MatkapojatMatkapojat

Vilnan lentokenttä (VNO) – pieni ja kätevä hyvine palveluineen

Loma alkaa yleensä lentokentältä ja Vilnan lentokenttä on niistä kivoimmista rentouttavan matkan aloittamiseen tai lopettamiseen. Tässä tiedot mitä kaikkea kentältä löytyy ja kuinka matkata sieltä keskustaan.

Vilnan lentokenttä on Liettuan suurin lentokenttä. Viralliselta nimeltään kenttä on Vilnan kansainvälinen lentokenttä, eli Tarptautinis Vilniaus oro uostas. Kenttä on ollut toiminnassa jo 1930-luvulta saakka ja sen kautta kulkee vuosittain noin viisimiljoonaa matkustajaa. Kenttää on hiljattain uudistettu ja uusi terminaali rakennus onkin tehnyt siitä huomattavasti viihtyisämmän. Kentällä on yksi suurempi terminaali, joka on jaettu eri osiin ja matkat lähtevät joko Schengen-terminaalista tai non-Schengen-terminaalista. Suomesta on suoria lentoja saatavilla Vilnaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Vilnan kentän palvelut

Kuten mainittua, Vilnan lentokentän uusin terminaalirakennus on tuonut rutkasti viihtyvyyttä ja toimivuutta lentokentälle. Palvelut kentällä ovat monipuolistuneet ja nykyään siellä onnistuu kaikki perustoiminnot rahanvaihdosta autonvuokraamiseen. Tupakointi on sallittua sille rajatulla ja varatulla alueella.

Ostokset

Ostokset onnistuvat kentän kivoissa putiikeissa. Vilnan lentokenttä ei ole kovin iso, mutta kentällä on muun muassa:

  • Kirjakauppa
  • Apteekki
  • Kosmetiikka- ja hajuvesimyymälä
  • Elintarvikekauppa
  • Tax free –myymälä alkoholi- ja tupakkatuotteineen

Voit siis löytää kaikkea normaalia lentokenttä ostettavaa. Varsinkin alkoholi- ja tupakkatuotteen voivat olla halvempia kentältä ostettuna.

ApolloApollo

Ravintolat ja kahvilat

Nälkäisenä kentällä ei tarvitse olla, vaan voit nauttia ravintoloiden ja kahviloiden antimista kaikkialla terminaalissa, niin ennen ja jälkeen turvatarkastuksen. Ravintoloissa ja kahviloissa tarjotaan hyvin perusruokaa pizzoista pikkupurtavaan, kuten sämpylöihin. Kahviloita ja baareja on myös muutamia. Business lounge –palveluihin kuuluu myös omat ravintola- ja kahvitoiminnat.

Vuokraa auto Vilnan lentokentältä


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Vilnan lentokenttähotelli AirInn Vilnius

Hotelli

AirInn Vilnius toimii vain noin 50 metrin päässä lentokentästä. Hotelli on melko pieni ja sieltä löytyy 115 huonetta, jotka ovat hyvin varusteltuja ja moderneja. Moderni hotelli tarjoaa kaikki perusmukavuudet ilmaisesta langattomasta nettiyhteydestä aina viihdyttävään kuntosaliin. Mikäli haluat siis yöpyä aivan kentän läheisyydessä on AirInn Vilnius hyvä valinta.

Vilnan lentokenttä tarjoaa nopeat reitit keskustaan

Vilnan lentokenttä sijaitsee vain reilun viiden kilometrin päässä Vilnan keskustasta, joten matka Vilnan lentokentältä keskustaan ei vie montakaan minuuttia. Vaihtoehtoja matkan taittamiseen on myös melko hyvin ja keskustaan on mahdollista päästä hyvinkin halvalla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Junalla

Lentokentältä pääsee keskustaan junalla, jota kannattaa harkita jos majapaikkasi on rautatieaseman lähellä esimerkiksi vanhassa kaupungissa. Juna kulkee 16 kertaa päivässä ja matka keskustaan kestää seitsemän minuuttia. Yksisuuntainen lippu maksaa vain 70 senttiä ja lipun voi ostaa netistä etukäteen.

Bussilla

Lentokenttäbussi on toinen edullinen tapa siirtyä Vilnan lentokentältä keskustaan. Suora yhteys lentokentältä keskustaan maksaa vain euron, matkan kestäessä noin 20 minuuttia. Kentältä on myös muita bussiyhteyksiä eripuolille keskustaa.

Taksilla

Taksi on lisäksi moniin muihin lentokenttiin verrattuna edullinen ja nopea tapa matkata Vilnan lentokentältä. Taksit löytyvät heti tuloterminaalin ulkopuolelta ja niihin käy maksuvälineeksi niin kortti että käteinen. Taksi Vilnan lentokentältä maksaa vain noin 10 euroa, riippuen hieman siitä, mihin olet matkaamassa.

Voit myös varata yksityiskuljetuksen alk. 30€/ryhmä >>

Muualle Liettuaan

Jos matkasi jatkuukin Vilnan sijasta muualle Liettuaan, on se helppo suoraan lentokentältä. Busseja esimerkiksi liikkuu Vilnan lentokentältä Kaunasiin useitakin, joten pääset jatkamaan matkaa ihanaan kylpyläkohteeseen kätevästi. Myös junayhteyksiä on lentokentältä muualle Liettuaan.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vilnan lentokentän (VNO) yhteystiedot

Tässä vielä Vilnan lentokentän yhteystiedot:

Vilnan lentokenttä

Rodünios kel. 2
Vilna
02188
Liettua

Puh: +370612 44442

Kotisivut: https://www.vilnius-airport.lt/en/

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti