MatkapojatMatkapojat

Qatarissa pukeutuminen on rentoa, mutta peittävää

Qatarissa pukeutuminen sääntöjen osalta poikkeaa hieman normaalista rantalomakohteesta. Mitä vaatetuksen osalta kannattaa sitten tietää, jotta lomasi olisi onnistunut?

Kun suuntaat lomalle Qatariin, vaikkapa sen erinomaiseen pääkaupunkiin Dohaan, on vaatetus asia, joka pitää mielessä. Qatarissa pukeutuminen on merkittävä osa kulttuuria ja asia, jota myös vierailijoiden tulee noudattaa. Qatar on islamilainen valtio, minkä johdosta konservatiiviset arvot ja sitä kautta peittävä pukeutuminen on suositeltavaa. Katso siis alta vinkit onnistuneeseen lomaan vaatetuksen suhteen.

Miesten ja naisten pukeutuminen Qatarissa

Qatar ei ole aivan niin konservatiivinen ja tiukka kuin Saudi-Arabia vaatteiden suhteen, muttei toisaalta ihan niin rentoa kuin vaikkapa pukeutuminen Dubaissa. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailijan on hyvä noudattaa konservatiivista linjaa pukeutumisen osalta, vaikkei sitä ihan lainomaisesti vaadita tai valvota ulkomaalaisten matkailijoiden osalta.

Yleisesti ottaen, Qatarin pukeutuminen tarkoittaa, että matkailijan on hyvä käyttää:

  • Polvet ja olkapäät peittäviä vaatteita
  • Väljiä ja peittäviä vaatteita

Shortsit ja t-paidat näkyvät jonkin verran katukuvassa, mutta esimerkiksi shortsien on hyvä olla pitkät, polven alle ulottuvat, niin miehillä että naisilla. Lisäksi varsinkin naisten pukeutuminen on hieman tarkempaa ja naisena peittävät, väljät vaatteet ovat paras valinta Qatarin lomalle. Kannattaa myös varmistaa, etteivät vaatteet ole läpinäkyviä tai –kuultavia. Lisäksi naisten kannattaa ostaa vaikkapa ihan paikan päältä huivi, jonka voi kietaista hiuksia peittämään tietyissä uskonnollisissa nähtävyyksissä. Muuten pitkiä hiuksia voi pitää auki, vaikkakin kuumuus voi tehdä mukavammaksi rennon poninhännän kietaisemisen kutreihin!

Apollo – Qatar

Löydä parhaat lomatarjoukset Qatariin!

Etsi lomatarjouksia

Pukeutuminen hotellien tiloissa on huomattavasti rennompaa kuin julkisilla paikoilla pukeutuminen, mutta myös niiden julkisissa tiloissa kannattaa käyttää maalaisjärkeä ja kunnioittaa maan tapoja. Esimerkiksi aamiaiselle ei kannata pölähtää minishortseissa ja topissa – vaikka se onkin sallittua.

Jos siis suuntaat ulos nähtävyyksiin, ostoskeskuksiin ja muihin qatarilaisiin kohteisiin, peitä polvet ja olkapäät sekä suosi konservatiivista pukukoodia. Myös lentokenttä on hyvä paikka noudattaa näitä sääntöjä. Hotellin tiloissa voit huoletta suosia hieman rennompaa otetta pukeutumiseen, mikäli niin haluat.

Kesällä 2014 Qatar julkaisi ”Reflect Your Respect” -kampanjan, joka keskittyy juuri Qatarissa pukeutumiseen vierailijoiden osalta.

ApolloApollo

Qatarissa pukeutuminen rannalla ja altailla

Qatar on lämmin, usein myös jopa kuuma lomakohde, jossa halutaan pulikoida altailla tai rannoilla. Tämä on mahdollista ja usein hotellien uima-allasalueilla saa huoletta olla länsimaisissa uimapuvuissa tai bikineissä. Hotellien ulkopuolella näin ei kuitenkaan aina ole ja monet julkiset rannat tarkoittavat polvet ja olkapäät peittävää uimavarustusta. Uikkarin päälle voi pukea vaikka löysät legginsit ja t-paidan, mikäli pulikoimaan haluaa mennä. Pukukoodin näkee usein kylteissä rannan ulkopuolella ja tarvittaessa voit kysyä asiaa uimavalvojilta.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Huomioi Qatarin ilmasto vaatteita valittaessa

Kuten mainittua, Qatar voi olla todella kuuma lomakohde, joten vaatetusta valittaessa se on hyvä pitää mielessä. Hengittävät ja ilmavat vaatteet ovat paras valinta niin miehille, että naisille. Väljät ja peittävät vaatteet ovatkin auringonpaahteessa melko mukava valinta! Aurinkosuojaa on lisäksi hyvä olla mukana, sekä paahteelta suojaava päähine kannattaa sujauttaa matkalaukkuun.

Kuumuus tietää kuitenkin myös ilmastoituja sisätiloja. Ostoskeskukset ja ravintolat voivatkin tuntua viileiltä. Siispä kevyen villatakin tai pitkähihaisen ottaminen mukaan kaupungille ei ole ollenkaan huono idea, varsinkin kun tulet kuumasta auringonpaahteesta sisätiloihin!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Qatar – maassa maan tavalla

Qatarin pukeutuminen on siis ulkomaalaisten matkailijoiden osalta melko rentoa, eikä siihen juuri kiinnitetä huomiota. Silti niin miesten kuin naistenkin on hyvä muistaa pitää polvet ja olkapäät peitettynä, sekä pukeutua mieluummin vähän konservatiivisemmin kuin ehkä normaalisti olisi tapana. Kuumassa ilmastossa väljät ja peittävät vaatteet eivät kuitenkaan häiritse lomatunnelmaan pureutumista, vaan pikemminkin takaavat onnistuneet loman!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti