Lentokone Hotellihaku
Lentokone Lentohaku
Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit

Onko loma osamaksulla mahdollinen?

Loma osamaksulla

Elämässä ei aina mene lomat ja palkkapäivät yksiin. Onko siis mahdollista varata loma osamaksulla turvallisesti ja helposti?

Lomamatkat tulevat joskus eteen äkisti äkkilähtöjen muodossa tai toisaalta niitä joskus suunnitellaan ja varataan jo paljon ennen matkustuspäivää. Tämä voi sitten puolestaan tarkoittaa erilaisia haasteita matkojen hankinnassa – palkkapäivät eivät aina osu yksiin tai suuren summan maksaminen kerralla voi tuntua hankalalta. Onneksi sinun on mahdollista hankkia loma osamaksulla turvallisesti ja helposti näiden alla olevien vinkkien avulla.

Maksa loma osissa näillä matkatoimistoilla

Alla olevat matkatoimistot tarjoavat osamaksu vaihtoehtoja lomamatkojen, hotellien ja lentojen varaamiseen. Ebookers, Expedia ja Hotels.com ovat nykyään myös lisänneet Klarna (lasku tai pilko osiin) maksuvaihtoehdon, jonka pääset valitsemaan varausta tehdessäsi.

Alla olevien painikkeiden kautta pääset kunkin matkatoimiston sivuille.

Mitä käytännössä tarkoittaa lähteä lomamatkalle osamaksulla?

Mistä oikein on kyse, kun maksetaan loma osamaksulla? Tämä vaihtoehto on todella kätevä monelle, mutta siihen liittyvät jutut täytyy tietysti ymmärtää, jotta et joudu matkalainan kanssa ongelmiin.

Loma osamaksulla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että maksat matkan osissa esimerkiksi lentojen tai hotellin suhteen. Tällöin loman kustannukset eivät tule koputtelemaan kukkarollesi kerralla – mikä on hyvä esimerkiksi juuri silloin kun saat vaikkapa palkan myöhemmin tai haluat välttää kitsastelua lomamatkan tilaamisen takia. Matka kun on usein kyllä helppo sisällyttää vaikkapa vuoden menoihin, mutta yksittäinen suuri maksu yhden kuun aikana voi tuntua vaikealta.

Kun siis lähdet lomalle osamaksulla, jaat matkakustannukset tasaisemmin ympäri vuotta. Voit siis ryhtyä maksamaan matkaa vasta loman jälkeen tai vaikka ennen sitä, kuitenkin niin ettei koko summaa tule maksaa kertaheitolla.

Matkalaina

Miten löydän loman osamaksulla?

Sinun on mahdollista ostaa matka osamaksulla monin eri tavoin. Itse matkanjärjestäjät tarjoavat joskus mahdollisuutta varata loma osamaksulla. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa lomaa kerralla, vaan maksat loput vaikkapa vasta seuraavassa kuussa. Tässäkin tilanteessa on hyvä verrata eri matkanjärjestäjiä ja matkan todellista hintaa ennen varausta.

Aina kun vertailet eri vaihtoehtoja, pidä mielessä:

  • Mitä lomamatka osamaksulla todellisuudessa maksaa?
  • Milloin ja miten paljon sinun tulee lainasta maksaa?
  • Mitkä ovat mahdolliset myöhästymismaksut?

Netistä löytyy runsaasti myös matkalainoja tarjoavia yrityksiä. Lomalaina on siis aivan kuten mikä tahansa laina. Otat haluamasi määrän lainaa ja maksat matkan osamaksulla. Maksat siis loman lainallasi ja sitten sinun tarvitsee vain lyhentää lainaa haluamallasi tavalla seuraavien kuukausien tai viikkojen aikana.

Jos päädyt tämänkaltaiseen matkalainaan, muista aina kilpailuttaa eri lainasivustot netissä ja vertailla haluamasi lainan todellisia kustannuksia. Sivustot eroavat esimerkiksi siinä kuinka paljon lainaa voit saada, mitkä ovat takaisinmaksun aikarajat ja minkä kokoinen korko lainalla on.

Kilpailuta laina ilmaiseksi näiden palveluiden kautta

Löydät lisää lainanantajia ja vertailuja niistä esimerkiksi täältä.

Loma osamaksulla luottokortin avulla

Bank Norwegian luottokorttiSitten voit harkita matkan maksua osissa myös luottokortin avulla. Matkailijalle varsin hyvä valinta on esimerkiksi Bank Norwegian luottokortti, sillä sen avulla voit paitsi maksaa osissa, myös kerryttää lentopisteitä. Norwegian –kortti toimii siis siten, että kerrytät sillä CashPoints –etuohjelman pisteitä muun muassa näin:

  • 1% ostoksistasi aina 10 000 euroon saakka ja 0,5% tämän jälkeen.
  • 10% pisteitä kaikista Norwegianin Flex –lentolipuista.
  • 4% pisteitä kaikista Norwegianin LowFare –lentolipuista.

Kortilla on lisäksi 0 euron vuosimaksu, siihen kuuluu matkavakuutus ja peruutusturva, sekä ilmaiset käteisnostot Suomessa ja ulkomailla. Voit siis maksaa matkan luottokortilla ja maksaa sen sitten seuraavassa kuussa! Lisäksi kerrytät etuohjelman pisteitä matkan ostosta, jotka voit sitten hyödyntää seuraavan lentomatkan ostoon! Tällä kortilla matkan maksaminen on erittäin suositeltavaa yllä olevien etujen takia. Kortilla saat korotonta luottoa 6 viikkoon asti. Esimerkki kulut vuoden osamaksuun Norwegianin kortilla: 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur.

Bank Norwegian luottokortti

Tutustu korttiin ja täytä hakemus täällä >>

Loman ei tarvitse tietää vararikkoa

Lomaa varten ei siis ole pakko säästää montaa kuukautta, vaan voit huoletta jakaa matkakustannuksia useammalle kuulle. Tämän on todella hyvä valinta monelle ja niin kauan kuin kilpailutat eri vaihtoehtoja, ymmärrät osamaksun ehdot ja teet suunnitelman sen maksuun, ei loma osamaksulla ole yhtään huono idea!

Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit