Abu Dhabi vai Dubai – Kumpi kohde valita?

Arabiemiraatit ovat valloittamassa suomalaisten matkailijoiden sydämet. Matka Arabiemiraatteihin kannattaa ehdottomasti, sillä rikas maa aavikon syövereissä viettelee eksoottisuudellaan ja vieraanvaraisuudellaan. Seitsemästä emiirikunnasta koostuvan valtion suosituimmat kohteet ovat Dubai ja Abu Dhabi.

Näistä jälkimmäinen on nopeasti kasvattamassa suosiotaan ja matkailijan voi olla vaikea päättää kumpi valita seuraavan loman kohteeksi – miten siis on, valitako Abu Dhabi vai Dubai?

ApolloApollo

Millainen Abu Dhabi on kohteena?

Abu Dhabi, Arabiemiraatit

Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki, jossa rakennetaan jatkuvasti uusia ja todella kunnianhimoisia rakennuksia. Se on kahdesta kaupungista hiljaisempi, eikä täällä juurikaan ole villiä yöelämää sitä etsiville. Kaupungissa on enemmän paikallista väestöä, joten sen on hieman konservatiivisempi matkakohde näiden kahden kaupungin välillä.

Jos kuitenkin haluat tutustua perinteiseen arabielämään ja alueen kulttuurinähtävyyksiin, on Abu Dhabi ehdottomasti hyvä kohde siihen. Täältä löydät nimittäin uskomattoman kauniin Abu Dhabin moskeijan, perinteisen beduiinikylän ja Louvren Abu Dhabin museon. Kaupunki on siis eksoottinen ja elämyksekäs.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Millainen Dubai on kohteena?

Dubai matkakohteena

Dubai on kohteista vielä tällä hetkellä tunnetumpi ja suositumpi, varsinkin juuri lomakohteena. Kaupunki on täynnä moderneja ja korkeita rakennuksia – kaikki on kiiltävää luksusta! Maailman suurimpia, komeimpia ja hienoimpia rakennuksia löytyy täältä runsaasti. Voit vierailla esimerkiksi näissä erilaisia ennätyksiä rikkoneissa paikoissa:

  • Burj Khalifan korkeuksissa
  • Burj Al Arabin luksushotellissa
  • Jumeirahin keinotekoisella palmusaarella
  • Dubai Mall ostoskeskuksessa

Dubaissa on lisäksi enemmän menoa ja meininkiä, sillä kaupungissa on runsaasti ulkomaalaisia asukkaita. Dubaissakin on toki runsaasti juuri arabialaisia vaikutteita, mutta kaupungissa voit nauttia vaikkapa pelkkää italialaista ruokaa lomasi ajan, jos niin haluat! Kohteena Dubai on ehdottomasti kansainvälisempi suurkaupunki.

Abu Dhabi vai Dubai lasten kanssa?

Lapsiperheiden matkailussa on aina omat vaatimuksensa ja kohteelta vaaditaan monesti hieman eri asioita kuin vaikkapa kahden aikuisen matkalta. Kumpi sitten valita, Abu Dhabi vai Dubai lasten kanssa matkatessa?

Molemmissa on omat puolensa ja vetonaulansa. Abu Dhabista löytyy runsaasti lapsia kiehtovia kohteita, kuten:

Dubaissakin pääsee kuitenkin harrastamaan ja viihtymään. Voit esimerkiksi viedä lapset rannalla löhöilyn jälkeen Ski Dubaihin hiihtämään tai Wild Wadi –vesipuistoon leikkimään! Tekemistä siis riittää molemmissa kaupungeissa.

Molemmista lomakohteista on lisäksi helppo tehdä retkiä vaikkapa aavikolle erilaisten safarien muodossa. Nämä kiehtovat niin lapsia kuin aikuisiakin, tehden niin Abu Dhabista, että Dubaista todella monipuolisen ja tekemisentäyteisen kohteen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Entäpä jos kokisit molemmat?

Totuushan on toki se, että vain kokeilemalla selviää onko Abu Dhabi vai Dubai juuri sinun juttusi. Se mistä jokin toinen viehättyy Dubaissa, voi olla toiselle ärsyttävä piirre. Kannattaa siis tutustua rauhassa molempiin ja katsella vaikkapa lomatarjouksia – joskus edullinen matkapaketti voi kiehtoa niin, että valinta on helppo!

Helpotusta valintaan tuo lisäksi se tosiasia, ettei valintaa ole ihan pakko tehdä. Sinun on nimittäin mahdollista nähdä molemmat kaupungit samalla reissulla! Välimatkaa Dubain ja Abu Dhabin välillä ei ole kuin noin 150 kilometriä. Matka Abu Dhabista Dubaihin onnistuu bussilla, taksilla tai vaikka vuokra-autolla. Päiväretkiä molempien kaupunkeihin suosituimpiin nähtävyyksiin ja kohteisiin järjestetään runsaasti, joten voit kokea molemmat kaupungit loman aikana.

Se paras vastaus voi siis olla molempien kohteiden kokeminen yhdellä kertaa!

Apollo – Abu Dhabi

Löydä parhaat lomatarjoukset Abu Dhabiin!

Etsi lomatarjouksia
BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti