ApolloApollo

Mikä on paras aika matkustaa New Yorkiin?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

New York viehättää matkailijoita nähtävyyksillään ja ostosmahdollisuuksillaan. Mutta mikä onkaan paras aika matkustaa New Yorkiin?

New York on kiehtova kaupunki, jossa riittää tekemistä kaikenlaisille matkailijoille. Kaupunki on täynnä kulttuuria, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia, hauskanpitoa ja monipuolista ruokakulttuuria. Tätä menoa ja meininkiä riittä ympäri vuoden. Paras aika matkustaa New Yorkiin riippuukin lähinnä siitä, mitä matkaltasi haluat.

Milloin New Yorkiin kannattaa matkata säiden puolesta?

New York on suurkaupunkikohde, jonne ei juurikaan matkata aurinkoa palvomaan. Mikäli säällä on kuitenkin lomasi onnistumisen kannalta suurta merkitystä, tässä vinkit siihen, mikä on parasta aikaa matkustaa New Yorkin säiden puolesta:

  • Sää on kesäkuusta elokuuhun kuumimmillaan ja keskilämpötila kohoaa silloin lähellä +30 astetta.
  • Sää kevään ja syksyn aikana pysyttelee +20 asteen molemmin puolin.
  • Talvella lämpötila voi tippua aina +5 asteen tienoille ja joskus New Yorkin kadut voivat peittyä jopa isojenkin lumikinosten alle.
  • Sademäärät ovat hyvin samanlaiset läpi vuoden.

Se, milloin New Yorkiin kannattaa mennä ei siis riipu juurikaan säistä. Kaupunki soveltuu matkailuun läpi vuoden ja valintaan vaikuttaa enemmänkin se, mitä lomaltasi haluat.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Paras aika matkustaa New Yorkiin tapahtumien kannalta?

Jos haluat matkaltasi muutakin kuin perusnähtävyyksiä ja shoppailua, tarjoaa New York runsaasti vaihtoehtoja. Kaupungissa riittää nimittäin paikallisia tapahtumia, jotka voivat antaa kaupunkilomallesi lisäsäväyksen.

Kaupungin kadut, ravintolat ja liikkeet juhlistavat varsinkin seuraavia tapahtumia varsin näyttävästi:

  • New Yorkin muotiviikot helmikuussa
  • Pyhän Patrikin päivä maaliskuussa
  • Cinco de Mayo toukokuussa
  • Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä eli 4th of July heinäkuussa
  • Kiitospäivä marraskuussa
  • Joulua ja uutta vuotta juoulukuussa

New York on erityisen viehättävä joulun alla ja se soveltuu hyvin vaikkapa joululahjojen ostoon. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nämä ajankohdat ovat suosittuja loma-aikoja niin paikallisten kuin muiden matkailijoiden keskuudessa. Majoitusta kannattaa siis etsiä ajoissa, mikäli haluat edullisen loman.

Urheilunystävät suuntaavat New Yorkin joko syksyllä Yhdysvaltain avoimien pariin katsomaan tennistä tai läpi talven seuraamaan niin jääkiekkoa (lokakuu – kesäkuu) kuin amerikkalaista jalkapalloakin (syyskuu – helmikuu).

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Mikä on halvin aika matkustaa New Yorkiin?

Juhlapyhät eivät ole halvinta mahdollista aikaa matkustaa kaupunkiin, sillä majoituksiin riittää tunkua. Sinne on kuitenkin mahdollista tehdä edullisia matkoja, kunhan muistat vertailla lentoja ja majoitusvaihtoehtoja etukäteen. Pyhien ja tapahtumienkin aikaan matkustaminen on lisäksi mahdollista edullisesti kunhan teet varaukset hyvissä ajoin!

Paras aika matkustaa New Yorkiin edulliselle lomalle on heti tammi-helmikuun aikaan. Tämä on matkailijoiden suhteen hiljaisinta aikaa, joten edullista majoitusta on helpompi löytää ympäri kaupungin. Jos taas haluat suunnata edulliselle ostosmatkalle, paras aika mennä New Yorkiin on huhti-toukokuussa. Kevätalennukset alkavat silloin ja outlet –myymälät täyttyvät tarjouksista.

Apollo – New York

Löydä parhaat lomatarjoukset New Yorkiin!

Etsi lomatarjouksia

Hintojen suhteen ei kuitenkaan ole mitään merkittävän suurta eroa milloin New Yorkiin kannattaa mennä. Edullisia vaihtoehtoja löytyy aina niitä haluaville, eikä New Yorkin matkan tarvitse maksaa maltaita! Lennoissa voi esimerkiksi säästää melkein aina välttelemällä suoria lentoja. Välilaskullisia lentoja löytyy New Yorkiin todella runsaasti, joten vaihtoehtoja riittää läpi vuoden.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

New York ei nuku koskaan

Tämä vilkas kaupunki ei periaatteessa nuku koskaan, joten paras aika mennä New Yorkiin on vaikka heti! Nähtävyydet ja ravintolat ovat auki melkein aina ja tekemistä sekä nähtävää riittää, olitpa liikkeellä sitten kesällä tai talvella.

Mieti siis haluatko lämpöä, kulttuuria, ostoksia vai tapahtumia, ja varaa vauhdikas loma suurkaupungin sykkeeseen!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti