Bratislavan nähtävyydet – Mitä nähdä Slovakian pääkaupungissa?

Bratislavan nähtävyydet takaavat, että kaupunkilomasi on täynnä kiehtovaa tekemistä. Tässä vinkit siihen, mitä Slovakian pääkaupungissa on pakko käydä katsomassa!

Bratislava on ehdoton helmi, kun etsit hauskaa ja rentouttavaa kaupunkilomakohdetta. Slovakian hintataso on sopivan edullinen monipuolisen loman viettoon ja Bratislavan nähtävyydet takaavat, että kaupungissa riittää tekemistä vaikka useammaksi päiväksi. Monipuoliset nähtävyydet vievät keskelle historian havinaa, että ihastelemaan kaupunkia korkeuksista.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Bratislavan nähtävyydet – Top 6

Nähtävyyksiä Bratislavassa riittää ja tässä ne tärkeimmät, jotka varsinkin ensikertalaisen tulisi kaupungissa ja sen lähistössä kokea.

Bratislavan linna

1. Bratislavan linna – Bratislavsky hrad

Bratislavan vanhakaupunki lähistöineen on täynnä upeita nähtävyyksiä, joista Bratislavan linna on niistä näyttävimpiä. Linna sijaitsee pienen mäen päällä ja sitä on viime vuosina kunnostettu varsin kattavasti. Linnan alue on kauneimmillaan varsinkin kesäisin, mutta linnan historiasta kertovaan museoon voi tutustua läpi vuoden. Bratislavan linnaan on erilaisia lippuvaihtoehtoja riippuen siitä mitä haluat nähdä – opastettu kierroskin on kuitenkin alle 10 euroa.

Pyhän Martinuksen katedraali

2. Pyhän Martinuksen katedraali – Dóm svätého Martina

Monet Bratislavan nähtävyydet voivat viedä sinut ihastelemaan kauniita kirkkoja. Niistä isoin ja tunnetuin on Pyhän Martinuksen katedraali. Katedraai on aina näytellyt tärkeää roolia kaupungin historiassa. Sen torni on peräti 85 metrin korkeudessa ja sieltä on todella huikeat näkymät kaikkialle kaupunkiin. Katedraaliin pääsee vierailemaan viikolla aamupäivisin ja iltapäivällä sekä sunnuntaisin iltapäivisin messujen jälkeen.

Kotisivut: http://dom.fara.sk/index.php/en/

Bratislavan kaupungingallerian museot

3. Bratislavan kaupungingallerian museot

Bratislavan kansallisgallerian museot ovat erityisesti taiteen ystäville ehdoton nähtävyys. Galleriat muodostavat yhdessä Slovakian toiseksi suurimman taidemuseon.

Galleriat sijaitsevat:

  • Mirbachov palác –palatsissa Hlavné námestie -aukiolla
  • Pálffyho palác –palatsissa Hviezdoslavovo námestie -aukiolla

Molempiin museoihin on aikuisilta alle 5 euron pääsymaksu ja galleriat ovat avoinna läpi viikon, lukuun ottamatta maanantaita.

Kotisivut: http://www.gmb.sk/en/content/mirbach-palace & http://www.gmb.sk/en/content/palffy-palace


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Slovakian kansallisgalleria

4. Slovakian kansallisgalleria – Slovenská národna galéria

Toinen varteenotettava kohde historian ja taiteen ystäville on Slovakian kansallisgalleria. Se sijaitsee upeassa Esterháziho palác –rakennuksessa. Galleriasta löytyy yli 55 000 taideteosta, joiden joukossa on runsaasti niin paikallista että muuta eurooppalaista taidetta. Museoon on vain reilun 3 euron pääsymaksu, vaikkakin erityisnäyttelyihin pitää ostaa parin euron hintainen lisälippu.

Kotisivut: https://www.sng.sk/en

5. UFO –torni

Bratislavan hauska UFO-torniksi nimetty rakennus on kiehtovimpia nähtävyyksiä Bratislavassa. Torni kohoaa jopa 95 metriin ja näköalatasanteelta avautuvat hulppeat maisemat ympäri kaupungin. Vino torni on yksi teknillisesti kiehtovimpia torneja koko maailmassa! Jos haluat, voit varata lisäksi itsellesi ruokailun tornin erikoisessa ravintolassa.

Kotisivut: https://www.u-f-o.sk/en/index.html

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Bratislavan vanha kaupungintalo

6. Vanha kaupungintalo – Stará radnica

Vanhasta kaupungista löytyvä vanha kaupungintalo on koti upeille nähtävyyksille Bratislavassa. Rakennuksesta löytyy muun muassa kiehtova museo, joka tarkastelee kaupungin historiaa. Kellariin voi suunnata tutkimaan keskiaikaisia kidutusvälineitä. Tämänkin rakennuksen tornista aukeaa lisäksi kauniit maisemat kaupunkiin.

Bratislavan nähtävyydet kaupunkikortilla

Yllä mainitut Bratislavan nähtävyydet kokee parhaiten Bratislava City Card –kortin avulla. Koska moniin nähtävyyksiin on pienet pääsymaksut, voit kortin avulla säästää jonkin verran rahaa! Kortti maksaa vuorokaudelta noin 10 euroa ja sillä sää alennuksia:

  • Bratislavan nähtävyyksiin
  • Kaupungin julkisiin liikennevälineisiin
  • Tiettyihin ravintoloihin, kauppoihin ja muihin paikkoihin
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe historiallinen ja monipuolinen Bratislava

Slovakian pääkaupunkiin on helppo tehdä matkoja Suomesta. Suoria lentoja ei Bratislavaan ole, mutta yhden vaihdon lennot ovat silti todella kätevät ja voit löytää niitä todella edullisesti lentoja vertailemalla. Bratislavaan voi huoletta kaikenlisäksi matkata läpi vuoden, sillä tekemistä riittää myös talvella, eikä Bratislavan sää talvella tarkoita paukkupakkasia!

Lähde siis katsastamaan Bratislavan nähtävyydet ja vietä unohtamaton loma Slovakian pääkaupungissa!

Bratislavan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti