Top-6 Moskovan nähtävyydet

Suomen Ulkoministeriön suosituksen mukaan vältä kaikkea matkustamista Venäjälle.

Moskova on sekoitus uutta ja vanhaa, pelkistettyä ja mahtipontisuutta, mikä tekee siitä kiehtovan matkakohteen. Tässä vinkit, mitkä Moskovan nähtävyydet kannattaa kokea Moskovan matkallaan!

Venäjä on mielenkiintoinen matkailumaa ja maan pääkaupunki Moskova on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Moskovan nähtävyydet tarjoavat mahdollisuuden tutustua maan kimuranttiin historiaan sekä ihastua maan loistavista saavutuksista taiteen ja musiikin saralla. Alla ne Moskovan tärkeimmät nähtävyydet, kun suuntaat lomalle rajan taakse!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Pyhän Vasilin Katedraali Moskovassa

1. Pyhän Vasilin katedraali

Monet Moskovan nähtävyydet ovat tuttuja televisiosta ja lehtien kuvista. Pyhän Vasilin katedraali on ehdottomasti juuri sellainen rakennus, jonka jokainen on joskus nähnyt, jota täytyy mennä katselemaan niin sisältä kuin ulkoakin, kun Moskovassa vierailee. Katedraali on niin kaunis, että tarujen mukaan Iivana Julma puhkaisi sen suunnitelleen arkkitehdin silmät, jottei samanlaista rakennusta koskaan enää tehtäisi.

Leninin Mausoleumi

2. Leninin mausoleumi

Historialliset ja varsinkin maan poliittiseen menneisyyteen viittaavat nähtävyydet ovat ne Moskovan tärkeimmät nähtävyydet. Siksi kaupungissa on mahdoton vierailla ilman visiittiä Leninin mausoleumiin. Näyttävä rakennus ja sen ainutlaatuiset järjestelyt ovat kokemus, joka ei hetkessä unohdu.

ApolloApollo

Moskovan Punainen Tori

3. Punainen tori

Punainen tori on jo itsessään kiehtova nähtävyys, mutta sen ympäriltä löytyvät lisäksi monet Moskovan parhaat nähtävyydet. Torilla on usein erilaisia tapahtumia ja sen reunamilla on kiva vain istua ja katsella maailman menoa. Torin läheltä löytyvät tässäkin listassa mainitut Leninin mausoleumi ja Pyhän Vasilin katedraali, mutta näiden lisäksi torilta on kätevä vierailla:

  • GUM-tavaratalossa
  • Kazanin katedraalissa
  • Ylösnousemuksen portilla

Muzeon patsaspuisto

4. Patsaspuisto Muzeon

Muzeon patsaspuisto on hauskimpia Moskovan nähtävyyksiä. Puiston tunnetuin patsas on tietysti Stalinin patsas, joka on kuuluisa varsinkin siitä, ettei patsaalla ole nenää! Puiston patsaat ovat tuotu sinne eri puolilta Venäjää, sillä patsaita alettiin rikkomaan ja tuhoamaan Neuvostoliiton hajottua.

Kansantalouden saavutusten näyttely

5. Kansantalouden saavutusten näyttely

VDNKH eli Kansantalouden saavutusten näyttely on historiallisesti tärkeimpien Moskovan nähtävyyksien listalla. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva näyttely ei enää esittele pelkästään sosialismin saavutuksia aivan yhtä runsaasti kuin Neuvostoliiton mahtivuosina. Saavutusten sijaan sen monissa rakennuksissa on nykyään kauppoja – joillekin tämä on merkki juuri kapitalismin voitosta! Lähellä sijaitseva Avaruuden valloittajien muistomerkki kannattaa myös käydä katsastamassa.

Kotisivut: http://vdnh.ru/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tretjakovin Galleria, Moskova

6. Tretjakovin galleriat

Taiteen ystävien tulee suunnata tutustumaan Tretjakovin gallerioihin. Nämä Moskovan nähtävyydet ovat:

  • Vanha Tretjakovin galleria, joka esittele vanhempaa venäläistä taidetta ja runsaasti varsinkin vanhoja ikoneja.
  • Uusi Tretjakovin galleria, jossa voi tutustua uudempaan venäläiseen taiteeseen.

Kotisivut: https://www.tretyakovgallery.ru/en/

Moskovan nähtävyydet – parhaimmillaan keväisin ja kesäisin

Nähtävyyksiä Moskovassa voi katsella milloin tahansa, mutta kaupunki on ehdottomasti kauneimmillaan keväisin ja kesäisin. Ilmat ovat tällöin leppoisat ja kaupungin kaduilla on ihanan odottava ja lämmin tunnelma. Moskovassa juhlitaan lisäksi 9.5 Voitonpäivää, joka on yksi maan ja kaupungin suurimmista juhlista! Silloin voit kokea venäläistä juhlahumua parhaimmillaan.

Vaikka Moskova onkin kauneimmillaan tällöin, ei se tarkoita etteikö kaupunkiin voisi matkata muulloinkin. Syksyn ruska on viehättävä ja talven pakkaset tekevät kaupungin lämpimistä ravintoloista entistä houkuttelevammat!

Lähde siis katsastamaan Moskovan nähtävyydet ja ihastu naapurimaan monipuoliseen tarjontaan!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Moskovan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti