ApolloApollo

Bussilla Pietariin – nopea, helppo ja edullinen lomaidea

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen Ulkoministeriön suosituksen mukaan vältä kaikkea matkustamista Venäjälle.

Pietari on kiinnostava lomakohde, jonne voi lähteä edullisesti ja helposti vaikkapa bussilla ja vain muutamaksi päiväksi. Lue tästä vinkit, kuinka pääset bussilla Pietariin halvalla ja helposti!

Bussimatkailu ansaitsee ehdottomasti enemmän huomiota, varsinkin kun bussimatkan päässä olevia kohteita on niin runsaasti! Niistä yksi on naapurimaan ihastuttava Pietari. Matkailijan on mahdollista lähteä bussilla Pietariin ympäri Suomen, eikä matka todellakaan maksa maltaita.

Miksi lähteä Pietariin bussilla?

Pietari on aivan loistava lomakohde, joka tarjoaa runsaasti elämyksiä ihan kaikenikäisille. Kaupungin ehdottomiin valttikortteihin kuuluvat muun muassa:

 • Kaupungin upeat rakennukset ja nähtävyydet kuten Pietarhovi ja Verikikko
 • Mielenkiintoiset museot kuten Eremitaasi ja Fabergen museo
 • Huikeat ostosmahdollisuudet kuten kauppakeskus Gostini Dvori

Pietari viehättää lisäksi läpi vuoden. Kaupungin puistot ja jokimaisemat ovat tietenkin todella kauniit keväällä ja kesällä, mutta talven kirpeät pakkasetkin tuovat omanlaista tunnelmaa Pietarin matkaan. Bussilla Pietariin voikin lähteä milloin tahansa kalenterissa on muutama päivä aikaa lomanviettoon!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Bussimatka Pietariin

Mistä kaikkialta bussilla Pietariin voi päästä?

Pietarin ihanuuden lisäksi kohde on oiva matkakohde sen helppouden takia. Pääset nimittäin bussilla Pietariin suoraan monesta Suomen kaupungista. Tässä katsaus muutamiin reittimahdollisuuksiin:

Bussilla Pietariin Helsingistä

Helsingistä on helppoa lähteä Pietariin, sillä voit hypätä junan kyytiin tai tehdä matkan edullisesti bussilla. Suorat bussimatkat Pietariin maksavat edullisimmillaan vain noin 17 euroa. Keskimäärin hinnat liikkuvat 20-40 euron välillä. Matkan kesto vaihtelee hieman, sillä yöbusseja Pietariin on saatavilla ja ne kuljettavat perille noin alle kuudessa tunnissa. Päivisin reitti kestää noin reilut 7 tuntia. Voit ottaa bussit Pietariin Kampista tai Helsingin rautatie-asemalta.

Bussilla Pietariin Imatralta

Liikkeelle voi lähteä myös Imatralta. Bussimatka Pietariin Imatralta ei kovin pitkään kestä, joten voit helposti lähteä kaupunkiin päivälomalle. Matkaan kuluu noin 5-6 tuntia ja bussimatkan hinta vaihtelee 15-20 euron välillä. Monet bussit Pietariin lähtevät Imatran Koskikadulta.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Bussilla Pietariin Lappeenrannasta

Myös Lappeenranta on nopea ja edullinen aloituspiste Pietarin lomalle. Bussimatka Pietariin Lappeenrannasta kestää noin 5-6 tuntia ja busseja lähtee melko tiheään päivittäin. Hintaa matkalle tulee vain noin 10-15 euroa, joten matkakassa ei todellakaan kaadu bussimatkaan!

Yhden vaihdon reitit

Yllämainituista kohteista on siis mahdollista päästä suoraan Pietariin. Mutta muitakin reittejä on helppo löytää ympäri Suomea – yhdellä vaihdolla voit matkata bussilla Pietariin Joensuusta tai vaikkapa Kouvolasta! Sinun tulee vain etsiä bussimatka yllä mainittuihin kohteisiin ja sovittaa bussimatkat aikataulullisesti. Pääset esimerkiksi Pietariin Kuopiosta tekemällä ensin bussimatkat Lappeenrantaan ja ottamalla Pietarin bussin kaupungista.

Miten saada aika kulumaan bussimatkalla?

Matka Pietariin siis kestää hieman lähtöpaikasta riippuen noin 6–7 tuntia. Mahdollisesta matkaseurasta (ja sen laadusta) hieman riippuen, aika voi käydä bussissa pitkäksi.

Tässäpä siis muutamia erilaisia ideoita, joilla saat aikasi kulumaan sukkelammin:

 • Selaa Pietarin matkaoppaita mobiilissa ja katso käyntikohteet valmiiksi.
 • Lue venäläisestä kulttuurista, jotta olisit vieraalla maalla kuin kala vedessä.
 • Tee rästissä olevat työt tai koulutehtävät. Saamalla ne valmiiksi lomafiiliskin on huomattavasti parempi.
 • Juttele henkeviä matkakumppanisi kanssa. Bussimatka on oiva mahdollisuus jutella hankalatkin asiat läpi.
 • Laita ilmaiset äänikirjat pyörimään ja uppoudu tarinoiden maailmaan.
 • Jos äänikirjat eivät ole juttusi, kuuntele musiikkia tai podcastia, josta pidät.

Vinkeistä osa on suunnattu niin sanotuille suorittajille ja osa taas soveltuu parhaiten rentoutumiseen. Toivottavasti sait ideoita listasta kumpaa tahansa luonteenpiirrettä sitten edustatkin.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Bussimatka Pietariin: muista tämä

Pääset Pietariin bussilla siis monesta eri kaupungista ja todella edullisesti. Matkaa suunniteltaessa on tärkeä muistaa, että viisumi tarvitaan yleensä Venäjälle matkatessa. Et siis voi lähteä Pietariin ilman viisumia, mutta onneksi nykyään on mahdollista hankkia ilmainen e-viisumi! Sähköinen viisumi on:

 • Maksuton Pietarin matkoille
 • Mahdollista hankkia netistä (englanninkielinen hakemus)
 • Mahdollinen helpoiten jos yövyt Pietarissa, sillä hakemukseen tulee liittyy kohteen osoitetiedot

Jos lähdet Pietariin, viisumi on mahdollista hankkia myös matkatoimiston kautta, josta olet hankkinut matkan. Esimerkiksi päiväretkien osalta tämä on monelle helpoin vaihtoehto.

Matka linja-autolla Pietariin on siis ainutlaatuinen elämys, joka ei kaada kukkaroa. Lähde siis ihastumaan tähän romanttiseen venäläiseen kaupunkiin!

Pääset Suomesta kätevästi myös bussilla Viipuriin.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti