Kypros

Kypros on romanttinen matkakohde – ei siis ihme, että rakkauden jumalatar Afrodite on tarun mukaan syntynyt saarella. Tämä Välimeren suosikkikohde tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia aurinkoloman viettoon.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Välimeren kolmanneksi suurimmalla saarella on takanaan värikäs historia, joka on jättänyt omat jälkensä maan kulttuuriin. Kyproksen saari jakautuu kahteen osaan, eteläosan ollessa Kyproksen tasavallan hallussa ja maan pohjoisen taas ollessa Turkin vallan alla.

Kypros on ennen kaikkea rantalomakohde, joka soveltuu niin häämatkalaisille, kaveriporukoille kuin lapsiperheillekin. Rannalla oleskelun lisäksi monissa kohteissa on mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin, kuten vaikka vesiurheiluun tai kalastusretkiin.

Kyproksin suosituimmat kohteet ovat Pafos, Agia Napa ja Limassol. Näistä kaikista kohteista löytyy hiekkarantoja, historiallisia nähtävyyksiä sekä ihania ravintoloita. Kyproksen ruokakulttuuri onkin yksi maan vetovoimista. Kyproksen viinikulttuuri on myös maistelemisen arvoinen.

ApolloApollo

Maan ilmasto on tyypillinen välimerenilmasto. Tämä tarkoittaa leutoja talvia ja kuumia ja kuivia kesiä. Lämpimintä Kyproksella on heinä-elokuussa, mutta maan kohteisiin järjestetään matkoja läpi vuoden. Lämpöä riittää myös talvella, joten maa soveltuu myös syys- tai hiihtolomakohteeksi.

Tee siis aurinkovarma loma Kyprokselle!

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Jätä kommentti