Tärkeimmät Pekingin nähtävyydet

Pekingin nähtävyydet yllättävät massiivisuudellaan ja kauneudellaan. Tärkeimpiä nähtävyyksiä kannattaakin mennä ihastelemaan ajan kanssa.

Nähtävyyksiä Pekingissä riittää, niiden tarjotessa upean tilaisuuden tutustua koko Kiinan historiaan ja kulttuuriin. Pääset keskelle kaunista luontoa tai ihastelemaan upeita vanhoja temppeleitä. Tärkeimmät Pekingin nähtävyydet vaativat kylläkin aikaa, sillä ne ovat usein varsin massiivisia ja täynnä katseltavaa. Kannattaa siis valita alla olevasta listasta omat ehdottomat suosikit lomamatkan ohjelmistoon!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Pekingin nähtävyydet – Top 7

Peking on suurkaupunki, jolla riittää tarinoita kerrottavaksi. Kaupunki on pitkään ollut niitä Kiinan suurimpia ja tärkeimpiä kaupunkeja, joten sieltä löytyykin runsaasti kulttuurillisia ja historiallisia nähtävyyksiä.

Kiinan muuri kesällä

1. Kiinan muuri

Vaikka Kiinan muuri ei löydykään aivan Pekingin kaupungin alueelta, on se silti kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kiinan muuria pääsee ihastelemaan Pekingistä melko helposti, vaikkakin aina kannattaa lähteä opastetulle retkelle.

Suosituimpia kohteita muurilla ovat:

  • Badaling
  • Mutianyu
  • Simatai
  • Jinshanling

Kotisivut: http://www.mutianyugreatwall.com/en/home

Kielletty kaupunki

2. Kielletty kaupunki

Pekingin nähtävyydet vievät keskelle upeaa arkkitehtuuria, josta Kielletty kaupunki on niitä hienoimpia. Alueelta löytyy runsaasti upeita rakennuksia, joista etenkin keisarillisessa puutarhassa kannattaa kiinnittää huomiota upeisiin yksityiskohtiin. Fenghshuin periaatteilla rakennettu kaupunki on laaja, joten varaa riittävästi aikaa sen ihasteluun. Huomioi myös, että Kielletty kaupunki on maanantaisin suljettu.

Kotisivut: https://en.dpm.org.cn/

Taivaallisen rauhan aukio, Peking

3. Taivaallisen rauhan aukio

Monet tärkeimmät Pekingin nähtävyydet löytyvät Kielletyn kaupungin läheltä ja niistä Taivaallisen rauhan aukio, eli Tiananmenin aukio, on monelle tuttu. Aukio on pysäyttävä kokemus, sillä se muistetaan usein verilöylyiksi muuttuneista mielenosoituksista vuodelta 1989. Aukion laidalta löytyy Maon mausoleumi, jota voi halutessaan käydä katsomassa lähempääkin.

Taivaan temppeli

4. Taivaan temppeli

Suuren aukion keskellä sijaitseva Taivaan temppeli, eli Tiantan, on myös kiehtova näky. Vielä kivempaa nähtävää on itse aukio sitä reunustavina sypresseineen sekä siellä tapahtuvat aktiviteetit viikonloppuisin. Paikalliset kerääntyvät nimittäin viettämään aikaa puistossa pelaten erilaisia pelejä sekä tanssimaan. Lisäksi upeat puut, jotka reunustavat aluetta, ovat kauniita ja osat puista peräti 600 vuotta vanhoja.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Kesäpalatsi, Peking

5. Kesäpalatsi

Peräti 300 hehtaarin suuruinen palatsi on jaettu kolmeen osaan: keisarillisiin palatseihin, Pitkän iän kukkulaan sekä Kunming –järveen. Laajalta alueelta löytyy ihastuttavia Pekingin nähtävyyksiä, kuten kiinalaisia puutarhoja, temppeleitä sekä koristeellisia siltoja.

Kotisivut: http://www.summerpalace-china.com/English/index.htm

798 Art District alue Pekingissä

6. 798 Art District

Hieman modernimpia Pekingiä pääsee näkemään 798 Art Districtiksi kutsutulla alueella. Vanha teollisuusalue on kiehtovimpia nähtävyyksiä Pekingissä, sillä se on täynnä erilaisia museoita, taidegallerioita ja kahviloita. Moniin paikkoihin voi tutustua ilmaiseksi ja nähdä minkälaista taidetta kiinalaiset tällä hetkellä tekevät.

Kotisivut: http://www.798district.com/

7. Ming-dynastian haudat

Toinen kaupungin ulkopuolelta löytyvä nähtävyys on Ming-dynastian keisarilliset haudat. Haudat eivät ole kovinkaan kaukana Kiinan muurista, joten voit yhdistää nämä Pekingin nähtävyydet toisiinsa. Alueelta löytyy peräti 13 Kiinan Ming-dynastian aikaisten keisareiden haudat, vaikkakin niistä vain kaksi on tällä hetkellä avoinna yleisölle.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Pekingin nähtävyydet vaativat hieman suunnittelua

Kuten todettua, massiiviset nähtävyydet lohkaisevat tunteja päivästä. Yhteen päivään ei missään nimessä kannata yrittää ahtaa kahta kohdetta enempää, jotta saat varmasti kaiken irti nähtävyyksistä. Myös esimerkiksi Kiinan muuriin tutustuminen vaatii koko päivän.

Ennen Pekingin matkaa kannattaakin miettiä:

  • Mitkä nähtävyydet haluat ehdottomasti nähdä Pekingissä?
  • Tehdä suunnitelma siitä, mitkä päivät ovat parhaita nähtävyyksien ihasteluun. Huomioi, että monet nähtävyydet ovat kiireisimmillään viikonloppuisin.
  • Ostaa mahdolliset pääsyliput etukäteen netistä, jotta voit välttyä jonoilta.

Muista tämä katsellessasi Pekingin nähtävyyksiä

Kun suuntaat katselamaan nähtävyyksiä Pekingissä, muista tämä:

  • Pue ylle hyvät kävelykengät, sillä kävelyä tulee runsaasti.
  • Pidä vesipulloa mukanasi.
  • Varaa mukaan huivi tai kasvosuoja paikoittain heikon ilmanlaadun takia.

Pekingin nähtävyydet tekevät kaupungista todella mielenkiintoisen nähtävyyden. Valitse siis suosikki nähtävyydet ja lähde unohtumattomaan seikkailuun Pekingiin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Pekingin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti