MatkapojatMatkapojat

Dubai ja alkoholi – Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon?

Dubain alkoholisäännöt voivat mietityttää monta matkailijaa. Saako tässä ihanassa matkakohteessa nauttia alkoholia?

Moni matkailija tietää Dubain valtauskonnon olevan islam, jonka johdosta maan kulttuuri eroaakin huomattavasti länsimaisesta kulttuurista. Yksi asia, jossa ero on selkeimmillään on Dubain alkoholilait. Saako Dubaissa alkoholia vai joutuuko lomallaan olemaan ilman?

Dubain alkoholilaki

Yksinkertainen vastaus siihen, saako Dubaissa alkoholia, on kyllä. Jos siis mielit lomalle tähän kiehtovaan kohteeseen, ei matkan varaamista kannata hylätä Dubain alkoholilakien takia. Alkoholia on mahdollista nauttia ja sen ostaminenkin on varsin helppoa, riippuen hieman siitä, mistä sitä lähtee etsimään.

Dubain alkoholilaki on siis hyvä tuntea, sillä ihan missä ja miten alkoholia ei todellakaan kannata nauttia. Dubain käyttäytymissäännöt alkoholin suhteen ovat tarkat ja niitä on syytä noudattaa, jotta vältyt ongelmilta. Matkailijan on hyvä muistaa se kuuluisa sanonta, että ”maassa maan tavalla”.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Huomionarvoiset säännöt Dubain alkoholilaissa ovat:

  • Ikäraja nauttimiseen ja ostamiseen on 21-vuotta.
  • Alkoholia ei saa nauttia julkisilla paikoilla.
  • Alkoholin myynti vaatii luvan ja alkoholia saa ostaa ja nauttia vain luvanvaraisissa paikoissa.
  • Alkoholin nauttiminen on kiellettyä muslimeilta.

Dubain käyttäytymissäännöt ovat erityisesti hyvin tiukkoja, joten humalassa ei kannata lähteä julkisille paikoille tallustelemaan – se on nimittäin rikos. Vaikka saatkin nauttia alkoholia tietyissä paikoissa laillisesti, ei humalatila julkisilla paikoilla ole suotavaa, vaan siitä voidaan rangaista jopa vankilatuomiolla. Mitään umpikännejä tänne ei siis kannata lähteä hankkimaan – ainakaan hotellihuoneen ulkopuolella!

ApolloApollo

Dubai – alkoholin ostaminen ja nauttiminen

Dubaissa alkoholia voi siis nauttia hotellien yhteydessä olevissa baareissa ja ravintoloissa. Kaupastakin alkoholia voi löytää, mutta matkailijan on hyvä huomioida, että kaupasta ostamiseen tarvitaan lupa! Voit siis nauttia alkoholia hotellien ja monien ravintoloiden sisällä normaalisti, mutta kauppaan ei kannata ilman lupaa lähteä alkoholia ostamaan.

Entäpä sitten, saako Dubaihin viedä alkoholia? Omien juomien vienti on oiva vaihtoehto heille, jotka eivät halua kuluttaa vain baaritiskin tuolia. Dubaihin saa nimittäin viedä alkoholia seuraavanlaisesti:

  • 4 litraa väkeviä juomia tai viinejä
  • 2 koppaa (2 x 24 0,33 litran tölkkiä) olutta

Lisäksi voit ostaa lentoaseman tax free –myymälöistä alkoholia. Muista vain, että itse ostamiasi juomia ei saa nauttia julkisilla paikoilla – juomat ovat vain huoneessa tai majapaikassa nautittaviksi!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Alkoholin hintataso Dubaissa

Millainen on sitten Dubain alkoholin hinta? Koska matkailija tulee nauttimaan alkoholia lähinnä baareissa ja ravintoloissa, on alkoholin hintatasokin sitten sen mukainen. Alkoholin nauttiminen ei ole juurikaan Suomen ravintolahintoja halvempaa – toki joissakin baareissa voit löytää edullisia tarjouksia ja happy hour –hintoja kannattaa aina hyödyntää.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Dubain alkoholivero on 30%, mikä näkyy kauppojen hinnoissa. Myynti on lisäksi siis luvan varassa ja sitä varten täytyy myös maksaa lisenssistä. Alkoholin hinnat tax free –kaupoissa lentokentällä ovat kuitenkin edullisia, joten tuonti lentokentältä voi kannattaa, jos haluat laatujuomia kotiin viemisiksi.

Varmista säännöt Dubain ulkopuolella

Dubaihin matkatessa voit löytää itsesi päiväretkeltä muihin ihaniin Arabiemiraattien kohteisiin. Esimerkiksi vierailu Abu Dhabissa kannattaa ehdottomasti, sillä siellä on runsaasti mukavaa nähtävää. Esimerkiksi Abu Dhabin moskeija on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Arabiemiraatteihin kuuluvat kaupungit ovat hallinnallisesti hyvin itsenäisiä, jonka johdosta myös alkoholilait voivat vaihdella. Esimerkiksi Abu Dhabissa alkoholin ikäraja on 18, kun taas Dubaissa se on 21. Mikäli siis haluat nauttia alkoholia vierailusi aikana, varmista alueen alkoholilait.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Dubaissa alkoholia saa kuitenkin siis nauttia, kunhan noudatat yllämainittuja vinkkejä ja neuvoja. Maasta löytyy runsaasti laadukkaita juomia ja ravintoloissa on todella osaavaa palvelua erikoisten drinkkien ja viinien suhteen – ei siis muuta kuin lomailemaan Dubain viehättäviin maisemiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti