LomarengasLomarengas

Mitkä ovat maailman malaria-alueet?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Malaria on niitä inhottavia matkailuun liittyviä riskejä, joista matkailijan tulee olla tietoinen, kun matkustetaan tietyille alueille. Mistä sairaudessa on kyse ja missä ovat maailman malaria-alueet?

Matkailuun liittyy erilaisia riskejä ja nämä tulee ottaa huomioon, jotta matkasi on onnistunut. Malaria on yksi sairauksista, jota matkailijan tulee ymmärtää ja johon täytyy varautua. Tämä vakava sairaus ei ole jokaisen matkailijan ongelma, sillä sitä esiintyy vain eräissä maailman kolkissa. Malaria-alueet keskittyvät lähinnä trooppisille alueille, kuten Afrikkaan.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Malaria-alueet

Malarian levinneisyys on saatu osittain hallintaan, vaikka malaria-alueet kattavatkin vielä suuren osa trooppisista ilmastoista. Nämä alueet ovat nimittäin täydellinen ilmasto malariaa levittäville hyttysille.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilla on saatavilla kattava malaria –kartta, josta esiintymisalueet voi tarkistaa. Malarian esiintyvyys on suurinta Afrikassa, joissa estolääkitystä suositellaan suurimmissa osissa maita. Estolääkitys tulee aloittaa mikäli matkustamista suunnittelee Afrikassa esimerkiksi näihin valtioihin:

 • Senegal
 • Ghana
 • Mauritania
 • Kenia
 • Sambia
 • Mosambik

Afrikan lisäksi Aasia on toinen maanosa, missä malariaa esiintyy vielä varsin runsaasti. Estolääkitystä suositellaan aina esimerkiksi Laosiin matkustettaessa, kun taas monien Aasian maiden, kuten Intian ja Vietnamin osalta, malarian estolääkitystä suositellaan usein tapauskohtaisesti ja kohdealueesta riippuen.

Väli- ja Etelä-Amerikan osalta malarian levinneisyys on pitkälti hallinnassa, mutta estolääkitystä suositellaan silti joissakin tapauksissa. Mikäli suunnittelet matkaa yllä mainituille malaria-alueille, kannattaa lääkityksestä keskustella aina lääkärin kanssa.

Artikkeli jatkuu alla
Voit ostaa malarian estolääkityksen netistä
Malaria hyttynen
Artikkeli jatkuu...

Malaria kartta

Mitä matkailijan tulee tietää malariasta?

Malaria on itiöeläinten aiheuttama loistauti. Se leviää usein hyttysten välityksellä ihmiseen. Hyttysenpisto tartuttaa loistartunnan ihmiseen ja tauti leviää maksan kautta veren punasoluihin. Tauti on hyvin vaarallinen ja vakava, minkä johdosta Maailman terveysjärjestö WHO luokittelee malarian vaarallisimpien terveysuhkien joukkoon.

Malaria aiheuttaa noin 200 miljoonaa tartuntaa vuodessa, joista reilusti yli 600 000 johtaa kuolemaan. Suomessa tartuntoja todetaan muutamia kymmeniä vuosittain ja ne ovat pääsääntöisesti tapahtuneet Afrikassa ja estolääkitystä ei ole käytettä.

Malarian oireet eivät välttämättä ilmaannu heti, vaan taudilla on usein kytemisaika. Malarian oireita ovat:

 • Voimakkaat kuumekohtaukset
 • Hikoilu
 • Vatsaoireita, kuten ripulia
 • Hengitysteiden ongelmia
 • Hermostollisia muutoksia ja kiputiloja

Malarian hoito on mahdollista, joskin hyvin vaativaa. Lääkkeitä hoitoon on olemassa, mutta tärkeintä on silti yrittää suojautua tartunnalta, mikäli aikeissa on matkata paikkoihin missä malariaa esiintyy. Täysin tautia ehkäisevää lääkettä malariaan ei ole, mutta estolääkityksen avulla malarian riskiä voi pienentää huomattavasti.

Estolääkityksen lisäksi on erityisen tärkeä suojautua mahdolliselta pistolta pukeutumalla peittävästi, käyttämällä moskiittoverkkoa nukkumispaikan ympärillä ja käsittelemällä paljas iho erityisillä hyttyskarkotteilla.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Malarian estolääkitys

Malaria-alueet vaativat matkailijaa siis aloittamaan estolääkityksen. Malarian estolääkitys pienentää riskiä ja siihen vaaditaan lääkärin resepti. Vaihtoehtoja on olemassa kolmea erilaista ja sinulle sopivin valitaan aina lääkärin kanssa. Estolääke tulee ostaa itse, eikä se kuulu Kela-korvausten piiriin.

Malarian estolääkitysMalarian estolääkitys on nykyään saatavilla myös nettiapteekeista. Netistä tilaaminen on helppoa ja nopeaa! Huomioi, että estolääkitys tulee aloittaa aina ennen matkaa ja sitä syödään usein vielä matkan jälkeenkin. Noudata aina tuotteen käyttöohjeita, jotta lääke toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Estolääkitys kannattaa hoitaa alta pois mikäli matkustat malaria-alueille. Tämä on helppoa ja nopeaa, varmistaen että voit nauttia matkastasi täysin siemauksin! Malarian kanssa ei missään nimessä kannata ottaa riskejä, mutta sen riski alueilla matkustamista ei myöskään tarvitse vältellä.

Artikkeli jatkuu alla
Voit ostaa malarian estolääkityksen netistä
Malaria hyttynen
Artikkeli jatkuu...

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti