Malesian hintataso 2020 – houkuttelee edullisuudellaan

Malesia on suosittu matkailumaa, jossa riittää koettavaa ja kauniita kohteita. Malesian hintataso tekee maasta yhä suositumman matkailukohteen.

Malesiasta löytyy niin kauniita rantalomakohteita kuin suurkaupunkien viehätystä. Tämä Kaakkois-Aasiassa sijaitseva kohde kutsuu matkailijaa luokseen lisäksi edullisella hintatasollaan. Malesian hintataso mahdollistaa edullisen, mutta ylellisen loman kiehtovan kulttuurin keskellä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Malesian hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 10-20€
Hotelli – 3 tähteä 30€
Hotelli – 4 tähteä 60€
Hotelli – 5 tähteä 100€
Ateria – edullinen ravintola 2€
Ateria – McDonald’s 3€
Olut – ravintolassa 3€
Coca-Cola – ravintolassa 0,5€
Cappuccino 2-2,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,5€
Taksi – aloitus 0,7€
Taksi – per km 0,4€
Bussilippu – per suunta 0,6€
Bensa – per litra 0,5€

Kattava lista Malesian hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Malaysia&displayCurrency=EUR

Malesian valuutta ja sen kurssi

Malesian virallinen valuutta on nimeltään Malesian ringgit (MYR). Sen kurssi euroon nähden vaihtelee, mutta yksi euro on tällä kirjoitushetkellä noin 4,6 Malesian ringgittiä. Valuuttakurssi kannattaa aina tarkistaa etukäteen netistä esimerkiksi XE.com sivuston avulla.

Malesian hintataso 2020

Entäpä sitten Malesian hintataso? Se on yleisesti ottaen hyvin edullinen matkailumaa. Suomeen verrattuna jopa maan pääkaupungin eli Kuala Lumpurin hintataso on noin puolet halvempaa melkein jokaisella osa-alueella. Tässä katsaus Malesian hintatasoon majoituksen, ruokailun, liikkumisen ja ostoksien osalta.

Majoitus

Malesian hintataso on parhaimmillaan juuri majoituksen osalta. Maassa on mahdollista yöpyä halvalla, mutta silti varsin hyvätasoisesti. Vaihtoehtoja löytyy niin reppureissaajien hostelleista aina luksushotelleihin.

Esimerkiksi Kuala Lumpurin hintataso majoitusten suhteen on:

  • Yö kahden tähden hotellissa noin 20-25 euroa.
  • Yö kolmen tähden hotellissa noin 30 euroa.
  • Yö neljän tähden hotellissa noin 60 euroa.
  • Yö viiden tähden hotellissa noin 100 euroa.

Monet suositut kohteet Kuala Lumpurin ulkopuolella maksavat suurin piirtein saman verran. Suosituimpien kohteiden ulkopuolella hinnat ovat vielä halvemmat ja reppumatkailija voi yöpyä helposti muutamalla eurolla suosituissa hostelleissa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Liikkuminen

Malesia on melko suuri valtio, joten siellä on runsaasti julkisia liikennevälineitä aina junista vilkkaaseen lentoliikenteeseen. Julkinen liikenne on varsin toimiva ja edullinen.

Malesiassa kannattaa harkita myös lentämistä, sillä maan lentoliikenne tarjoaa runsaasti edullisia vaihtoehtoja. Muun muassa lento Kuala Lumpurista Kuchingin rannoille voi maksaa vain parikymmentä euroa halvimmillaan.

Halvin julkisen liikenteen muoto ovat maan bussit. Yöbussejakin löytyy maasta runsaasti ja bussimatka kaupungista tai kylästä toiseen on usein vain noin kymmenen euroa. Kuala Lumpurin hintataso bussien puolesta on edullinen ja kertalippu maksaa alle euron.

Malesian hintataso taksien suhteen on halpa, mutta kannattaa olla tarkkana ja valita aina virallinen taksi, jotta et joudu huijareiden kynsiin. Kuala Lumpurin taksit ovat värikoodattuja ja punainen taksi on halvempi kuin sininen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ruoka

Malesian ruokakulttuuri on ehdottomasti maan parasta antia ja siellä kannattaa todellakin panostaa herkutteluun. Lomabudjettia se ei tuhoa, sillä ruokailu on maassa erityisen halpaa. Kuala Lumpurissa voi syödä edullisesta ravintolassa vain parilla eurolla. Kokeilun arvoiset katuruokakojut puolestaan myyvät annoksia jopa alle eurolla.

Pääkaupungin ulkopuolellakin on halpaa. Langkawin hintataso on oiva esimerkki matkakohteiden hinnoista ja siellä päivällisen voi nauttia alle 10 eurolla, oluen maksaessa noin euron hyvätasoisissa baareissa.

Ostokset

Malesian hintataso houkuttelee ostoksille, sillä sieltä löytyy runsaasti hyvälaatuisia tavaroita halvalla hinnalla. Maassa kannattaa ehdottomasti harkita näiden asioiden ostoa:

  • Elektroniikka
  • Tekstiilit kuten vaatteet ja huivit
  • Mausteet ja kuivatuotteet kuten tee ja kahvi

Tuotteiden hintataso on Suomea reilusta halvempi ja ne ovat laadultaan hyviä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Malesian hintataso mahdollistaa edullisen loman

Jos haluat edullisen ja kiehtovan matkakohteen, kannattaa Malesia pitää mielessä. Malesian hintataso houkuttelee nauttimaan maittavasta ruuasta, hyvälaatuisesta majoituksesta ja siellä saa matkalaukun täyteen ihania tuliaisia halvalla.

Ota suunnaksi siis Malesia ja sen kiehtovat kohteet!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti