 22

Huippu: 492m

Pisin rinne: 1300m

Lisätietoja: https://ski.ruka.fi/hiihtokeskus

2. Saariselkä

Eksotiikkaa pääsee ihastelemaan Euroopan pohjoisimmassa laskettelukeskuksessa Saariselällä. 15 eritasoista rinnettä palvelevat kaikenlaisia laskettelijoita ja maastohiihtolatujakin on runsaasti. Mikäli revontulet ja Lapin lumo kiehtovat, on Saariselkä ehdoton suosikkikohde!

Rinteitä: 15

Hissejä: 6

Huippu: 437m

Pisin rinne: 2000m

Lisätietoja: https://www.skisaariselka.com/fi/

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

https://www.youtube.com/watch?v=s-bw4Wk3xeg

3. Levi

Kun mietitään mitkä ovat ne tunnetuimmat Lapin laskettelukeskukset, on Levi ehdottomasti monen listan kärjessä. Rinteitä riittää jopa 43 kappaletta ja kahteen osaan jakautuneet rinteet palvelevat kokeneita ja aloittelevia laskettelijoita. Levillä riittää runsaasti viihdykettä rinteiden ulkopuolellakin ja majoitusvaihtoehtoja riittää paljon.

Rinteitä: 43

Hissejä: 26

Huippu: 531m

Pisin rinne: 2500m

Lisätietoja: https://www.levi.fi/fi/viihdy-levilla/laskettelu-lautailu.html

4. Ylläs

Kauniita Lapin maisemia kannattaa suunnata ihastelemaan Ylläkselle. Se on monelle se Lapin paras laskettelukeskus juuri Pallas-Yllästunturin kansallismaisemien ansiosta. Rinteitä on peräti 63 ja ne jakautuvat neljään alueeseen:

  • Varkaankuru
  • Perherinteet
  • Eturinteet
  • Aurinkokuru

Ylläs on ehdottomasti Suomen monipuolisin laskettelukeskus.

Rinteitä: 63

Hissejä: 29

Huippu: 719m

Pisin rinne: 3000m

Lisätietoja: http://www.yllas.fi/aktiviteetit/laskettelu.html

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

 

5. Pyhä

Toinen kauniin kansallispuiston sydämessä oleva laskettelukeskus on Pyhän laskettelukeskus. Sieltä löydät viisi rinnettä, joista pisimmällä on matkaa peräti 1 800 metrin verran. Jos olet innostunut vapaasta laskusta, niin Pyhällä on siihen oivat mahdollisuudet.

Rinteitä: 15

Hissejä: 9

Huippu: 500m

Pisin rinne: 1800m

Lisätietoja: https://pyha.fi/hiihtokeskus

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

6. Iso-Syöte

Lapin laskettelukeskukset voi joskus tuntua melko kaukaisilta, jos asut Etelä-Suomessa. Keskuksista Iso-Syöte on ehkä se helpoiten saavutettavissa oleva, sillä se sijaitsee melko lähellä Oulua. Iso-Syötteen rinteitä on 17 kappaletta ja niissä pääsee nauttimaan niin lautailusta kuin pulkkamäestäkin! Kohde soveltuu varsinkin lapsiperheille.

Rinteitä: 17

Hissejä: 8

Huippu: 432m

Pisin rinne: 1200m

7. Olos

Kokeneet laskijat pistävät Oloksen laskettelukeskuksen usein hyvin korkealle listallaan. Rinteitä on noin kymmenen ja niiden joukossa on lisäksi snowpark, jossa voit vaikkapa lautailla ja tehdä temppuja. Pallas-Ounastunturille avautuvat näkymät ovat henkeäsalpaavat. Olos onkin viehättävä ja idyllinen kohde.

Rinteitä: 10

Hissejä: 4

Huippu: 524m

Pisin rinne: 1400m

Lisätietoja: https://www.laplandhotels.com/FI/rinteet-loma-aktiviteetit/rinteet/hiihtokeskus-olos.html

Lapin laskettelukeskukset soveltuvat lomailuun läpi vuoden

Laskettelukausi Lapissa alkaa yleensä lokakuun loppupuolella ja kestää aina huhtikuun loppuun saakka. Mutta Lapin laskettelukeskukset ovat monesti auki läpi vuoden ja rinteillä riittää mielenkiintoista tekemistä olitpa sitten liikkeellä milloin tahansa.

Lappiin voi siis hyvin suunnata esimerkiksi:

  • Ruskan ihasteluun syksyllä
  • Kalastamaan keväällä
  • Vaeltamaan tuntureille kesällä

Lapin laskettelukeskukset tarjoavat hyvät ruokailumahdollisuudet ja monissa kohteissa esiintyy runsaasti artisteja, tarjoten tekemistä illaksi ja yöksi! Talvellakaan ei siis tarvitse pelätä tekemisenpuutetta, vaan ideoita riittää aina poroajeluista discossa tanssimiseen!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Suuntaa Lapin lumoon

Lapin laskettelukeskukset ovat oiva valinta viihtyisälle ja laadukkaalle laskettelulomalle. Yllä olevissa kohteissa riittää menoa ja meininkiä sitä etsiville ja runsaasti hyviä vaihtoehtoja myös lapsiperheille. Laskettelukeskukset Lapissa osoittavat vallan mainiosti totuuden, ettei aina tarvitse lähteä kauemmaksi kalaan – Suomessa on hienoja kohteita rinteiden ystäville!

Ota siis suunnaksi Lapin laskettelukeskukset ja antaudu Lapin lumon vietäväksi!

Lapin laskettelukeskukset kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti