MatkapojatMatkapojat

Nämä Montenegron nähtävyydet lumoavat matkailijan

Montenegro on ihastuttavan pieni maa, jonka parhaimmat nähtävyydet voit kokea vaivattomasti lomallasi. Mitkä Montenegron nähtävyydet sitten kokea, jos matkaat maahan ensimmäistä kertaa, tai sitten olet jo ehkä nähnyt osan?

Euroopan pienimpiin valtioihin kuuluva Montenegro kiehtoo matkailijoita kauniin luontonsa ja mielenkiintoisen historiansa ansiosta. Näiden ominaisuuksien ansiosta, maasta löytyy myös runsaasti mielenkiintoista nähtävää loman ratoksi. Montenegron nähtävyydet tarjoavat juuri sopivan sekoituksen luontoa, mennyttä aikaa ja nykyajan kulttuuria.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Historiallisia ja kulttuurintäyteisiä nähtävyyksiä Montenegrossa

Pienellä maalla on paljon kerrottavaa. Montenegrosta löytyykin runsaasti mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurillisesti tärkeitä nähtävyyksiä.

Kotorin vanhakaupunki

1. Kotorin vanhakaupunki

Yksi tunnetuimpia ja historiallisesti tärkeimpiä nähtävyyksiä Montenegrossa on Kotorin vanhakaupunki. Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu vanhakaupunki on muurien ympäröimä alue, jossa voi tuntea olevansa keskiajalla. Kapeat mukulakivet, aukiot ja venetsialaiset palatsit ovat huikean kaunista ja rentouttavaa katseltavaa.

Budvan vanhakaupunki

2. Budvan vanhakaupunki

Historiallisesti tärkeät nähtävyydet Montenegrossa voi löytää myös Budvan kaupungista. Joidenkin mielestä tämän satamakaupungin vanhakaupunki on jopa Kotoria kauniimpi. Kannattaa siis käydä tutkimassa molemmat! Budvan puolesta puhuu ehdottomasti aivan vanhankaupungin ulkopuolelta löytyvä uimaranta Ricadova Glava.

ApolloApollo

Cetinjen luostari Montenegrossa

3. Cetinjen luostari

Cetinje toimi ennen Montenegron pääkaupunkina ja monet historialliset Montenegron nähtävyydet löytyvätkin kaupungista ja sen läheltä. Niistä merkittävin on ehdottomasti kaupungin luostari, josta löytyy muun muassa pala Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen käytettyä ristiä.

Cetinjessa kannattaa myös vierailla näissä museoissa:

  • Montenegron kansallismuseo
  • Montenegron presidentin palatsi
  • Kuningas Nikolan palatsi ja sen museo

Our Lady of the Rocks –kirkkosaari

4. Our Lady of the Rocks –kirkkosaari

Ihastuttava saarikirkko on vierailunsa ansainnut. Ohjattu kierros saarelle ja sen museoon ja kirkkoon maksaa vain euron, joten pääset halvalla kokemaan uskomattomia maisemia sekä kuulemaan kiehtovia tarinoita. Lauttakyyti saareen on noin viiden euron arvoinen.

Kanli Kula linnoitus

5. Kanli Kula –linnoitus

Herceg Novi on kiehtova vuoristokylä, joka tunnetaan loistavista kylpylähotelleistaan. Kylästä löytyy myös kivoja nähtävyyksiä, joista nauttia lomalla. Niistä Kanli Kula –linnoitus on erinomainen myös senkin ansiosta, että linnoituksessa järjestetään usein mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ihanat Montenegron nähtävyydet vievät luontoon

Montenegron luonto tarjoaa myös runsaasti nähtävää. Kauniissa maassa on ihania lähteä patikointiretkille ja törmätä vaikkapa näihin huikeisiin nähtävyyksiin.

Lovcenin kansallispuisto

6. Lovcenin kansallispuisto

Koko kansallispuisto on varsin huikea nähtävyys karuine maisemineen. Mutta sinne suuntaavan tulee ehdottomasti tutustua Peter II Petrovic-Njegošin mausoleumiin. 1800-luvulla elänyt montenegrolainen prinssi, filosofi ja runoilija on yksi maan tärkeimpiä henkilöitä. Kauniissa luontomaisemissa sijaitseva mausoleumi sijaitsee 461 portaan päässä, mutta niiden kiipeäminen kannattaa ehdottomasti!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Skutarijärvi Montenegrossa

7. Skutarijärvi

Montenegron ja koko Balkanin alueen suurin järvi on Skutarijärvi. Aivan Albanian rajalla sijaitseva järvi tarjoaa huikean kauniita maisemia, mutta myös roppakaupalla tekemistä. Täällä voit muun muassa kokeilla:

  • Lintujen bongaamista
  • Kalastamista
  • Maastopyöräilyä
  • Patikointia ja melomista
Apollo – Montenegro

Löydä parhaat lomatarjoukset Montenegroon!

Etsi lomatarjouksia

Tara kanjoni

8. Tara –kanjoni

Durmitorin kansallispuistosta löytyy dramaattisen komea Tara –kanjoni. Maailman syvin kanjoni sykähdyttää ihan kenet tahansa ja kanjonista löytyvän kosken kuohut saavat sykkeen kohoamaan. Voitpa vielä vaikka laskea kosken alas – jos uskallat!

Blue Cave, Montenegro

9. Blue Cave -luola

Blue Cave, tai Blue Grotto, on suosituimpia Montenegron nähtävyyksiä. Nimensä luola on saanut veden pintaan säteilevän sinisen pohjansa ansiosta. Luolaan voi päästä retkien avulla vain mereltä käsin, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Joillakin retkillä on mahdollista nauttia vaikka luolassa snorklaamisesta.

Kotisivut: https://www.bluecavecroatia.eu/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde ajelulle ympäri Montenegron

Yllä mainitut nähtävyydet Montenegrossa voi hyvin nähdä vaikka samalla kertaa, sillä pikkuruisessa maassa etäisyydet eivät kasva kovin isoksi. Toki ihana maa houkuttelee useampaankin lomaan, mutta voit huoletta hypätä vaikkapa vuokra-auton kyytiin ja kiertää katsastamassa tärkeimmät Montenegron nähtävyydet yhdellä kertaa!

Montenegron nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti