Mitä tehdä Ylläksellä? Vinkkejä vauhdikkaaseen lomaan

Ylläs on kaunis kohde aktiiviseen, mutta rentouttavaan lomaan. Mutta mitä tehdä Ylläksellä?

Lapin luonnossa on runsaasti taikaa, sen kiehtovien matkakohteiden tarjotessa matkailijalle runsaasti mahdollisuuksia nähdä ja kokea kaunista luontoa. Länsi-Lapissa, Kittilän lähellä sijaitseva Ylläs on yksi Lapin tunnetuimpia kohteita. Kahdesta kylästä ja seitsemästä tunturista muodostuva alue kiehtoo runsailla harrastusmahdollisuuksilla. Tässä tietoja siitä, mitä tehdä Ylläksellä, jotta lomasi olisi mahdollisimman onnistunut.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mitä tehdä Ylläksellä talvella?

Ylläksen luonto on kaunis, tarjoten loistavat puitteet monipuoliseen harrastamiseen. Tässä esimerkkejä siitä mitä tehdä Ylläksellä talvisin:

Ylläksen rinteet

Monipuoliset talviurheilumahdollisuudet

Ylläksen tunturit luovat loistavat puitteet lasketteluun. Alueella on peräti 63 rinnettä, Ylläksen ollessa rinnekilometreissä mitattuna Suomen suurin laskettelukeskus. Vaihtoehtoja siis riittää kaikenlaisille laskijoille.

Lisäksi Ylläksellä voi harrastaa perinteistä murtomaahiihtoa. Latuverkosta on laaja ja hiihtoa voi kokeilla vaikkapa koiravaljakoiden kera! Sukset voi lisäksi vaihtaa lumikenkiin, jos perinteinen vaeltaminen kiehtoo enemmän ja välillä voit pysähtyä kupille kuumaa Ylläksen latukahviloihin.

Lisää tietoa: https://www.sportresortyllas.com/

ApolloApollo

Ylläs - Safarit

Erilaiset safarit

Erilaisille safareilla osallistuminen on parasta tekemistä Ylläksellä. Safareja on monenlaisia ja voit valita esimerkiksi:

Ne ovat kivaa ajanvietettä esimerkiksi lapsiperheille. Safareita on mahdollista kokeilla päiväretkinä tai peräti usean päivän kestävinä seikkailuina Lapin luonnossa.

Avanto ja sauna Ylläksellä

Nauti tähtitaivaasta ja kylmästä avannosta

Luontoon voi tutustua lisäksi vaikkapa avantouinnin parissa. Ylläksellä on hyvät avantouintimahdollisuudet ja lämmittelemään pääsee alueen hulppeissa saunoissa. Saunoja löytyy ihan tunturin huipulta asti, vaihtoehtojen tarjotessa niin perinteisiä löylyjä kuin savusaunojakin.

Talvella tähtitaivaan tuijottaminen on parasta mitä tehdä Ylläksellä. Onnekkaat voivat bongata jopa revontulia!

Lisää tietoa: https://www.yllas.fi/palvelut/rantasauna-avantouinti.html

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Ylläs kesällä

Mitä tehdä Ylläksellä kesällä?

Ylläksen tekemiset eivät kuitenkaan rajoitu vain talveen, vaan alueella kannattaa lomailla mihin vuodenaikaan tahansa. Tekemistä Ylläksellä nimittäin riittää silloinkin, kun lunta ei ole saatavilla.

Monet Ylläksen hiihtoreitit toimivat kesäisin ihanina luontopolkuina. Vaellusreitit luonnossa ovat parasta mitä tehdä Ylläksellä, sillä ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia erimittaisiin reitteihin ja retkiin. Luontopolut ovat varsin ihastuttavat syksyllä, jolloin ruska värjää tunturit eri värein.

Luonnossa voi liikkua kesäisin eri tavoin. Ylläs tarjoaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi:

  • Maasto- ja maantiepyöräilyyn
  • Melontaan ja koskenlaskuun
  • Ratsastukseen

Kesäisin Lapin luonto tarjoaa lisäksi kauniit yöttömät yöt. Niitä voi ihastella erilaisten retkien avulla – Ylläksen parhaat hotellit tarjoavat hyvät mahdollisuudet nauttia auringonsäteistä läpi yön. Kalastus ja frisbeegolf ovat lisäksi suosittuja juttuja, mitä tehdä Ylläksellä kesällä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Luonnon lisäksi Ylläs tarjoaa muutakin tekemistä

Ulkoharrastukset eivät toki ole ainutta tekemistä Ylläksellä. Sisätiloissakin tapahtuu runsaasti hauskoja asioita, joita voit harrastaa ympäri vuoden.

Hotel Saaga, Ylläs

Rentoudu kylpylässä

Ylläksellä sijaitsevan Hotel Saagan yhteydessä toimii kylpylä, jossa viihtyy useampiakin tunteja. Altaisiin on kiva pulahtaa laskettelun tai vaelluksen jälkeen.

Kuntoilua Ylläksellä

Hiki pintaan salilla tai keilahallissa

Ylläksen hotellien yhteydessä on usein monipuoliset kuntosalit, joissa ottaa hiki pintaan. Aivan tunturin kupeessa on lisäksi keilahalli, jonka voi varata käyttöönsä.

Lisää tietoa: https://gr8.fi/yllas/

Luontokeskus Kellokas

Tutustu alueen luontoon luontokeskuksessa

Ylläksen luontoon kannattaa tutustua lähemminkin luontokeskus Kellokaassa. Siellä on runsaasti tietoja alueen historiasta sekä paikallisista kasveista ja eläimistä. Kellokaassa on lisäksi elokuvateatteri, jossa voit nauttia uusimmista leffoista läpi vuoden!

Lisää tietoa: https://www.luontoon.fi/yllastunturinluontokeskus

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Lapin lumoihin

Yllä on ne parhaimmat asiat mitä tehdä Ylläksellä silloin, kun loma sinne kuljettaa. Anna siis tämän kauniin Lapin kohteen lumota sinutkin ja varaa itsellesi aktiivinen ja samalla rentouttava loma hulppeissa maisemissa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti