Porvoon vanhakaupunki viettelee monipuolisuudellaan

Porvoon vanhakaupunki on yksi Suomen kauneimpia kohteita. Tässä vinkit, joiden avulla koet historiallisen alueen parhaat puolet.

Kotimaanmatkailu on kasvattamassa suosiotaan. Yksi mielenkiintoisimpia kohteita on ehdottomasti Etelä-Suomen Porvoo. Varsinkin juuri Porvoon vanhakaupunki on värikkäine puutaloineen todella kaunis kohde vierailuun. Mukulakivikatujan varrelta löytyy runsaasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa sekä mitä parhaimpia herkkuja.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Vanhan Porvoon parhaat nähtävyydet

Porvoossa riittää nähtävää vanhan kaupungin alueella. Tässä ne tärkeimmät ja tunnetuimmat nähtävyydet, joita kannattaa käydä kurkkaamassa:

Porvoon museo

Porvoon museo: Holmin talo ja Vanha raatihuone

Holmin talo on peräisin vuodelta 1753, jonka museossa voit tutustua siihen, kuinka varakkaat porvoolaiset elivät 1700-luvulla. Talo oli porvoolaisen kauppiasperheen talo, huoneiden ollessa upea aikamatka menneisyyteen. Talossa toimii myös vaihtuvia näyttelyitä sekä kiehtova museokauppa. Porvoon museoon voi tutustua 10 euron pääsymaksulla, alle 18-vuotiaiden voidessa tutustua rakennuksiin ilmaiseksi.

Toinen mielenkiintoinen Porvoon historiaan tutustuttava museo sijaitsee Vanhan raatihuoneen tiloissa. Kyseessä on Suomen vanhin raatihuone ja siellä esitellään tällä hetkellä suomalaista taidetta. Lisäksi rakennuksessa toimii alueen historiaa esittelevä museo. Yllä mainitulla pääsymaksulla pääset tutustumaan molempiin rakennuksiin!

Kotisivut: http://www.porvoonmuseo.fi/

ApolloApollo

Porvoon Nukke- ja lelumuseo

Porvoon nukke- ja lelumuseo

Vanhimmat lelut museossa ovat peräti 1800-luvulta, joten täällä pääset kokemaan kuinka suomalaiset lapset ovat kautta aikojen leikkineet. Museo on mukavan kokoinen ja hyvin esille laitetut näyttelyt kiinnostavat taatusti niin lapsia että aikuisia. Pääsymaksu museoon on aikuisilta 4 euroa ja lapsilta 2,50 euroa.

Kotisivut: https://www.yourvismawebsite.com/tuulan-aitta-ay

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Vanhan Porvoon galleriat

Porvoon vanhakaupunki on koti lukuisille upeille gallerioille, joihin kannattaa tutustua. Galleriat esittelevät kotimaista taidetta niin menneiltä vuosilta, että uusimmiltakin taiteilijoilta. Parhaimpiin alueen gallerioihin kuuluvat ehdottomasti:

  • Galleria Vanha Kappalaisentalo
  • Galleria Maari
  • Galleri Sofia
  • Colmio Slow House

Gallerioiden aukioloajat vaihtelevat hieman, joten niihin on hyvä tutustua netissä ennen matkaa.

Porvoon tuomiokirkko

Porvoon tuomiokirkko

Porvoon tuomiokirkon rakennus valmistui 1400-luvun lopussa ja kirkolla on ollut merkittävä rooli kaupungin historiassa. Kauniissa kirkossa järjestetään edelleen niin suomen- että ruotsinkielisiä messuja sekä tietenkin erilaisia perhejuhlia. Jouluna kirkkoon kannattaa tulla kuuntelemaan upeita konsertteja!

Kotisivut: https://www.porvoonseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot-ja-kappelit/porvoon-tuomiokirkko

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Yöpyminen vanhassa kaupungissa Porvoossa

Majoitus Vanhassa Porvoossa vie sinut ihaniin rakennuksiin ja tunnelmallisiin huoneisiin. Alueelta löytyy runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja, mutta tässä muutama suositus, kun haluat yöpyä vanhassa kaupungissa:

Aitta & Sauna, Porvoo

Aitta & Sauna

1700-luvun aitta on keskellä kaupungin kauneinta maisemaa. Aittamajoitukseen kuuluu mahdollisuus käyttää modernimpia saunatiloja suihkuineen. Huoneessa on parivuode, kirjahylly ja vaatekaappi. Lisäksi sinulla on mahdollisuus keittää vettä, kahvi- ja teetarvikkeineen. Saunatilasta löydät pienen jääkaapin.

Tutustu majoitukseen ja varaa täältä >>

Hotelli Onni, Porvoo

Boutique Hotelli Onni

Rauhaa ja laatua saat kauniista Boutique Hotelli Onnista. Hotelli on Tuomiokirkon kupeessa ja sen viisi kartanomaista huonetta ovat persoonallisesti sisustettuja. Huoneisiin kuuluu suihkullinen kylpyhuone, taulutelevisio, ilmastointi sekä langaton nettiyhteys.

Pariisin Ville, Porvoo

Hotelli Pariisin Ville

Idyllinen Hotelli Pariisin Ville tarjoaa eleganssin majoituselämyksen Porvoossa. Huoneet ovat yksilöllisiä ja viihtyisiä. Kaikista huoneista löytyy televisio, langaton nettiyhteys ja minibaari. Osassa huoneissa on kylpyhuoneen lisäksi oma sauna ja parveke. Kesäisin hotellin viiniterassi viihdyttää taatusti yöpyjiä!

Porvoon vanhakaupunki on täynnä makuelämyksiä

Porvoon vanhakaupunki on lisäksi tunnettu ravintoloistaan ja kahviloistaan. Niissä tarjoillaan upeita paikallisia makuja kauniin arkkitehtuurin keskellä. Tässä viisi vinkkiä, kun haussasi on hyvä ravintola Porvoossa:

Kun sitten kahvihammasta kolottaa, pidä mielessä nämä ihastuttavat Vanhan Porvoon kahvilat:

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Putiikkeja ja tunnelmallisia katuja vanhassa Porvoossa

Kuten yltä käy ilmi, Porvoon vanhakaupunki on täynnä ihania palveluita ja nähtävyyksiä. Tunnelmallisille kaduilla kannattaakin tulla nauttimaan ympäröivästä arkkitehtuurista ja historian havinasta. Pysäköinti onnistuu keskustan monissa parkkipaikoissa, joista osa on ilmaisia. Parkkipaikat vievät lähellä vanhaa kaupunkia, joskaan ihan Vanhan Porvoon ytimessä ei parkkipaikkoja kovin runsaasti ole.

Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy kahviloiden, ravintoloiden ja gallerioiden lisäksi runsaasti pieniä putiikkeja. Kaupat mahdollistavat mielenkiintoisen Porvoon tuliaiset design-tuotteista käsitöihin. Varsinkin joulun alla Porvoon joulumarkkinat takaavat loistavat lahjalöydöt! Kesäisin alueella taas voi nauttia upeasta tunnelmasta, paikallisten terassien täyttyessä hyväntuulisista kaupunkilaisista ja matkailijoista.

Tee siis visiitti ja koe Porvoon vanhakaupunki!

Porvoon vanhakaupunki kartta

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti