LomarengasLomarengas

Ensimmäistä kertaa New Yorkiin? – Mitä tulee tietää

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

New York kuuluu jokaisen maailmanmatkaajan kerran elämässä –kokemuksiin. Tässä vinkit, jotka pitää mielessä, jos olet matkaamassa ensimmäistä kertaa New Yorkiin.

New York ensikertalaiselle voi olla melkoinen kokemus. Vaikka Yhdysvallat ovatkin länsimainen kohde ja suomalaisille tuttu sarjoista ja elokuvista, on Iso Omena silti täynnä ihmeellisiä asioita. Tekemistä ja nähtävää siellä riittää varmasti, joten ajan puute voi olla ensikertalaisen suurimpia ongelmia! Mitä muuta sinun tulee tietää, kun suuntaat ensimmäistä kertaa New Yorkiin?

Mitä tietää ennen matkan varaamista

Suomalainen ei tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin alle 90 päivää kestäville lomamatkoille. Sinun tulee kuitenkin tehdä ESTA –hakemus, jonka voi tehdä muutamaa päivää ennen lähtöä ja sen teko onnistuu netissä. Tämä hakemus on voimassa kaksi vuotta kerrallaan, mutta jos tietosi muuttavat, sinun tulee tehdä hakemus uudelleen. ESTA –hakemukseen tulee liittää muun muassa nämä tiedot:

  • Henkilö- ja passitiedot
  • Matkustustiedot
  • Yhteystiedot majapaikkaasi

Lennon aikana täytetään lisäksi maahantulokortti.

Majoitusta on monenlaista ja -hintaista

Mikäli haaveissa on edullinen loma, kannattaa majoitusta etsiä muualtakin kuin Manhattanilta. Brooklyn, New Jersey tai vaikkapa Harlem tarjoavat rutkasti edullisia majoitusvaihtoehtoja. Edullista majoitusta etsivän kannattaa muistaa lisäksi hostellit, joita on New Yorkissa runsaasti, jotka ovat pääasiassa hyvätasoisia!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Ensimmäistä kertaa New Yorkin – Koe ja näe ainakin nämä 3

New York ensikertalaiselle tarjoilee runsaasti tekemistä ja nähtävää. Kaupunki on niin suuri ja täynnä hauskaa ajanvietettä, joten yhdessä matkassa tuskin koskaan voi nähdä kaikkea haluamaansa. Kannattaakin miettiä tarkasti mitkä ovat ne itselle tärkeimmät elämykset jo ennen matkaa.

Isossa Omenassa on muutama kokemus, jotka varsinkin ensimmäistä kertaa New Yorkiin matkaavan tulee nähdä ja kokea:

Empire State Building New Yorkissa

Empire State Building

Pilvenpiirtäjiä New Yorkissa riittää ja esimerkiksi World Trade Centerin tornien paikalle rakennettu Freedom Tower on pysäyttävä kokemus. Mutta se kaikista perinteikkäin pilvenpiirtäjä on tietenkin Empire State Building, joka tulee ehdottomasti kokea. Maisemat ovat varsinkin auringonlaskussa huikeat.

Kotisivut: https://www.esbnyc.com/

Central Park New Yorkissa

Central Park –keskuspuisto

Aivan Manhattanin keskellä sijaitseva Central Park on kuin askel toiseen maailmaan. Pilvenpiirtäjien ja autoja täynnä olevien katujen keskeltä paljastuva puisto on paikka hengähtämiseen ja rauhoittumiseen. Pelkästään takseja on New Yorkissa 13 500. Puistossa eväiden nauttiminen on parasta mitä tehdä New Yorkissa.

Kotisivut: http://www.centralparknyc.org/

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Times Square New Yorkissa

Times Square

Illalla suunnaksi kannattaa ottaa Times Square, missä voit kokea suurkaupungin sykkeen ja neonvalot. Tämä vilkas alue on täynnä värikkäitä ja jättikokoisia mainoksia sekä erilaisia katuesityksiä. Alueella on ravintoloita ja ostospaikkoja, joita ympäröivät upea tunnelma, jota et pääse kokemaan missään muualla.

Kotisivut: https://www.timessquarenyc.org/

Muut suositeltavat New Yorkin matkavinkit vievät sinut lisäksi esimerkiksi:

  • MoMA –taidemuseoon
  • Brooklyn Bridge -sillalle
  • Chinatowniin
  • Coney Islandissa sijaitsevaan huvipuistoon
  • Vapaudenpatsaalle

Liikkuminen New Yorkissa

Liikkuminen tässä suurkaupungissa on melko helppoa ja matkalaisen kannattaa ehdottomasti suosia julkisia liikennevälineitä. Metrolinjoja on peräti 24, mutta väritunnisteiden avulla matkustaminen on helppoa. Metropassi on hyvä hankkia, eikä se maksa kuin noin 26 euroa viikon ajalta. Itse Manhattanin aluetta voi helposti nähdä myös kävelemällä paikasta toiseen, varsinkin hyvän sään aikaan.

Mikäli haluat hypätä taksin kyytiin, suosi aina keltaisia takseja tai lataa Uber –sovellus kännykkääsi. Muitakin taksifirmoja kaupungissa on, mutta niistä joutuu usein maksamaan runsaasti virallisia keltaisia takseja enemmän. Kun matkaat ensimmäistä kertaa New Yorkiin voi taksi olla hyvä valinta esimerkiksi lentokentältä majapaikkaan kulkiessa.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Ole tarkkana hintojen kanssa ja muista juomarahat

Ensimmäistä kertaa New Yorkiin matkaavat yllättyvät ehkä eniten maan hinnoittelusta. Tuotteisiin lisätään nimittäin yleensä vero, jota ei aina näy hintalapuissa. Vero on eri verot huomioiden New Yorkissa hieman yli 8%.

Tämän lisäksi amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluu juomarahojen anto. Ravintoloissa ja kahviloissa tämä on melkein ”pakollista” ja sopivaksi summaksi katsotaan 15-20% verran. Tätä tulee ehdottomasti noudattaa kaikkialla!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti