ApolloApollo

Ihanimmat Viipurin nähtävyydet – Top 5

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen Ulkoministeriön suosituksen mukaan vältä kaikkea matkustamista Venäjälle.

Viipuriin on kiva piipahtaa vaikka nopealle päiväretkelle tai pidennetylle viikonlopulle. Tässä ihanimmat Viipurin nähtävyydet, jotka vierailulla on syytä nähdä!

Venäjä on hyvä matkailukohde, jonka kaupunkeihin on helppoa piipahtaa meiltä Suomesta käsin. Esimerkiksi Viipuriin voi lähteä niin risteilyn tai vaikka bussin kyydissä. Historiallinen kaupunki tarjoaa runsaasti mielenkiintoista nähtävää, joka on varsinkin kesäisin todella upea.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tunnetuimmat Viipurin nähtävyydet – Top 5

Viipurin nähtävyydet eivät ole vain kiinnostavia ja kauniita, vaan lisäksi edullisia. Nähtävyyksiä Viipurissa pääsee ihastelemaan usein todella halvalla, sillä pääsymaksut esimerkiksi alla mainittuihin nähtävyyksiin ovat varsin nimelliset. Kaupungin tunnetuimpiin sekä ihanimpiin nähtävyyksiin kuuluvat nämä viisi kohdetta:

Viipurin linna

1. Viipurin linna

Ruotsalaisten rakennuttama Viipurin linna on kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Pienellä saarekkeella sijaitseva linna on vaikuttava näky ja sisältä löytyy kiehtovia näyttelyitä, joihin tutustua. Myös Pyhän Olavin torni linnan yhteydessä tarjoaa mainiot näkymät Viipuriin. Linnan yhteydessä toimii myös kiehtova pieni museo. Linnan aukioloajat kannattaa selvittää etukäteen, sillä se on varsin sekavasti avoinna.

Viipurin taidemuseo

2. Viipurin taidemuseo

Taiteen ystävien kannattaa vierailla Viipurin taidemuseossa, joka on Eremitaašin sivupiste. Vuonna 2010 avattu taidemuseo sijoitettiin suomalaisen Uno Ullbergin suunnittelemaan rakennukseen. Rakennus vaurioitui sodassa pahoin, mutta sitä on vuosien saatossa kunnostettu runsaasti. Museossa on mukavasti vaihtuvia näyttelyitä, joihin kannattaa tutustua, olitpa taidetietoinen tai et.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

3. Pietari–Paavalin kirkko

Viipurin nähtävyydet tietävät myös tutustumista kauniisiin kirkkoihin, joista Pietari–Paavalin kirkko on kiva tuttavuus. Luterilainen kirkko on hyvä valinta varsinkin joulun alla, jolloin siellä järjestetään runsaasti upeita joulukonsertteja. Muulloinkin kirkkoa kannattaa ihastella niin ulkoa, että sisältä.

Viipurin vanhan tuomiokirkon kellotorni

4. Viipurin vanhan tuomiokirkon kellotorni

Viipurin vanhakaupunki on koti monille kaupungin nähtävyyksille. Niistä Vanha kellotorni sijaitsee Viipurinkadulla. Tornin huipulta avautuvat hyvät näkymät kaupunkiin. Torniin pääsee vain vahtimestarin läsnä ollessa, joten aina maisemia ei valitettavasti pääse katsomaan.

Muut ihanimmat Viipurin nähtävyydet vanhassa kaupungissa ovat muun muassa:

  • Kauppiaan talo, joka on Viipurin vanhin talo
  • Vanha raatihuone ja sen edessä oleva Torkkeli Knuutinpojan patsas
  • Linnankadun ja Pionerskajan kulmassa oleva vanhanaikainen raitiovaunu

Viipurin kaupunginkirjasto

5. Viipurin kaupunginkirjasto

Monet nähtävyydet Viipurissa ovat suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia ja näin on myös kaupunginkirjaston kohdalla. Alvar Aallon suunnittelema kirjasto oli pitkään varsin huonossa kunnossa, mutta sitä on kunnostettu pitkään ja suurella rahalla. Kirjasto on voittanut entisöinnistä jopa kansainvälisen palkinnon. Kaunista arkkitehtuuria ja suomalaista designia kannattaa siis ehdottomasti käydä ihastelemassa Viipurin lomalla!

Kotisivut: http://aalto.vbgcity.ru/excursion_eng

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Viipurin nähtävyydet vievät myös puistoihin

Jos olet Viipurissa vierailulla keväällä tai kesällä, kannattaa loma-ohjelmaan lisätä erilaiset ihanat puistot. Ne ovat kauneimpia Viipurin nähtävyyksiä ja viihdyttävät upeilla kukkaistutuksillaan ja suihkulähteillään. Puistoihin on lisäksi kiva istahtaa vaikkapa piknikille!

Ihanimmat Viipurin puistot ovat muun muassa:

  • Esplanadin puisto
  • Leninin puisto, eli entinen Torkkelinpuisto
  • Monrepos´n puisto

Näistä Monrepos´n puisto on hieman Viipurin laitamilla, mutta sinne kannattaa ehdottomasti matkata. Vaikka puisto onkin hieman kuluneen oloinen, on sitä silti mielenkiintoista käydä tutkimassa – puiston luonto on kiehtovaa ja kaunista. Keskustasta puistoon pääsee bussilla tai voit ottaa taksin, sillä matka ei ole kovin pitkä ja taksia on mahdollista pyytää odottelemaan sillä aikaa, kun kierrät puiston – tämä toimii varsinkin, jos matkaat isommalla porukalla.

Lähde ihastelemaan Viipurin nähtävyyksiä

Koe siis yllä mainitut Viipurin nähtävyydet ja vietä vaikkapa pidennetty viikonloppu kaupungin sykkeessä. Vaikka Viipuri onkin kauneimmillaan juuri keväisin ja kesäisin, voit matkaan suunnata talvellakin. Viipurin nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on nimittäin runsaasti muun muassa ostosmahdollisuuksia.

Ei siis muuta kuin Viipurin lomaa suunnittelemaan, ellet sitten satu jo olemaan kaupungissa!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Viipurin nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti