Lentokone Hotellihaku
Lentokone Lentohaku
Matkarattaat vauvalle

Näin löydät parhaat matkarattaat vauvalle

Pienen vauvan kanssa matkustaminen onnistuu kätevästi kunhan välineistö on kunnossa. Yksi matkan tärkeimpiä osasia ovat hyvät pienen vauvan matkarattaat. Ne mahdollistavat niin vauvan, että vauvantarvikkeidenkin kuljetukset helposti – olitpa liikkeessä suurkaupungissa tai aurinkorannalla. Onneksi oikeanlaiset matkarattaat vauvalla löytyvät helposti ja edullisesti muutamaa nyrkkisääntöä noudattamalla.

Parhaat matkarattaat löydät näistä verkkokaupoista:

Jollyroom


Babyshop.com


Lekmer


Hobbyhall.fi

Tärkeimmät vauvan matkarattaiden ominaisuudet

Kun ryhdyt etsimään matkarattaita, tulee mielessä pitää ne tärkeimmät kriteerit, jotka takaavat, että löydät hyvät matkarattaat vauvalle. Nämä kriteerit ovat ehdottomasti:

  • Koko – varmista, että matkarattaat ovat sopivan pienet mittasuhteiden, että painonsa puolesta. Jos esimerkiksi haluat rattaat mukaan lennoille, tulee niiden olla tarpeeksi pienet, että saat ne mukaasi käsimatkatavarana. Lisäksi, jos tiedät joutuvasi kantamaan rattaita (vaikkapa hissittömissä metroissa), haluat mahdollisimman kevyt rattaat.
  • Rattaiden kokoontaitettavuus – matkarattaiden tärkeimpiä ominaisuuksia on kokoontaitettavuus. Tämän pitäisi olla mahdollisimman helppo ja yksinkertainen teko – haluat pystyä tekemään sen vaikka vauva kainalossa.
  • Istuin ja sen säädettävyys – istuimella on tietenkin suuri rooli. Sen tulee olla vauvallesi sopiva, sekä helposti säädettävissä, sillä pienet vauvat kasvavat varsin nopeasti ja et halua olla heti uusimassa rattaita.

Vauvan matkarattaatKun siis ryhdyt etsimään sopivia matkarattaita vauvalle, pidä mielessä juuri teidän käyttötarkoitus rattaiden osalta. Kotimaanmatkailuun tarvittavat rattaat eivät välttämättä tarvitse olla yhtä kevyet ja kokoontaitettavat, kuin lentomatkailuun tarvittavat rattaat. On hyvä miettiä myös hieman niiden käyttöä – jos haluat rattaat luontoon suunnatuille retkille, eivät pienirenkaiset ja kevyet rattaat välttämättä päihitä isorenkaisia ja tukevia rattaita.

Matkarattaat kokoontaitettunaLapsen iälläkin on usein väliä. Matkarattaat 2kk vauvalle vaativat hieman eri asioita kuin vanhemmalle vauvalle. Haluatko esimerkiksi, että rattaiden istuin toimii turvakaukalon tavoin tai että voit käyttää erillistä turvakaukaloakin rattaissa? Vastasyntynyt matkustaa aina pääsääntöisesti vaakatasossa, joten selkänojan säädettävyys on tärkeä. Jos sitten haussa on matkarattaat 5kk vauvalle tai vanhemmalle, voi säädettävä istuinmalli olla parempi.

Hintaakin tulee tietenkin pohtia, kun ostat matkarattaat vauvalle. Tällöin kannattaa muistaa, että paljon matkustavalle investointi kannattaa, sillä vaunut maksavat itsensä takaisin. Jos kuitenkin tiedät käyttäväsi rattaita vain todella harvoin, ei ehkä kannata hankkia kaikista kalleimpia ja hienoimpia vaunuja!

Parhaat matkarattaat vauvalle

Kun etsinnässäsi ovat hyvät matkarattaat vauvalle, pidä mielessä nämä vaihtoehdot:

Silver Cross Jet

Silver Crossin lastenrattaat ovat varsin suosittuja, eikä ihme – niiden perustaja kun keksi lastenvaunut ja jousituksen! Kyyti on siis varsin mukavaa ja vaunuja on helppo työnnellä. Lisäksi rattaat taittuvat varsin hyvin kasaan.

Tutustu Silver Cross Jet matkarattaisiiin ja osta täältä >>

Kotisivut: https://www.silvercrossbaby.com/shop/

Babyzen YOYO+

Hintavammat, mutta todella suositut matkarattaat paljon matkustaville. Nämä matkarattaat pienelle vauvalla voi ottaa mukaan käsimatkatavarana ja ne ovat todella kevyet kantaa. Jos etsinnässäsi ovat matkarattaat 4kk vauvalle tai pienemmälle, voit lisävarusteluina hankkia muun muassa vaunukopan.

Tutustu Babyzen YOYO+ matkarattaisiiin ja osta täältä >>

Kotisivut: https://www.babyzen.com/en/

Britax Holiday Stroller

Britaxin lastenrattaat ovat edullisia, mutta silti varsin laadukkaita. Vaunut ovat ehdottoman kapeat ja niiden kasaus on äärettömän helppoa. Työntömukavuus on lisäksi varsin hyvä, jopa haastavammassa maastossa tai kaupunkien mukulakivikaduilla.

Tutustu Britax Holiday Stroller matkarattaisiiin ja osta täältä >>

Kotisivut: https://www.britax-roemer.com/

Vauvan kanssa matkustaminen on mahdollista

Yllä mainitut vinkit sekä esitellyt vauvan matkarattaat mahdollistavat koko perheen matkailun. Oikeanlaiset ja hyvät matkarattaat vauvalle eivät tietenkään yksistään riitä, vaan matkailu vauvan kanssa vaatii aina suunnittelua. Rattaat helpottavat menoa kuitenkin huomattavasti ja tekevät lomailusta stressittömämpää!

Valitse siis sinun vauvalle sopivat matkarattaat ja ryhdy suunnittelemaan pikkuisen ensimmäistä matkaa maailmalle!

Lue lisää aiheeseen liittyvää: