LomarengasLomarengas

Mitä tehdä Prahassa lomalla?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Keski-Euroopan ihanimpiin kohteisiin lukeutuva Praha on kiehtova ja salaperäinen. Tässä vinkit siihen mitä tehdä Prahassa seuraavalla lomalla.

Tšekin pääkaupunki Praha on ihastuttava kaupunkikohde. Sinne voi huoletta matkata ympäri vuoden, kaupungin tarjotessa runsaasti erilaisia elämyksiä vuoden jokaisena päivänä. Jos siis kaunis arkkitehtuuri, maistuva ruoka- ja juomakulttuuri, sekä mielenkiintoinen historia ja kulttuuritarjonta kiehtovat, ota suunnaksi Praha. Alla vinkit siihen mitä tehdä Prahassa loman aikana.

Tekemistä riittää ympäri vuoden

Tekemistä Prahassa riittää runsaasti läpi vuoden. Prahan parhaimmat nähtävyydet ovat vuoden ympäri ja niissä saa päivänsä kulumaan helposti.

Prahan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa:

  • Hradčany –linna-alue
  • Pyhän Vituksen tuomiokirkko
  • Kaarlensilta

Näiden nähtävyyksien lisäksi on monia muita kiehtovia juttuja, mitä tehdä Prahassa. Kaupungissa kannattaa esimerkiksi vierailla sen kauniilla puistoalueilla. Näistä Wallensteinin puisto on kaunista aluetta kävelyretkeen. Tämän lisäksi kannattaa käydä Staroměstské náměstíllä eli vanhankaupunginaukiolla ihastelemassa astronomista kelloa.

Ostoksilla käynti on hauskaa tekemistä mitä voi tehdä Prahassa läpi vuoden. Prahan hintataso on Suomeen nähden edullisempi, joten kaupungista on kiva tehdä löytöjä kotiin viemisiksi sekä tuliaisiksi. Parhaimpiin ostosalueisiin kuuluvat muun muassa Náměstí Republiky eli Tasavallanaukio sekä Na příkopě –kävelykatu. Prahan lukuisat aukiot täyttyvät kesäisin erilaisista toritapahtumista, joissa varsinkin tuoreiden hedelmien osto on edullista. Nappaa siis muutama herkku torilta ja suuntaa vaikkapa puistoon istuskelemaan ja nauttimaan auringosta!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Mitä tehdä Prahassa sään yllättäessä?

Prahan voi matkata läpi vuoden. Keväisin ja kesäisin ilmat ovat lämpimät ja kadut täyttyvät erilaisista tapahtumista ja näyttelyistä. Syksyllä ja talvella lämpötilat tippuvat toki kesän lukemista, mutta ilmasto on silti varsin leutoa ja leppoisaa Suomeen verrattuna. Joulumarkkinoilla vierailu on parasta mitä tehdä Prahassa talvella ja syyskuussa kaduilla voi puolestaan juhlistaa maan viinifestivaaleja.

Entäpä sitten jos sää yllättää? Mitä tehdä Prahassa sateella tai kylmien ilmojen vallitessa? Vaikka Prahassa onkin ihana kävellä kauniiden rakennusten katveessa romanttisilla kaduilla, riittää kaupungissa paikkoja joihin hakeutua ilmojen ollessa ankeat.

Prahan tunnelmalliset ravintolat ovat kivoja ja niissä tarjoillaan herkullista ruokaa. Tšekkiläiseen keittiöön kuuluvat mureat liha- ja perunaruuat, mutta kaupungista löytyy lisäksi runsaasti maittavaa kasvisruokaa. Pubit ja baarit taas tarjoavat oivan tilaisuuden tutustua paikalliseen olueen, joka on todella edullista – tuopin hinta on usein vain euron luokkaa!

Kuntoilu on erikoinen juttu mitä tehdä huonollakin säällä. Kaupungissa on nimittäin suuri urheilukeskus, jossa voi kuntoilla ihan jokainen vaikkapa sulkapalloa pelaamalla. Hotel Olšankassa on lisäksi iso sauna-osasto, jossa rentoutua kuntoilun jälkeen.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä Prahassa lapsille ja nuorille

Entäpä sitten jos olet suuntaamassa Prahaan lapsien kanssa. Mitä tehdä lasten kanssa Prahassa? Tšekki on hyvin lapsiystävällinen maa, joten Praha soveltuu hyvin juuri lapsiperheiden lomakohteeksi. Tekemistä Prahassa nuorille ja pienemmillekin perheenjäsenille riittää taatusti.

Erityisesti lapsille soveltuvia kohteita ovat:

  • Petřinin kukkulan peilitalo
  • Prague Zoo eläintarha
  • Prahan lelumuseo
  • Pienoismallimuseo

Näiden kohteiden lisäksi kannattaa harkita nukketeatterinäytöstä. Nukketeatterit ovat kiehtovimpia juttuja, mitä tehdä Prahassa lasten kanssa, eikä näytösten hinnat ole kovin korkeita – lippuja kannattaa etsiä netistä etukäteen, jotta voit säästää hinnoissa!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Prahan lumoihin

Tšekin pääkaupunki on oiva matkakohde, soveltuen kaupunkilomaan läpi vuoden. Koska voit valita tekemistä runsaasta tarjonnasta, kaupunkiin voi suunnata niin lapsien kuin aikuisten kavereidenkin kanssa. Tänne voi tulla hauskanpitoon tai romanttisen viikonloppuloman viettoon!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti