Gambia lomakohteena on kaunis ja rentouttava

Afrikka on täynnä kiehtovia matkakohteita ja yksi maanosan ihastuttavimmista tuttavuuksista on Gambia. Gambia lomakohteena on täynnä vieraanvaraisuutta, kaunista luontoa ja laadukasta rentoutumista. Tässä vinkit onnistuneeseen Gambian lomaan.

Gambia on pieni maa, joka sijaitsee Senegalin rajojen sisällä. Maasta löytyy pätkä Atlantin rantaviivaa, joten siellä voi nauttia aurinkoisesta rantalomasta. Afrikan länsirannikolla ja päiväntasaajan ja Kravun kääntöpiirin välissä sijaitseva maa on kaunis ja täynnä ystävällisiä ihmisiä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Gambian sää

Gambian ilmasto soveltuu täydellisesti talvilomaan. Talvikuukausien aikaan Gambian sää on kuivaa ja lämmintä. Suomesta matkoja Gambiaan järjestetäänkin usein vain joulukuusta helmikuuhun. Omatoimimatkailija voi toki löytää itsensä Gambiasta näidenkin kuukausien ulkopuolella.

Gambia lomakohteena ei ole houkuttavin kesäkuukausina, sillä maassa sataa silloin paljon ja sääkin on hyvin kuuma. Mutta jos haluat pakkasia pakoon, tarjoaa Gambia siihen loistavat mahdollisuudet juuri talvella.

Gambian hintataso

Gambia on varsin köyhä maa ja hintataso Suomen verrattuna on hyvinkin edullinen. Gambian hintataso tarjoaa mahdollisuudet hyvinkin edulliseen ja ylelliseen lomaan. Hotelleissa sijaitsevissa ravintoloissa ruokailu ei ole juuri 10 euroa kalliimpaa ja hotellien ulkopuolella syöminen on vielä edullisempaa.

Maassa kannattaa muistaa tippien antaminen. Ravintolat, paikalliset oppaat ja taksit odottavat matkailijoilta normaalista noin 10 prosentin tippiä. Hinta kannattaa varsinkin taksikuskien kanssa sopia aina etukäteen.

ApolloApollo

Gambian lomakohteet

Gambia lomakohteena tarjoaa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Merkittävimmät ja suosituimmat Gambian lomakohteet sijaitsevat rannan tuntumassa. Matkailija voi kuitenkin halutessaan ottaa jeeppisafarin sisämaahan. Täällä rantahiekan sijasta voi nähdä trooppista sademetsää, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin eläimiin aina apinoista papukaijoihin.

Rannikon lomakohteet ovat hyvin länsimaalaisia ja ne tarjoavat matkailijalla leppoisaa ja laadukasta tarjoilua. Hotelleihin kuuluu kaikki mukavuudet ja esimerkiksi all inclusive –lomat ovat suosituimmat Gambian matkat. Majoitusta on mahdollista löytää rantahotellien ulkopuoleltakin, jolloin pääsee kokemaan aidompaa gambialaista menoa.

Gambian lomamatkat suuntautuvat usein pääkaupunki Banjuliin ja sen lähistön rantakohteisiin. Tämä sympaattinen kaupunki tarjoaa kaunista arkkitehtuuria ja tunnelmallista menoa. Toinen tutustumisen arvoinen kaupunki on Serekunda, joka on maan suurin kaupunki.

Top-3 hotellit Gambiassa

Mikäli etsit sopivaa hotellia lomaasi, pidä mielessä nämä kolme suosikkia:

Coco Ocean Resort & Spa hotelli

Coco Ocean Resort & Spa

Bilijon rannan ja Bijilo Forest Parkin lähellä sijaitseva viiden tähden hotelli on todellista luksusta. Hotellin neljä uima-allasta, sekä yksityinen ranta houkuttelevat luokseen. Hotellissa voi nauttia kylpyläpalveluista ja hintaan kuuluvat sekä aamiainen, että ilmainen langaton nettiyhteys.

Sunset Beach Hotel Gambiassa

Sunset Beach Hotel

Aivan rannalla sijaitsevan hotellin lähistöltä löytyvät niin Kololin, Bakau Beachin kuin Bijilon rantakin. Hotellissa voi nauttia hieronta- ja terveyshoidoista. Ilmainen langaton internetyhteys kuuluu huoneen hintaan. Jokaisen huoneen yhteydessä on parveke sekä mukavan pieni jääkaappi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Sunbeach Hotel Resort & Spa hotelli

Sunbeach Hotel Resort and Spa

Cape Point Beachin kärjestä löytyy Sunbeach Hotel Resort and Spa on hyvä valinta Gambian lomaan. Hotellista löytyy laadukas ravintola sekä kuivapesulapalvelu. Kachikally Crocodile Pool on hotellin lähellä. Huoneisiin saa langattoman internetyhteyden maksua vastaan.

Gambian nähtävyydet

Gambia lomakohteena tarjoilee runsaasti nähtävyyksiä, varsinkin luonnonkohteita. Lomaa varatessa kannattaa mielessä pitää:

  • Kachikally Museum and Crocodile Pool
  • Bijilo Forest Park
  • Abukon luonnonpuisto
  • Tanji Bird Reserve
  • River Gambia National Park

Tästä pienestä maasta onnistuvat myös päiväretket Senegaliin. Esimerkiksi Fathalan luonnonpuisto Senegalissa on kokemisen arvoinen nähtävyys ja sinne on helppo matkata Gambian kohteista. Gambiassa on hyvin yleistä vuokrata taksinkuljettaja päiväksi ja siten tehdä retkiä päivän aikana eri kohteisiin. Näistä on hyvä kysellä lisää hotelliltasi.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Gambian matkat

Matka Gambiaan onnistuu siis joko pakettimatkan tai omatoimimatkan avulla. Pakettimatkat ovat usein hyvä ja turvallinen valinta, varsinkin jos Gambia lomakohteena on sinulle uusi. Valmiit matkat voi löytää jopa 600 euron hintaan, joten Gambian matkat eivät ole järjettömän kalliita.

Mikäli ostat majoituksen ja lennot erikseen, kannattaa varsinkin lentoja vertailla tarkasti. Gambiaan saattaa löytyä suoria lentoja Suomesta matkatoimistojen kautta. Sinne onnistuvat kuitenkin lennot esimerkiksi seuraavilta suurilta lentokentiltä:

  • Lontoo
  • Barcelona
  • Pariisi
  • Amsterdam

Vertaile siis hintoja, varsinkin jos matkustat sesonkiajan ulkopuolella kesäkuukausina. Gambian matkat ovat tällöin halvimmillaan.

Gambia lomakohteena on rentouttava ja kaunis

Ystävälliset paikalliset, vaikuttavat luontokohteet ja laadukkaat palvelut tekevät Gambiasta huikean lomakohteen. Tänne kannattaa matkata rentoutumaan ja nauttimaan elämän menosta ilman huolen häivää. Romanttinen ja kaunis kohde soveltuu myös esimerkiksi häämatkakohteeksi!

Varaa siis Gambian matkasi ja koe rentouttava loma Afrikan sykkeessä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti