LomarengasLomarengas

Näin pääset bussilla Viipuriin

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen Ulkoministeriön suosituksen mukaan vältä kaikkea matkustamista Venäjälle.

Viipuri on mitä ihastuttavin lomakohde. Kun haluat edullisen lomamatkan kaupunkiin, kannattaa harkita matkaa bussilla Viipuriin!

Viipuri tarjoaa mukavan lomakohteen nopeaan irtiottoon arjen keskellä. Tähän karjalaiseen kaupunkiin pääsee Suomesta varsin kätevästi, sillä bussiyhteyksiä kulkee usealta paikkakunnalta, eivätkä matkat maksa maltaita. Jos siis haluat edullisen loman, hyppää bussin kyytiin ja ota suunnaksi Venäjän Viipuri. Tässä vinkit kuinka pääset bussilla Viipuriin eripuolilta Suomea!

Viipuriin onnistuvat päivämatkat ja pidemmät reissut

Bussimatka Viipuriin kestää muutamia tunteja hieman lähtökaupungista riippuen, joten sinne voi lähteä vaikkapa ihan päiväretkelle. Voit esimerkiksi hypätä bussin kyytiin aikaisin aamulla ja viettää tapahtumarikkaan päivän Viipurissa ja palata sitten illan hämärässä takaisin kotiin. Viipurissa on kiinnostavia nähtävyyksiä ja hyviä ostosmahdollisuuksia, joten pikainen visiitti on varsin mukava.

Kaupungissa viihtyy toki useammankin päivän, joten voit ottaa bussin Viipuriin ja viettää yön historiallisissa hotelleissa, kuten vaikkapa Hotelli Vyborgissa. Muutaman päivän reissu Viipuriin on kiva tapa rentoutua vaikkapa keväällä. Myös joulunalus on Viipurissa kaunista aikaa perinteikkäitten joulutorien ansiosta.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Mistä kaikkialta pääset bussilla Viipuriin?

Kuten todettua, busseja Viipuriin lähtee hyvin ympäri Suomen. Tässä tietoja kuinka lähteä kaupunkilomalle muun muassa näistä kaupungeista:

Helsinki ilmasta

Bussilla Viipuriin Helsingistä

Helsingistä on mahdollista hypätä bussin kyytiin kohti Viipuria. Kyydit lähtevät monipuolisesti eri puolilta kaupunkia ja bussin kyytiin pääsee vaikkapa:

  • Helsingin linja-autoasemalta
  • Kampista
  • Katajanokan terminaalista
  • Runebergin kadulta

Pääset Viipuriin bussilla Helsingistä lähes läpi yön sekä läpi viikon, sillä linjoja kulkee todella säännöllisesti. Bussimatkan hinnat ovat halvimmillaan hieman alle 20 euroa ja kalleimmillaankin vain hieman yli 40 euroa. Matka-aika vaihtelee hieman ajankohdasta riippuen, mutta yöbusseilla perille pääsee noin 3,5 tunnissa, kun taas päivisin matkat voivat kestää lähemmäs 5 tuntia.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Kotkan kaupunki

Bussilla Viipuriin Kotkasta

Bussin kyytiin voi hypätä myös Kotkasta. Kotkasta kyytiin voi nousta Hakamäentieltä, aivan Prisman läheltä, tai Kotkan linja-autoasemalta. Bussilipun hinta Kotkasta voi olla jopa alle 15 euron, mutta keskimäärin hinnat ovat noin 25 euron luokkaa. Matka-aika on hieman lyhyempi kuin Helsingistä, kyydin kestäessä noin 2-4 tuntia ajankohdasta riippuen. Voit myös yhdistää samalla vierailun Kotkaan ja käydä katsomassa Kotkan nähtävyydet.

Lappeenrannan kaupunki

Bussilla Viipuriin Lappeenrannasta

Vielä nopeammin ja edullisemmin pääset Viipuriin Lappeenrannasta, sillä matka kestää päiväsaikaankin vain 2 tuntia ja 40 minuuttia. Lisäksi bussimatkan hinta on alle 10 euron edullisimmillaan, joten pyrähdys Viipurissa onnistuu nopeasti ja todella edullisesti. Matkoja löytyy myös Lappeenrannasta varsin tiheään, joten valinnanvaraa on hyvin.

Vaihtojen avulla löydät lisää yhteyksiä Viipuriin

Yllä mainitut yhteydet Viipuriin ovat siis suoria bussilinjoja, joten sinun ei tarvitse tehdä vaihtoja kesken matkaa. Muualta Suomestakin pääsee kuitenkin edullisesti bussilla Viipuriin – ota vain bussi kotipaikastasi johonkin yllä mainituista kohteista ja pääset näppärästä yhden tai parin vaihdon avulla lomalle. Esimerkiksi matka bussilla Viipuriin Joensuusta onnistuu matkaamalla ensin Lappeenrantaan – vaikkapa junalla tai suoralla bussiyhteydellä!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Yhdistä bussimatka risteilyyn

Jos haluat bussilla matkustamiseen pientä vaihtelua on risteilyn yhdistäminen lomamatkaan mahdollista. Tällöin voit siis mennä laivalla Viipuriin ja tulla bussilla takaisin! Laivamatkat Viipuriin onnistuu esimerkiksi Lappeenrannasta Saimaa Travelin kautta. Laivamatka on kiva tapa nähdä Suomen kaunista jokimaisemaa sekä ihastella Venäjän puolen kanaaleja. Hyppäät sitten vain bussiin paluumatkalla ja näet Viipurin matkallasi huomattavasti enemmän!

Tee siis edullinen ja rentouttava lomamatka Viipuriin!

Pääset Suomesta myös bussilla Pietariin.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti