LomarengasLomarengas

Kypros matkakohteena on aurinkoa ja rentoa menoa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Aurinkoa, lämpöä, makunautintoja ja kiinnostavia ihmisiä – sitä kaikkea on Kypros matkakohteena. Tästä vinkit onnistuneeseen Kyproksen lomaan!

Välimeressä sijaitsevan Kyproksen saaren uskotaan tarujen mukaan olleen kauneuden ja rakkauden jumalatar Afroditen kotipaikka. Kypros onkin kaunis ja rakkauden täyteinen saari, jossa lomailija voi nauttia hyvästä säästä ja ruuasta. Kypros matkakohteena soveltuu kaikenlaisille matkaajille aina perheistä kaveriporukoihin!

Runsaasti pakettimatkoja – myös omatoimimatkat onnistuu

Kyproksen loma onnistuu varsin kätevästi, sillä tähän suosittuun kohteeseen on runsaasti valmiita pakettimatkoja. Niitä voi vertailla netissä ja monet matkanjärjestäjät tarjoavat runsaasti edullisia äkkilähtöjä. Valmispakettimatkat Kyprokselle löytää yleensä 500 euron molemmin puolin.

Kypros matkakohteena sopii myös omatoimimatkaajille. Suomesta on suoria lentoja Kyprokselle, mutta sinne voi löytää todella halpoja lentoja, jos lentojen vaihdot eivät haittaa. Suora lento Kyprokselle kestää vain noin neljä tuntia.

Majoitusmahdollisuuksia on runsaasti. Hotelleja löytyy niin luksusluokkaisina kuin edullisempinakin vaihtoehtoina. Majoituksen hinta on edullisimmillaan noin parikymmentä euroa. Perustasoista majoitusta etsivä löytää majoituksen yleensä noin 70 eurosta ylöspäin.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Kypros matkakohteena on yksi aurinkovarmimmista

Kyprosta pidetään usein Euroopan aurinkovarmimpana kohteena. Saarella paistaa tilastojen mukaan aurinko peräti 320 päivänä vuodessa!

Kyproksen sää on tyypillinen välimerenilmasto. Tämä tarkoittaa:

  • Kuumia ja kuivia kesiä
  • Leutoja ja melko vähäsateisia talvia

Kypros matkakohteena soveltuu matkailuun siis läpi vuoden. Lämpimintä on heinä-elokuussa, joka on suosituinta loma-aikaa. Matkalle voi kuitenkin lähteä missä kohtaa vuotta tahansa!

Parhaat Kyproksen matkakohteet

Mitkä sitten ovat ne parhaat Kyproksen matkakohteet? Alla katsaus muutamiin saaren suosikkikohteisiin.

Agia Napa Kyproksella

Agia Napa

Itärannikolla sijaitseva Agia Napa on monipuolinen lomakohde. Sen vesipuisto viehättää lapsiperheitä, kun taas keskikesän vilkkaat yökerhot kutsuvat nuorisoa puoleensa. Agia Napassa voi siis rauhoittua ja pitää hauskaa samalla kertaa!

Pafos Kyproksella

Pafos

Kuten todettu, Kyprosta pidetään Afroditen kotipaikkana ja tämän tarun tapahtumapaikat sijaitsevassa kauniissa Pafoksessa. Historiallinen kohde sisältää runsaasti nähtävyyksiä ja pieniä rantoja. Pafos soveltuu myös golfin pelaajille, sillä lähistöllä on runsaasti kenttiä.

Limassol Kyproksella

Limassol

Kypros matkakohteena ei ole vain pelkkiä rantalomakohteita. Saarelta löytyy viehättäviä kaupunkeja, joista Limassolissa voi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman saumattomasti. Kaupungissa on runsaasti rantoja ja sieltä on helppo tehdä retkiä läheisiin nähtävyyksiin.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Larnaka Kyproksella

Larnaka

Jos taas haluat shoppailla edullisesti, kannattaa suunnaksi ottaa Larnaka. Aivan kuten Limassol, Larnaka soveltuu niin kaupunki- kuin rantalomailuunkin. Palmujen reunustamilla kaduilla on runsaasti merkkiliikkeitä ja viilentäviä ostoskeskuksia.

Kyproksen kiehtovimmat nähtävyydet

Kyproksen nähtävyydet tarjoilevat jokaiselle jotakin! Tässä katsaus maan parhaisiin nähtävyyksiin.

Pafoksen rauniot

Pafoksen rauniot

Afroditen tärkeimpiin palvontapaikkoihin lukeutuvat Pafoksen rauniot ovat kiehtova nähtävyys. Tältä arkeologiselta alueella on runsaasti hyvin säilyneitä rakennuksia, joista esimerkiksi antiikin ajan teatteri on mielenkiintoinen. Pafoksen muihin nähtävyyksiin lukeutuvat lisäksi:

  • Kuninkaiden haudat
  • Apostoli Paavalin pilari
  • Geroskipoun kansantaiteen museo
  • Afroditen lähde

Lisää tietoa: https://www.visitpafos.org.cy/a-proud-heritage/archaeological-sites/

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Troodos –vuorten pikkukirkot

Troodos –vuorten pikkukirkot

Kyproksen vuoristo on ihastuttavaa aluetta ja Troodos –vuorilla sijaitsevat pikkuiset bysanttilaiskirkot ovat kiehtova nähtävyys. Värikkäästi maalatut kirkot kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Bellapaisin raunioluostari

Bellapaisin luostari

Bellapaisin luostari on innoittanut monia taiteilijoita aikojen saatossa. Luostari sijaitsee viehättävässä Bellapaisin kylässä, jossa viihtyy pidempäänkin.

Ihastu Kyproksen hellään syleilyyn

Kypros matkakohteena on vailla vertaansa. Sen parhaat kohteet tarjoavat runsaasti aurinkoa, miellyttäviä rantoja sekä runsaasi kiehtovaa tekemistä. Kun maahan on sitten vielä helppo lähteä lomalle, ei matkaan lähtöä kannata miettiä sen kauempaa.

Varaa siis rento loma Kyprokselle!

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti