ApolloApollo

Parhaat Ylläksen latukahvilat – nauti kuppi kuumaa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Ylläksen latuverkosto on monipuolinen, eikä sen varrella tarvitse hiihdellä tyhjällä vatsalla. Tässä esittelyssä Ylläksen latukahvilat seuraavalle hiihtoreissulle!

Latukahviloita Ylläksellä löytyy melkein jokaisen reitin varrelta. Kahvilat ovat laadukkaita ja niitä on noin parikymmentä pitkin kauniita latureittejä. Latukahvilat soveltuvat pieneen taukoon kesken lenkin tai niissä voi nauttia maittavan aterian lenkin päätteeksi. Tässä esittelyssä parhaat Ylläksen latukahvilat.

Kuerkievari latukahvila

Latukahvila Kuerkievari

Ylläksen latukahvilat saavat silloin tällöin uuden tulokkaan ja Kuerkievari on tästä oiva osoitus. Kahvila sijaitsee aivan Kuertunturin kupeessa, joten se soveltuu esimerkiksi vapaalaskijoille. Kahvilassa on saatavilla kotiruokalounas ja sen parhaimpiin herkkuihin kuuluvat itse tehdyt leivonnaiset. Latukahvilan yhteydessä voi yöpyäkin, sillä kahvilan yhteydessä on hotelli ja hostelli, joten tänne voit tulla viettämään aikaa pidemmäksi aikaa.

Facebook: https://www.facebook.com/kuerkievari/
Kotisivu: http://www.kuerkievari.fi/

Kesängin Keidas latukahvila

Kesängin Keidas

Kesägin Keidas on mainio kahvila, josta on helppo löytää itsensä, sillä se sijaitsee monen eri latureitin risteyksessä. Kesänkijärven rannalla majailevaan kahvilaan kannattaa mennä jo sen maistuvien lettujen johdosta. Niitä saa erilaisilla täytteillä maittavan kahvin lisäksi, joten tänne kannattaa saapua tyhjällä vatsalla ja varsinkin lasten kanssa! Tänne kannattaa lisäksi suunnata jos haluat nähdä esimerkiksi majavia, sillä niitä on mahdollista tarkkailla Kesänkijärven rannoilla.

Facebook: https://www.facebook.com/kesanginkeidas/

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Elämänluukku latukahvila

Elämänluukku

Aidon, vanhan savottatuvan tunnelmaa pääset nauttimaan Elämänluukussa. Tuvassa asusteli ennen tukkiurakkaa tekevät savottamiehet ja kahvilan nimi juontaakin juurensa sen sisäseinässä olevaan luukkuun. Tästä tarjoiltiin miehille ennen ruokaa, sillä miesten ja keittäjänaisten ei soveltunut viettää aikaa keskenään. Kahvilan lisäksi Elämänluukun yhteydessä olevaa saunaa on mahdollista vuokrata. Elämänluukku sijaitsee aivan Äkäsjoen ylitse vievän venelossin lähellä.

Facebook: https://www.facebook.com/El%C3%A4m%C3%A4nluukku-Yll%C3%A4s-294960160565919/
Kotisivut: https://www.elamanluukku.fi/

Latukahvila Kotamaja

Latukahvila Kotamaja

Kotamaja on Ylläksen vanhin latukahvila ja monelle juuri se Ylläksen paras latukahvila. Kahvila sijaitsee kauniilla paikalla Lainio-, Pyhä- ja Kukastuntureiden juurella. Kotamajassa voit nautti kupin perinteistä nokipannukahvia, maistella lapin mehuja ja herkutella tuoreilla munkeilla. Kahvilassa on saatavilla lisäksi keittolounasta.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Kotamaja/195321923833084

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Villi Pohjola latukahvila

Villi Pohjola Cafe & Restaurant

Luontokeskus Kellokkaan tiloissa sijaitseva kahvila tarjoaa upeat puitteet. Siitä on helppo suunnata vaikkapa juuri Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja laaja latuverkosto kulkee aivan luontokeskuksen vierestä. Kahvila, tai itse asiassa ravintola, viihdyttää maistuvalla ruualla ja sillä on myös A-oikeudet, mikäli haluat päättää laturetken huurteiseen. Ravintola on ihastuttava ja rakastuttaa sinut taatusti Lapin makuihin.

Facebook: https://www.facebook.com/villipohjola.fi

Karilan Navettagalleria kahvila

Karilan Navettagalleria

Aivan kansallispuiston vieressä sijaitseva Karilan Navettagalleria. Kahvilassa voi nauttia ihania siikakurniekkoja sekä kielen mukanaan vievää savuporokeittoa. Kahvila käyttää parhaita, paikallisia raaka-aineita ja tuotteet ovatkin hurjan maistuvia. Tämän lisäksi Karilan Navettagallerian yhteydessä on ihana käsityönäyttely, johon kannattaa tutustua vierailun yhteydessä. Tähän kahvilaan on helppo rakastua ja siellä onnistuu myös tilausruokailu!

Facebook: https://www.facebook.com/karilan.navettagalleria/
Kotisivut: http://navettagalleria.fi/

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Ylläksen latukahvilat sijaitsevat kauniissa maisemissa

Kuten todettu, latukahvilat Ylläksellä löytyvät pitkin laajaa reittiverkostoa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että monet latukahvilat ovat paikoittain kansallispuiston alueella. Tämä tarkoittaa sitä, että liikkuminen on rajoitettua.

Kahviloiden sijainnit löytyvät latukartasta. Mukaan on hyvä ottaa hieman käteistä, sillä kaikissa kahviloissa ei välttämättä ole mahdollisuutta maksaa kortilla. Latukahviloiden aukioloajat voit tarkistaa netistä, sillä ne vaihtelevat hieman säiden mukaan. Monet kahviloista ovat avoinna vain talviaikaan, kun taas osassa voi vierailla kesäisinkin.

Muista siis nämä Ylläksen latukahvilat, kun vierailet näissä komeissa maisemissa seuraavan kerran!

Ylläksen latukahvilat kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti