Dubain joulukuu on eksoottinen ja vauhdikas elämys

Joulu Dubain palmujen äärellä aavikon keskellä voi kuulostaa eksoottiselta vaihtoehdolta viettää perinteistä kuusijuhlaa. Dubain joulukuu onkin täynnä juuri erikoista taikaa – tässä tietoja siitä, mitä kaikkea kaupunki oikein voisi tarjota sinulle joulukuussa.

Arabiemiraatteihin kuuluva Dubai tunnetaan hiekkarannoista ja hulppeista pilvenpiirtäjistään. Kannattaako tähän aavikolla sijaitsevaan kaupunkiin sitten matkata joulukuussa? Dubain joulukuu on taikaa täynnä, eikä joulun tai uudenvuodenvietto tässä kiehtovassa lomakohteessa ole ollenkaan hullunkurinen ajatus.

Joulukuun sää Dubaissa

Talvikuukaudet, kuten joulukuu, ovat itse asiassa suosituinta aikaa matkustaa Dubaihin. Sää on silloin lempeämpi kuin keskikesän kuukausina, mutta pysyy suomalaiseen makuun vielä kivan lämpimänä. Sää Dubaissa jouluna ei siis tarkoita lunta tai viileää ilmaa, vaan voit nauttia:

  • Päivisin noin +22-25 lämpöasteesta.
  • Öisestä noin +15 lämpöasteen leppoisuudesta.
  • Lämpimästä ja uimaan houkuttelevasta merivedestä.

Dubai on joulukuussa siis varsin miellyttävä lomakohde rantalomankin viettoon ja pääset joulukuun pakkasia taatusti pakoon.

Pakatessa on kuitenkin hyvä muistaa, että Dubain ostoskeskukset ja muut suuret sisätilat ovat vahvasti ilmastoituja, joten niissä voi olla ulkoilmaa huomattavasi viileämpää. Siksi kevyt villatakki ja muutamat pitkähihaiset paidat on todella hyvä olla matkassa mukana.

Dubain joulukuu on täynnä mahdollisuuksia

Dubai tarjoaa joulukuussa erilaista tekemistä, joten meno tässä lomakohteessa ei hiljene. Kuten todettua, joulukuun sää Dubaissa takaa mahdollisuudet perinteisen rantaloman viettoon. Aurinkoa riittää, merivesi on lämmintä ja Dubain rannat ja hotellien uima-allasalueet viihdyttävät kaikenikäisiä matkailijoita.

Mutta Dubaissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa talvella. Joulukuussa jouluista tunnelmaa voi hakea vaikkapa:

  • Ski Dubain laskettelukeskuksessa
  • Madinat Jumeirahin joulumaailmassa
  • Global Villagen kansainvälisillä markkinoilla
  • Irish Villagen joulukuusen valojen sytyttämistilaisuudessa
  • Dubain oopperan joulukonserteissa

Kaupungissa riittää siis paljon perinteistä joulupuuhaa ja Dubain joulukuu tuntuu ihanan eksoottiselta – voit ihastella jouluvaloja pimeässä yössä ja heti seuraavana aamuna suunnata rannan lämpöön!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Joulu Dubaissa on täynnä taikaa ja vilskettä

Entäpä sitten, jos sinua kiehtoo Dubai joulukuussa juuri joulunvieton osalta? Vaikka Arabiemiraatit onkin muslimimaa, kuten yllä kävi ilmi, näkyy joulu ja joulunodotus kaupungin katukuvassa kuitenkin varsin näyttävästi. Lisäksi Dubain ostoskeskuksissa on usein joulumyyjäisiä ja katukuvaa koristaa lukuisat näyttävät joulukoristeet.

Dubai ei hiljene jouluna, vaan esimerkiksi joulupäivä on todella suosittu ostospäivä. Alet alkavat jo silloin, joten voit tehdä melkoisia joululahjalöytöjä, jos maltat jättää ostokset sinne saakka.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kun matkaat jouluksi Dubaihin, pääset nauttimaan lukuisia länsimaisia jouluherkkuja itämäisin höystein. Hotellien ravintolat sekä kaupungin muut ravintolat tarjoavat erikoisia joulukattauksia, jotka kannattaa varata hyvissä ajoin netin kautta.

Jouluperinteitä kaipaavat löytävät Dubaista myös kirkkoja, joissa rauhoittua hälinän keskellä. Oud Methassa sijaitsee esimerkiksi kaupungin suurin kirkko St. Mary, jossa vietetään jouluna perinteistä katolilaista joulua.

Ylipäätänsä on hyvä olla liikkeessä aikaisin, jos haluat kokea Dubain joulun. Dubain matkat ovat todella suosittuja, joten nopeat syövät hitaat! Ajoissa varaaminen varmistaa myös ettet joudu maksamaan joulumatkastasi maltaita.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Vietä uusivuosi Dubaissa

Toinen unohtumaton vaihtoehto on kokea Dubai uutena vuotena. Kaupungin uudenvuoden ilotulitus on ehkä niitä maailman kuuluisimpia ja sitä voi seurata ympäri kaupungin rantoja ja pilvenpiirtäjiä. Ilotulitus tapahtuu Burj Khalifan pilvenpiirtäjän ympärillä ja yleensä jopa rakennuksesta itsessään ammutaan ilotulituksia!

Uusivuosi Dubaissa on kuitenkin hurjan suosittua matkustusaikaa, joten matkat kannattaa ehdottomasti varata jo hyvissä ajoin. Näin saat varmasti hyvän hotellin sekä mahdollisimman edullisen matkan!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti