Millainen on New Yorkin turvallisuus 2020?

Mietityttääkö New Yorkin turvallisuus? Tässä katsaus Ison Omenan turvallisuuteen ja asioihin, mitkä kannattaa ottaa huomioon kaupunkiin matkatessa.

Suurkaupunkeihin matkustaessa joutuu monesti pohtimaan turvallisuusasioita. New Yorkin turvallisuus on joskus ollut kyseenalaisessa maineessa. Moni onkin miettinyt onko New Yorkissa turvallista matkailijan kannalta. Lyhyesti sanottuna vastaus on kyllä ja New Yorkin turvallisuus on varsin hyvä. Alla tietoja, joiden avulla voit viettää kaupungissa turvallisen loman.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

New Yorkin kaupunginosat ja niiden turvallisuus 2020

New York on miljoonakaupunki ja siten siellä riittää erilaisia kaupunginosia omine erikoisuuksineen. Suurkaupunkien ongelmana on usein eriarvoistuminen ja New Yorkissakin on niitä hienompia asuinalueita sekä köyhemmän väestön alueita. Yleinen turvallisuus voikin siten vaihdella hieman liikkuen siitä hengailetko vain Manhattanin hienoilla alueilla vai päädytkö laitakaupungeille.

Turvalliset alueet ovat keskittyneet juuri keskustan liepeille. Näissä poliisipartiot yleensä takaavat, että matkailijat voivat huolella ihastella kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Toisaalta taas ihmismassat kutsuvat usein puoleen huijareita, joten varuillaan on silti hyvä olla.

Ongelmia voi esiintyä hieman enemmän kun matkaat keskustasta esimerkiksi Harlemiin tai Bronxiin. Nämä kaupunginosat ovat tunnetusti olleet jengien asuttamia, mutta niidenkin turvallisuustaso on parantunut huomattavasti viime vuosina.

ApolloApollo

Itse asiassa, juuri Queens, Bronx ja Brooklyn ovat kohentaneet mainettaan rutkasti viime vuosina. Niissä liikkuminen on siis varsin turvallista, kunhan vain käytät tervettä maalaisjärkeä. Näiltä alueilta on helppo löytää lisäksi edullista majoitusta.

Majoitusta varattaessa kannattaa muistaa:

  • Valita majoitus, josta löytyy runsaasti tietoa ja kokemuksia.
  • Suosia paikkoja, jotka ovat lähellä metroasemia tai bussipysäkkejä – et halua liikkua yömyöhään tuntemattomissa paikoissa.

New Yorkin turvallisuus naismatkailijoiden näkökohdasta

Entäpä sitten naismatkailijat? Onko New Yorkissa turvallista matkustaa yksin naisena? New Yorkin turvallisuus on hyvä, eikä siellä naisen tarvitse pelätä turvallisuutensa puolesta sen enempää kuin monessa Suomen tai Euroopan kaupungissakaan. Kaupunkiin voi siis huoletta suunnata yksin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Pysy silti valppaana

Vaikka New Yorkin turvallisuus onkin hyvä ja vain hieman Suomen turvallisuutta heikompi, kannattaa matkailijan toki pysyä valppaana. Hyvä epäluulo ja tarkkaavaisuus kannattavat, mutta liika murehtiminen on täysin turhaa. Suomalaisella maalaisjärjellä pääsee pitkälle.

Matkailijalle suurin ongelma on yleensä taskuvarkaat. Pidä arvotavarat ja kukkaro piilossa, äläkä jätä tavaroitasi vartioimatta. Varo lisäksi katuhuijareita. He voivat joskus antaa sinulle ”lahjan”, josta sitten vaativatkin maksua. Katukauppiaat voivat kiskoa kalliimpia hintoja muutenkin, joten ostoksia kannattaa yleensä tehdä vain oikeissa liikkeissä ja kojuissa.

Apollo – New York

Löydä parhaat lomatarjoukset New Yorkiin!

Etsi lomatarjouksia

Entäpä sitten liikkuminen? Onko New Yorkissa vaarallista liikkua julkisilla? New Yorkin metro on melko turvallinen, vaikka sielläkin liikkuu jonkin verran huijareita. Ihan kaikkea ei siis pidä uskoa! Metron suurin ongelma matkailijan kannalta voi olla niiden sotkuisuus. Ihan ilman tarkastamista penkeille ei siis kannata välttämättä istahtaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Viisi vinkkiä turvalliseen lomaan New Yorkissa

New Yorkin turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä, mutta matkailijan tulee toki käyttää maalaisjärkeä suurkaupungissa liikuttaessa. Tärkeimmät vinkit turvallisuuden kannalta ovat:

  • Älä pidä mukanasi koko matkabudjettia ja laita arvoesineet majoituspaikan tallelokeroon.
  • Ole kohtelias – joskus on turvallisempaa esimerkiksi antaa kodittoman höpöttää vähän aikaa kuin pyrkiä tilanteesta pakoon.
  • Käytä vain New Yorkin virallisia keltaisia takseja tai Uber -sovellusta.
  • Vältä puistoja ja sivukatuja öisin, sekä pyri aina liikkumaan isommassa seurueessa yöaikaan.
  • Älä pelkää kysyä poliiseilta apua tai neuvoja, jos koet olosi turvattomaksi.

Muutenkin matkailijan kannattaa vältellä liiallista ”turistilta” näyttämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että reittejä kannattaa tutkia etukäteen, jotta voit kävellä kohteesta toiseen ilman pysähtelyä, varsinkin öisin. Jos kävelet kartta kädessä joka paikkaan, voit herättää huijareiden huomion herkemmin!¨

Jos olet matkalla New Yorkiin ensimmäistä kertaa, niin kannattaa lukea tämä artikkeli.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti