Kap Verde matkakohteena vie rentoon tunnelmaan

Kun kaipaat lämpöä ja kaunista luontoa on Kap Verde matkakohteena loistava valinta. Tässä katsaus mitä kaikkea voit lomakohteelta odottaa.

Atlantin valtamereltä löytyvä Kap Verde on rento ja kaunis paikka loman viettoon. Kap Verdeen kuuluu useampi saari ja nykyään itsenäinen valtio oli ennen Portugalin siirtomaa. Häämatkalaisille on Kap Verde matkakohteena ollut jo pitkään suosittu, mutta paratiisisaarille voi lähteä nauttimaan tunnelmasta kuka tahansa rentoutusta kaipaava matkailija!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kap Verden saaret ja suosikkikohteet

Kap Verde koostuu 10 saaresta, joista yhdeksän on asuttuja. Suosituimmat Kap Verden saaret lomailun suhteen ovat:

  • Sal
  • Boa Vista
  • Praia, joka on Kap Verden pääsaari

Lomasaarilla, kuten Salilla ja Boa Vistalla, löytyy lomakeskuksien ympärille syntyneitä lomaparatiiseja, joista löytyy rentouttavaan lomaan tarvittavat palvelut.

Salin saaren suosituimpia lomakohteita on Santa Maria. Saaren eteläosissa oleva lomakohde on täynnä hotelleja, ravintoloita sekä upeita hiekkarantoja. Salin saaren pääkaupunki on Espargos, josta löytyy myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, mutta sinne tullaan monesti vain piipahtamaan päiväretkille.

Boa Vistan suosituimpiin lomakohteisiin lukeutuu muun muassa Sal Rei. Luoteisosissa sijaitsevasta kylästä löytyy upeaa vanhaa arkkitehtuuria sekä varsin mainioita ravintoloita. Saaren valttikorttina ovat lisäksi pitkät hiekkarannat, joita löytyy peräti 55 kilometrin verran.

Kun sitten kaipaat vilkkaampaa tunnelmaa, voit suunnata Praiaan. Saarelta löytyy muun muassa Kap Verden entinen pääkaupunki Cidade Velha, joka on nykyään Unescon maailmanperintökohteita.

ApolloApollo

Kap Verde matkakohteena tarjoaa luontoa ja rentoutumista

Millainen on sitten Kap Verde lomakohteena? Saarille tullaan ehdottomasti rentoutumaan ja nauttimaan vitivalkoisista hiekkarannoista. Useat saaren hotellit tarjoavat täydenpalvelun loman ja muun muassa puoli- tai täysihoidoilla varusteltuina. Lisäksi monissa hotelleissa onnistuvat erilaiset spa –hoidot.

Pelkkää rannalla löhöilyä ei Kap Verde matkakohteena kuitenkaan ole. Saaren upeat merimaisemat antavat mahdollisuuden erilaisiin vesiurheilulajeihin, aina sukelluksesta lainelautailuun. Vehreässä, mutta paikoin karussa vuoristomaisemassa pääsee myös nauttimaan monipuolisista patikointireiteistä.

Kap Verden saaret tarjoavat runsaasti nähtävää, joista parhaimpia ovat muun muassa:

  • Pico do Fogon tulivuori Fogon saarella
  • Buraconan luolasto vesistöineen Salin saarella
  • Pedra Lumen suolajärvi Salin saarella

Kap Verde on matkakohteena lisäksi maukas, sillä portugalilainen ja afrikkalainen keittiö yhdistyvät saarella kivasti. Varsinkin tuoreet kala-annokset kannattaa ottaa kokeiluun. Maistella kannattaa myös paikallisia juomia, kuten Grogue –rommia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

https://www.youtube.com/watch?v=623G-K0_C68

Näin onnistuvat Kap Verden lomat

Kap Verdelle tehdään valmiita pakettimatkoja, mutta myös omatoimimatkailu onnistuu varsin hyvin. Suoria lentoja tehdään talvisin niin Salin, että Boa Vistan saarille, joille lentoaika on n. 7,5 tuntia. Omatoimimatkaajat voivat löytää lentoja helposti yhden vaihdon turvin. Omatoimisesti varattujen lentojen hinnat liikkuvat 400-700 euron välillä.

Hotelleja lomasaarilta löytyy helposti ja hieman eri budjeteille. Kap Verden hintataso ei päätä huimaa, joten hyvän yöpaikan voi saada edullisesti 100 euron molemmin puolin. All inclusive –majoitus on saaren kohteissa suosittu valinta.

Pidä mielessä, että Kap Verden kohteet voi kokea Kanariansaarilta käsin! Muun muassa Gran Canarian saarilta lähtee tiheään suoria lentoja Kap Verdeen ja voit hyvinkin nauttia molemmista kohteista yhdistelmälomalla.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Milloin lähteä Kap Verdelle?

Kap Verde on matkakohteena varsin lämmin läpi vuoden. Lämpötilat liikkuvat vuodenajasta riippumatta lähes aina +25 asteessa, eikä sateita juuri ilmene. Esimerkiksi Salin saaren sateisin kuukausi on elokuu, jolloin sateisia päiviä on huikeat kolme päivää viikossa! Keväällä matkailijoiden on mahdollista tehdä retkiä ihastelemaan ryhävalaita, joten se on elämyksellinen aika suunnata Kap Verdelle.

Kun siis kaipaat upeaa lomaa kauniissa maisemissa, on Kap Verde matkakohteena täydellinen valinta!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti