Dubai pukeutuminen: Tämä sinun tulisi tietää

Dubai tarjoaa matkailijalle monenlaisia kokemuksia. Tämä kiehtova ja eksoottinen kaupunki mielletään kuitenkin melko konservatiiviseksi, varsinkin pukeutumisen suhteen. Kuinka Dubain pukeutuminen sitten vaikuttaa sinun matkalaukkusi pakkaamiseen?

Dubai on Arabiemiraatteihin kuuluva kaupunki houkuttelee, jonka lämpö ja kansainvälinen tunnelma ovat tehneet siitä suositun lomakohteen. Tämä Lähi-idän valtio on muslimimaa ja uskonto luo oman vivahteensa maan kulttuuriin ja ilmapiiriin. Matkailijan tulee ottaa nämä kulttuuriin kuuluvat seikat huomioon myös vaatetuksen suhteen.

Dubain pukeutuminen vuonna 2020 on kansainvälistynyt sitten viime vuosikymmenten, mutta kaupungissa lomailtaessa on hyvä pitää mielessä muutama juttu. Tässä vinkit, jotta lomasi sujuu sujuvasti tässä kauniissa ja vauhdikkaassa kohteessa.

Dubai pukeutuminen: miehet ja naiset

Dubain pukeutuminen matkailijoiden kannalta ei ole mitenkään erityisen hankalaa, kunhan osaat käyttää tervettä maalaisjärkeä. Koska maa on konservatiivinen muslimivaltio, ei siellä tule pukeutua liian paljastavasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että naisten pitää kietoutua perinteiseen burkaan (vartalon peittävä asuste) tai hijabiin (huivi).

Dubaissa pukeutuminen rannalla on hyvinkin normaalia rantapukeutumista. Niin miesten kuin naisten pukeutuminen länsimaisiin uima-asuihin on täysin sallittua rannoilla ja hotellien allasalueilla. Siispä bikinit ja uimahousut ovat sovelias asuste. Dubaissa on muslimiperheille ja paikallisille perheille suunnattuja ranta-alueita, joissa noudatetaan perinteisempää ja peittävämpää tyyliä. Hotellien omilla ja yleisillä rannoilla voi kuitenkin huoletta pukeutua kuten missä tahansa rantalomalla.

Mikäli vierailet jossakin Dubain ihanista kulttuurikohteissa, kuten moskeijoissa, kannattaa pukeutumisen olla konservatiivista. Naisten on myös hyvä varata matkaan huivi, jolla hiukset voi peittää kevyesti uskonnollisten rakennusten sisällä.

ApolloApollo

Tässä vielä muutamat tärpit miehille ja naisille:

Dubai: miesten pukeutuminen

Miehet voivat huoletta turvautua länsimaalaiseen pukeutumiskoodiin matkatessaan Dubaihin. Shortsit, t-paidat ja topit ovat sallittuja, mutta ne kannattaa pitää päällään julkisilla paikoilla. Paidatta ei siis ole soveliasta kulkea muualla kuin rannalla tai uima-allasalueella.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Dubai: naisten pukeutuminen

Naisten pukeutuminen on ehkä hieman hankalampaa matkailijan näkökulmasta. Naisten paljastava pukeutuminen on paheksuttavampaa, eikä kaupungilla liikkuessa ole täysin soveliasta olla minihameessa ja pienessä topissa. Matkavaatteita miettiessä kannattaa muistaa, että julkisilla paikoilla liikkuessa sinun olisi hyvä:

  • Vältellä avonaisia kaula-aukkoja
  • Peittää napa, polvet ja olkapäät

Lasten pukeutuminen Dubaissa

Lapset saavat pukeutua normaalisti. Lasten pukeutuminen kannattaa pitää kuitenkin hieman peittävänä jo pelkästään auringonpaisteen kannalta. Dubain aurinko on hyvinkin polttava ja perheen pienimpien suojaaminen onnistuu helposti erilaisten peittävien ja ilmavien kesäasusteiden avulla. Dubain lasten pukeutuminen on kuitenkin aivan normaalia ja yllä olevia vinkkejä voi noudattaa myös lasten ja nuorten kohdalla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dubai pukeutuminen – muuttuu hieman kohteesta riippuen

Kuten yllä olevasta voi todeta, on Dubaissa pukeutuminen hieman enemmän kiinni siitä missä olet menossa. Hotellialueilla ja matkailijoiden suosimilla alueilla, kuten Dubai Marinassa, pukeutumiseen ei juuri tarvitse kiinnittää erityistä huomiota. Voit pistää päällesi sitä, mitä muutenkin pukisit yllesi.

Jos taas suuntaat Dubain laitamille tai kaupungin vanhaan osaan, kannattaa vältellä liiallista paljaan pinnan näyttämistä. Myös uskonnollisten rakennusten ja kohteiden lähettyvillä ja niiden sisätiloissa on kulttuuria hyvä kunnioittaa niin peittävien asusteiden, kuin esimerkiksi päähuivienkin avulla.

Noin yleisesti Dubaissa pukeutuminen ei ole kovinkaan vaativaa tai säännösteltyä. Otat vain terveen maalaisjärjen käyttöösi ja nauti tästä kiehtovasta kohteesta sen kulttuuria kunnioittaen!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Usein kysyttyä

Mitä yleistä tulisi tietää pukeutumisesta Dubaissa?

Dubaissa pukeutuminen ei ole niin hankalaa, kuin moni voisi kuvitella. Terveellä maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Älä pukeudu julkisilla paikoilla liian paljastavasti, kun taas uimarannoilla ja hotellien allas-alueilla voit pukeutua normaalisti bikineihin tai uimahousuihin. Jos vierailet kulttuurikohteissa, kuten moskeijoissa, niin tulee pukeutumisen olla konservatiivisempaa.

Miten naisten tulisi pukeutua Dubaissa?

Naisten pukeutuminen on hieman tarkempaa mitä miesten. Älä pukeudu ihan lyhyimpään minihameeseen tai pieneen toppiin. Vältä myös avonaisia kaula-aukkoja ja olisi hyvä peittää napa, polvet sekä olkapäät. Jos vierailet kulttuurikohteissa, niin varaa mukaan huivi, jolla voit peittää kevyesti hiukset.

Miten miesten tulisi pukeutua Dubaissa?

Miehet voivat pukeutua tuttuun länsimaalaiseen tyylii, mutta muista kuitenkin, että paita tulee pitää päällä muualla kuin rannalla tai uima-allasalueilla.

Miten lasten tulisi pukeutua Dubaissa?

Lapset voivat pukeutua normaalisti, mutta kannattaa kuitenkin pukea lapset auringonpaisteen takia suojaavasti.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti