LomarengasLomarengas

Lähde autolla Tanskaan Legolandiin koko perheen kanssa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Legoland on monen lapsiperheen suosikkikohde. Tässä vinkit miten pääset autolla Tanskaan Legolandiin kesäloman viettoon.

Jos Tanskassa sijaitseva Legoland kiinnostaa, kannattaa sinun harkita loman tekemistä omalla autolla. Pääset autolla Legolandiin helposti ja halvalla, eikä lasten kanssa autolla matkustaminen ole ollenkaan huono vaihtoehto. Näiden vinkkien avulla jokaisen lomailijan on helppo matkustaa autolla Tanskaan Legolandiin.

Miksi matka autolla Legolandiin kannattaa?

Autolla Tanskaan ajaminen tai autonvuokraaminen Tanskassa kannattaa monestakin syystä. Legoland sijaitsee pienessä Billundin kaupungissa, jossa ei Legolandin lisäksi ole juuri muuta nähtävää. Siksi omalla autolla voit helposti nähdä lähistön kauniita aurinkorantoja ja matkata esimerkiksi Givskudin eläintarhaan. Voit myös vastaavasti säästää majoituskustannuksissa ja vuokrata loma-asunnon hieman Billundin ulkopuolelta.

Legoland itsestään on kohteena aivan ehdoton lapsiperheiden suosikki. Sisäänpääsymaksu on noin 40 euron luokkaa, jos ostat liput etukäteen. Paikanpäältä ostettuna hintaan tulee muutama euro lisää.

Entäpä ne Legolandin parhaimmat valttikortit? Legolandissa lapsi pääsee nauttimaan:

 • Legolandin huvipuiston laitteista (kuuluu lipun hintaan)
 • Legoista rakennetuista pienoiskaupungeista
 • Näköalajunilla ajelemisesta
 • Vesipuiston laitteista ja altaista

Tässä huvipuistossa riittää tekemistä useammaksikin päiväksi ja se soveltuu hyvin myös perheen pienimmille matkailijoille.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Mikä on paras reitti matkata autolla Legolandiin?

Paras reitti on mennä ensin lautalla Tukholmaan, joko Turusta tai Helsingistä. Matkaa autolla Tukholmasta Legolandiin voi sitten jatkaa joko lautalla tai ihanan Juutinrauman sillan kautta. Lauttareitit kulkevat:

 • Göteborgista Frederikshavniin
 • Varbergista Grenåån
 • Helsingborgista Helsingøriin
 • Ystadista Rønnee

Juutinrauman silta on kuitenkin se näyttävämpi reitti. Tämä silta on yksi Euroopan kauneimmista ja se kulkee Ruotsin Malmöstä Kööpenhaminaan. Kööpenhaminasta sinun tulee sitten ajaa noin 260 kilometriä länteen Jyllannin niemimaalle. Legoland sijaitsee sieltä löytyvästä pienestä Billundin kaupungista.

Mitä maksaa matka autolla Tanskaan Legolandiin?

Entäpä sitten ne kustannukset? Matka omalla autolla on varsin edullinen kunhan vain suunnittelet matkan huolella. Bensakustannukset riippuvat varsin pitkälti auton kulutuksesta, mutta niihin kannattaa varata muutama satanen.

Lauttamatkat Ruotsiin vaihtelevat myöskin hieman auton koon mukaan ja haluamasi hytin hintakin voi vaihdella. Yleisesti ottaen matka suuntaansa on noin 100 eurosta ylöspäin. Mikäli valitset siltareitin, tulee sinun maksaa kaksi siltamaksua:

 • Juutinrauman siltamaksu on 45 eurosta ylöspäin.
 • Juutinrauman siltamaksu asuntovaunulla on puolestaan 94 euroa.
 • Ison-Beltin siltamaksu Kööpenhaminan ja Billundin välillä on 32 euroa henkilöautoille.
 • Ison-Beltin siltamaksu asuntovaunuille on 49 euroa.

Hintoihin voi ehdottomasti vaikuttaa tekemällä varaukset lautoille ja silloille etukäteen netistä. Majoituksia kannattaa myös vertailla, jotta löydät sen halvimman hinnan.

Mikäli matkustat matkailuautolla Legolandiin, voit säästää huomattavasti majoituskustannuksista. Muuten yöpyminen kannatta esimerkiksi hieman Kööpenhaminan ulkopuolella esimerkiksi Odensen kaupungissa. Matka Tukholmasta Kööpenhaminaan onnistuu yhden päivän aikana.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Harkitse auton vuokrausta Tanskassa

Vaihtoehtoisesti voit matkata autolla Legolandiin vuokraamalla auton Tanskassa. Lennot Kööpenhaminaan tai suoraan Billundiin löytyy tarjouksien avulla varsin helposti ja auton vuokraaminen Tanskassa on helppoa ja edullista. Autonvuokraus muutamaksi päiväksi on noin muutaman satasen hintaista.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Lähde rakastumaan Legolandiin

Matka autolla Tanskaan Legolandiin on varsin helppo, nautinnollinen ja yllättävän edullinen. Toki tähän ihanaan kohteeseen onnistuu matka ilman autoakin! Valmismatkat Legolandiin löytyvät esimerkiksi Matkavekalta ja ne ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat helpon ja yksinkertaisen loman.

Matka Legolandiin kannattaa kuitenkin ehdottomasti, menitpä sitten autolla tai lentäen!

Legolandin kotisivut: https://www.legoland.dk/en/

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti