ApolloApollo

Miten päästä Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomesta Kööpenhaminaan on helppoa matkata monin keinoin, vaikkapa lentäen. Matka Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan puolestaan toteutuu nopeasti ja halvalla!

Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan on helppo matkata omatoimisesti. Tanskan pääkaupungin lentokenttä on kivan pieni, joten kyydin löytäminen keskustaan ei vie kauan aikaa ja pääset nopeasti nauttimaan Kööpenhaminan ihanasta tunnelmasta. Alla tietoja hieman Kööpenhaminan lentokentästä, sekä kentän tarjoamista eri kulkuvaihtoehdoista.

Kööpenhaminan lentokenttä

Kööpenhaminan lentokenttä on nimeltään Kastrup, kentän kansainvälisen tunnuksen ollessa CPH. Kentällä on kolme terminaalia, joiden välillä liikennöi ilmainen bussikuljetus tiheään tahtiin. Matkailijan kannalta tärkeimmät tiedot lentokentästä ovat:

  • Lentokentän juna- ja metroaseman nimi ei ole Kastrup vaan Lufthavnen (Københavns Lufthavn).
  • Pääasema sijaitsee terminaali 3:ssa, josta lähtevät myös taksit.
  • Lippuja julkisiin kulkuvälineisiin on mahdollista ostaa niin automaateista, että lippupalvelutiskiltä.
  • Busseihin lipun voi joskus ostaa käteisellä bussista.

Vuokraa auto Kööpenhaminan lentokentältä

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminen lentokentältä keskustaan edullisesti julkisilla

Helpointa ja edullisinta Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan on matkustaa julkisilla kulkuvälineillä. Julkiset liikkumismuodot ovat Tanskassa hyvät ja voit tehdä matkan seuraavilla kulkuneuvoilla:

Metrolla

Lentoaseman terminaali 3:n päässä sijaitsee metroasema, josta kulkee metro Kööpenhaminan keskustaan:

  • Päivisin 4-6 minuutin välein
  • Öisin 15-20 minuutin välein

Metromatka keskustaan on vain noin 13 minuutin mittainen ja sen kyydissä on mahdollista päästä Christianshavniin, Kongens Nytorville ja Nørreportiin.

Metrolla matkustamisen hinta riippuu läpikuljettavista alueista ja matkalla lentokentältä keskustaan kuljetaan kolmen alueen läpi. Siksi yksittäinen lippu maksaa noin 36 kruunua, eli hieman alle viisi euroa. Jos aiot käyttää metroa lomallasi enemmän, kannattaa päivälipun ostaminen.

Junalla

Terminaali 3:sta lähtee lisäksi juna, jonka kyydissä voi matkata muuallekin Tanskaan tai jopa Ruotsiin. Junayhteys Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan kulkee päärautatieasemalle – jos majoituksesi on rautatieaseman lähellä, esimerkiksi Tivolissa, on juna paras vaihtoehto. Matka kestää noin 13 minuuttia, yhdensuuntaisen lipun maksaessa saman verran kuin metroliput. Junia kulkee noin 10 minuutin välein ja lisäksi öisin 1-3 kertaa tunnissa.

Osta junaliput täältä >>

Bussilla

Yksi vaihtoehto on myös hypätä bussin kyytiin. Linja 5A vie sinut keskustaan kaikista terminaaleista. Bussi kuljettaa sinut päärautatieaseman lisäksi muillekin keskustan asemille. Yksittäinen lippu maksaa saman verran kuin metro- ja junaliput, matkan keston riippuen siitä, minne olet matkalla – päärautatieasemalle pääsee reilussa 30 minuutissa. Linja-autoja kulkee myös öisin.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Taksi vie keskustaan nopeasti

Kööpenhaminan lentokentältä voi napata myös taksin keskustaan. Taksilla matkustaminen ei ole aivan halpaa lystiä Tanskassa, kyydin maksaessa noin 250-300 kruunua, eli noin 30-40 euroa. Takseja löytyy terminaali 3:n ja 1:n ulkopuolelta. Matka keskustaan kestää noin 20 minuuttia.

Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan vuokra-autolla

Voit tietenkin harkita oman auton vuokraamista. Jos haluat nähdä Kööpenhaminan lisäksi vaikkapa Legolandin, on vuokra-auto kiva vaihtoehto. Auto kannattaa varata ennen matkaa – silloin voit nauttia rennosta saapumisesta sekä asioiden selvittelystä kentällä ja hyötyä netin tarjouksista.

Voit myös varata yksityiskuljetuksen täältä >>

Apollo – Kööpenhamina

Löydä parhaat lomatarjoukset Kööpenhaminaan!

Etsi lomatarjouksia

Matkusta Kööpenhaminaan monin tavoin

Lentäminen Kööpenhaminaan on edullista ja nopeaa, matkan kestäessä vain noin puolitoistatuntia ja koska Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan on vaivatonta matkustaa, on lentäminen hyvä valinta.

Lentokone ei kuitenkaan ole ainut keino lähteä lomalle tähän viehättävään kohteeseen. Kööpenhaminaan voi kulkea Ruotsin kautta vaikkapa junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Myös lauttamatkoja Kööpenhaminaan on helppo löytää Ruotsin kautta liikkuessa.

Ei siis muuta kuin matkan suunnitteluun!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminan lentokenttä kartalla

Kotisivut: https://www.cph.dk/en

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti