Rovaniemen parhaat ravintolat – Top 13 – Makuja ympäri maailman

Rovaniemen ravintolat ovat täynnä upeita vaihtoehtoja ja kaupungissa pääsee herkuttelemaan oikein todenteolla. Mikä parasta, parhaiden ravintoloiden joukosta löytyy erilaisia makuja ja ravintolaelämyksiä, joten Rovaniemellä ei todellakaan tarvitse tyytyä vain yhteen hyvään ravintolaan. Kun siis suuntaat seuraavan kerran Lappiin tai olet siellä tällä hetkellä etsimässä ravintolaa, niin pidä nämä Rovaniemen parhaat ravintolat mielessäsi.

Lapin matkalla voi nauttia upeita makuja! Valkkaa tästä, mikä on paras ravintola Rovaniemellä! TOP 13

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Rovaniemen parhaat ravintolat keskustassa

Rovaniemen keskustasta löytyy useampi hyvä ravintola, joista alla muutamia suosikkeja erilaisiin makuelämyksiin:

Ravintola Roka, Rovaniemi

1. Ravintola Roka

Roka on tunnettu täytetyistä voileivistään ja niitä kannattaakin mennä maistelemaan upeaan ravintolaan. Roka on mukavan pieni ja intiimi ravintola, jossa tunnelma on aina hyvä ja lämmin. Ruokalista sisustuksineen on sekoitus Suomen Lappia ja maailman makuja, joten tapaksia ja poronpaahtopaistia löytyy sulassa sovussa. Roka tarjoaa Street & Bistro ravintolan Ainonkatu 3:ssa sekä myös Kitchen & Winebar Koskikatu 8:ssa.

Kotisivut: https://www.ravintolaroka.fi/

Kauppayhtiö Bar & Restaurant, Rovaniemi

2. Kauppayhtiö Bar & Restaurant

Kauppayhtiö on ehdottomasti yksi tunnetuimpia ravintoloita Rovaniemellä. Ravintolan sisustus on mukavan tunnelmallinen ja sopivan erikoinen. Ravintolassa järjestetään myös runsaasti muutakin ohjelmaa aina DJ-keikoista erilaisiin tapahtumiin ja esityksiin. Pääosissa Kauppayhtiössä on tietenkin ruoka, ravintolan tunnetuimpien ruokien ollessa hampurilaisia.

Kotisivut: http://www.kauppayhtio.fi/fi

ApolloApollo

Ravintola HIMO, Rovaniemi

3. Ravintola HIMO

Rovaniemen keskustan ravintolat eivät ole vain perinteisiä makuelämyksiä varten, vaan erilaisia maailmankeittiöitä pääsee kaupungissa kokeilemaan. HIMO on suosittu japanilainen sushi-ravintola, joka leikittelee sopivasti japanilaisen ja lappilaisen keittiön mauilla. Kokeiluun kannattaa siis ehdottomasti laittaa vaikkapa porosushit!

Kotisivut: https://www.ravintolahimo.fi/

Ravintola Yuca, Rovaniemi

4. Yuca

Jos taas haaveissasi on maistuva ja aito meksikolainen ruoka, suuntaa Rovakatu 21:een ja Yuca ravintolaan. Kyseessä ei ole texmex –makuja tarjoava ravintola, vaan Yucassa nautitaan aidoista meksikolaisista ruuista kuten tostadaseista. Lumisten maisemien keskellä ravintola tarjoaa todella lämpimän ja aidon tuulahduksen Meksikoa. Voit tutustua täällä lisää Meksikon ruokakulttuuriin.

Kotisivut: https://www.yuca.fi/

Kiinalainen ravintola Rovaniemellä

5. Da Zhong Hua

Kiinalaiset ravintolat ovat pitkään olleet suomalaisten suosiossa. Rovaniemen Koskikadulla sijaitseva Da Zhong Hua on todella mukava tuttavuus. Ravintola on kauniisti ja hillitysti sisustettu, ruuan tarjotessa upeita, perinteisiä kiinalaisia makuelämyksiä. Ravintolan lounastarjoilu on erityisen suosittu.

Kotisivut: https://fi.suurkiina.com/

Frans & Chérie ravintola, Rovaniemi

6. Frans & Chérie

Ranskalaista keittiötä voi kokeilla tässä S-ryhmän ravintolassa. Kauniin ja intiimin sisustuksen lisäksi ravintolan ruokalista on varsin hyvä. Erilaisia ruokatempauksiakin on ja esimerkiksi perjantain simpukkatarjoilu kannattaa pitää mielessä! Kokeile myös ravintolan laadukkaita blinejä.

Kotisivut: https://www.raflaamo.fi/fi/rovaniemi/frans-cherie-rovaniemi

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ravintola Nili, Rovaniemi

7. Ravintola Nili

Kun sitten kaipaat perinteistä ja aitoa lappilaista ruokaa kuten poronkäristystä, ota suunnaksi Ravintola Nili. Valtakadulla sijaitseva ravintola tekee ruokaa paikallisista raaka-aineista, joten annoksin kuuluu upeita riistatuotteita sienilisukkeineen. Lisäksi ravintola on sisustettu paikallista luontoa ja kulttuuria kunnioittaen.

Kotisivut: https://www.nili.fi/

Cafe & Bar 21, Rovaniemi

8. Cafe & Bar 21

Keskusta tarjoaa myös hyviä makuja lapsille, jotka tykkäävät taatusti Cafe & Bar 21 perinteisestä ruokalistasta. Hampurilaisia, pastaa ja vohveleita sisältävät ruokalista on maukas ja yksinkertainen. Lisäksi Rovakadulla sijaitsevassa ravintolassa voi herkutella vaikkapa lapaksilla, eli lappilaisilla tapaksilla!

Kotisivut: https://www.cafebar21.fi/

Rovaniemen parhaat ravintolat kasvissyöjille ja vegaaneille

Kasvisruokavaihtoehdot ovat todella tärkeitä nykypäivänä ja yhä useampi ravintola Rovaniemelläkin on lisännyt kasviruokavaihtoehtojen määrää. Lisäksi laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Jos kaipaat kasvisruokaa tai vegaanista ruokaa, pidä mielessä:

WOODSS ravintola, Rovaniemi

9. Woodss

Lordi-aukiolla sijaitseva Woodss on ihana ravintola, josta löydät tuoreita ja terveellisiä vaihtoehtoja. Erilaiset salaattikulhot, täytetyt rieskat sekä tuorepuurot piristävät taatusti. Kasvisruokien lisäksi valikoimasta löytyy liharuokiakin, joten ravintola on hyvä valinta kaikenlaisille syöjille.

Kotisivut: https://www.woodss.fi/

Jo mainituista ravintoloista, erityisen hyviä kasvisruoka- ja vegaanivaihtoehtoja löytyy muuten muun muassa näistä paikoista:

  • Cafe & Bar 21
  • Ravintola Roka
  • Yuca
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Muista myös nämä ravintolat Rovaniemellä

Yllä mainitut Rovaniemen ravintolat ovat pääsääntöisesti kaupungin keskustan alueella. Rovaniemeltä löytyy kuitenkin loistavia ravintoloita hieman kauempana keskustaa. Jos sinun on helppoa liikkua vähän kauemmaksikin keskustaa, pidä mielessä nämä ravintolat:

Santa's Salmon Place ravintola, Rovaniemi

10. Santa’s Salmon Place

Rovaniemen tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu tietenkin Joulupukin Pajakylä, jonka lähistöltä löytyy tämä upea ravintola. Santa´s Salmon Place on pieni, mutta viihtyisä ravintola. Ravintolan lohi kokataan avotulella, joten valmistusta pääsee seuraamaan vesikielellä! Tunnelmallisessa kodassa sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia muistakin upeista paikallisista herkuista – miltä kuulostaa esimerkiksi ihana lakkajuustokakku?

Kotisivut: http://santas-salmon-place.com/

Ravintola Kotahovi, Rovaniemi

11. Ravintola Kotahovi

Toinen suosikkiravintola Joulupukin Pajakylän lähistöllä on Ravintola Kotahovi. Tämä kodanmuotoinen lappilaisravintola on todella intiimi, avoimen takkatulen loimutessa ravintolan keskellä. Ruokalista on perinteinen lappilainen makunautinto ja herkuttelemaan pääsee esimerkiksi perinteisellä poronkäristyksellä tai lohikeitolla. Jälkiruokalistalta löytyy muun muassa suosittu Lapin Kahvi –annos, eli hillaa ja leipäjuustoa!

Kotisivut: https://www.laplandrestaurant.fi/fi/

Sky Kitchen & View ravintola, Rovaniemi

12. Sky Kitchen & View

Unohtumattomista Lapin maisemista pääsee nauttimaan tässä Juhannuskalliontiellä sijaitsevassa ravintolassa. Sky Kitchen & View tarjoaa nimittäin herkullisen ruokalistan lisäksi kauniit maisemat tunturiin ja öiselle tähtitaivaalle. Ravintolan erikoisuutena on sen kolmen ruokalajin yllätysmenu, joka on rakennettu paikallisten tuotteiden ympärille. Yllätysmenu on saatavilla myös viiden ruokalajin kattauksena. Lisäksi voit nauttia lounaspöydän antimista vaihtuvine ruokalajeineen.

Kotisivut: https://www.kitchensky.fi

Ravintola Kota, Rovaniemi

13. Sirmakko – Ravintola Kota

Sirmakko –porofarmin yhteydessä toimiva Ravintola Kota on suosittu ruokapaikka Rovaniemellä. Ravintolan ateriat voi nauttia niin kodanmallisessa ravintolassa, että jopa kohteen upeissa saunatiloissa. Saatavilla olevat ruokalistat vaihtelevat hieman riippuen siitä, missä haluat aterioida. Porofarmille tyypillisesti voit kuitenkin nauttia runsaasti perinteisiä makuja niin poronlihasta paikallisiin marjoihin ja sieniin. Ravintola Kota on todella tunnelmallinen, tarjoten elämyksellisiä makunautintoja!

Kotisivut: https://sirmakko.fi/fi/kota-ravintola/

Vaihtoehtoja siis riittää ja herkuttelijat ihastuvat taatusti Rovaniemen ravintoloiden tarjontaan ja antiin!

ApolloApollo

Rovaniemen parhaat ravintolat kartalla

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti