LomarengasLomarengas

Upeat Rauman nähtävyydet vievät ajassa taaksepäin – Top 6

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Rauma on yksi Suomen mielenkiintoisimpia matkailukohteita. Upeimmat Rauman nähtävyydet vievät keskelle historiaa ja kaunista luontoa. Kaupungista löytyy muun muassa jopa kaksi Suomen seitsemästä Unescon suojelemasta maailmanperintökohteesta!

Kotimaanmatkailun suosio on selvässä kasvussa, eikä syyttä. Suomesta löytyy lukuisia upeita kohteita, joissa viettää mielenkiintoinen ja rentouttava loma. Kaupunkikohteista juuri Rauma ansaitsee matkailijan huomion. Rauman nähtävyydet ovat kiehtova sekoitus puhdasta luontoa, historian havinaa ja hauskoja uutuuksia.

Tunnetuimmat nähtävyydet Raumalla – Top 6

Suosituimpia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä Raumalla ovat tietenkin kaupungin kaksi Unescon suojelemaa maailmanperintökohdetta, jotka ovat:

1. Vanha Rauma

Vanha Rauma kesällä

Vanha Rauma on historiallinen alue Rauman keskustassa ja ehdottomasti niitä tunnetuimpia nähtävyyksiä Raumalla. Vanha Rauma kiinnostaa matkailijoita, tarjoten runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä ihania kahviloita, joissa viettää aikaa. Varsinkin kesäisin ja joulun alla Vanha Rauma näyttää parhaita puoliaan.

Alueelta löytyy siis runsaasti vierailunarvoisia nähtävyyksiä.

Vanhan Rauman parhaat nähtävyydet:

 1. Vanha Raatihuone – vuonna 1776 rakennetussa Raatihuoneessa toimii nykyään mielenkiintoinen museo, jossa tutustua paikalliseen historiaan. Näyttelyt ovat vaihtuvia, joten uutta nähtävää löytyy aina.
 2. Pyhän Ristin kirkko – vuonna 1512 käyttöön vihitty kirkko rakennettiin alun perin fransiskaaniluostarin yhteyteen.
 3. Kotimuseo Marela – raumalaisen merenkulun historiaa esittelevä museo, jossa oppii runsaasti paikallisesta historiasta ja elämänmenosta.
 4. Kotimuseo Kirsti – museo tutustuttaa 1700- ja 1800-luvun rakennustapoihin sekä paikallisten asukkaiden elämään.
 5. Rauman taidemuseo – Vanhassa Raumassa sijaitseva taidemuseo esittelee niin paikallista, että kansainvälistäkin taidetta.
 6. Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot – 1300-luvulla rakennettu kirkko tuhoutui tulipalossa 1640.

Kuten todettua, Vanhan Rauman alueelta löytyy lisäksi runsaasti ihania putiikkeja ja kahviloita, joissa voit tehdä kauniita tuliaislöytyjä sekä herkutella paikallisilla leivonnaisilla.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäki, Rauma

Rauman toinen Unescon maailmanperintökohde on hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Sammallahdenmäki. Kyseessä on pronssikaudelta peräisin oleva hautaröykkiöalue, johon voi tutustua 1,5 kilometrin mittaisen reitin avulla. Esihistoriallisia hautoja löytyy alueelta peräti 36 kappaletta. Jotta saat kaiken irti tästä nähtävyydestä, kannattaa ehdottomasti hankkia kartta ja esite Rauman matkailuinfosta! Infosta saat muutenkin hyvin tietoa ja opastusta, jotta pääset ihastelemaan Rauman nähtävyyksiä vaivatta.

Muut mielenkiintoiset nähtävyydet Raumalla

Raumalta löytyy muutakin mielenkiintoista piristämään lomapäiviä. Vierailla kannattaa ainakin näissä mielenkiintoisissa kohteissa:

3. Rauman vesitorni

Rauman vesitorni

Vanhan Rauman läheltä löytyy Rauman vesitorni, josta avautuvat hyvät maisemat esimerkiksi juuri vanhaan kaupunkiin. Tornista löytyy lisäksi kiva kahvila-ravintola Torni, joten voit maisemien katselun ohessa herkutella maukkailla ruuilla ja juotavilla.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

4. Kylmäpihlajan majakkasaari

Kylmäpihlajan majakkasaari

Ihanat nähtävyydet Raumalla vievät kauniisiin maisemiin, joista Kylmäpihlajan saari on niitä kiehtovimpia. Pieni saari on upea luontokohde, jossa mieli rauhoittuu taatusti. Voit katsella meren sädehdintää kesäauringossa tai nauttia kirpeästä pakkasilmasta. Saarelta löytyy myös laadukas ruokaravintola sekä 1950-luvulla rakennetussa majakassa sijaitseva hotelli.

Kaupungin muita upeita retkeilysaaria ovat:

 • Reksaari
 • Nurmes-Aikonmaa
 • Kuuskajaskarin linnakesaari

5. Riskonpöllän sukelluspuisto

Riskonpöllän sukelluspuisto, Rauma

Kiehtovimmat nähtävyydet Raumalla voivat viedä sinut jopa vedenalaiseen maailmaan. Jos siis haluat hypätä sukeltamaan, niin suuntaa Riskonpöllä nimiseen saareen kaupungin edustalla. Rauman laitasukeltajat ovat tehneet sukelluspuiston, jossa voi ihastella muun muassa sukelluskelloa ja troolarin hylkyä. Nähtävyydet soveltuvat sekä laite- että vapaasukellukseen.

6. Poroholman lomakeskus

Poroholman lomakeskus Raumalla

Ihanimmat nähtävyydet Raumalla sisältävät myös upean Poroholman lomakeskuksen, joka tarjoaa runsaasti tekemistä koko perheelle. Leirintäalueelle kannattaa mennä vaikket siellä haluaisi yöpyäkään, sillä nähtävää alueella riittää. Poroholmasta löytyy kauniiden maisemien ja kävelyreittien lisäksi muun muassa:

 • Hiekkaranta
 • Keräterassi
 • Rantasauna
 • Minigolf
 • Purjevenesatama

Tekemistä ja ihasteltavaa siis riittää!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Vietä rentouttava loma Raumalla

Rauman nähtävyydet takaavat siis mielenkiintoista tekemistä lomaan. Rauma on ehdottomasti Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja, mutta voipa Raumalle suunnata muihinkin vuodenaikoihin. Tekemistä ja nähtävää riittää taatusti!

Rauman nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti