ApolloApollo

Dubain kansainvälinen lentokenttä (DXB) – Tietoa kentästä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Dubain lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmista kentistä. Tässä tietoja kentästä ja sen palveluista, jotta vierailusi kentällä sujuu helposti.

Jos olet suuntaamassa Dubaihin lomalle, löydät itsesi Dubain kansainväliseltä lentokentältä (DXB). Yli miljoona matkustajaa kulkee kentän läpi viikoittain ja Dubain lentokenttä onkin maailman kolmanneksi vilkkaimpia kansainvälisiä kenttiä. Suurelta kentältä löytyy runsaasti palveluita, jotka tekevät kentästä viihdyttävän ja mukavan.

Tietoja Dubain lentokentästä

Dubaissa on kaksi lentokenttää, joista Dubai International (DXB) on suurimpien kansainvälisten lentoyhtiöiden käyttämä. Tämä yli 1 200 hehtaarin kokoinen lentokenttä sijaitsee Deiran kaupunginosan lähellä. Lentokenttään kuuluu kolme terminaalia, joista:

  • Terminaali 2 on halpalentoyhtiöiden pääkenttä.
  • Terminaaliin 1 lentävät puolestaan muut kansainväliset lennot.
  • Uusimpaan Terminaali 3:n lentävät vain Emirates ja Qantas.

Dubain lentokenttä on siis yksi maailman suurimmista sekä vilkkaimmista. Kentän työntekijämäärä liikkuukin kymmenissä tuhansissa! Kenttä on yksi kaupungin suurimmista työllistäjistä ja sen osuus bruttokansantuotteesta on varsin lähes 30%.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Dubain lentokenttä (DXB) tarjoaa hyvät palvelut

Entäpä sitten Dubain lentokentän palvelut? Suurella ja mahtavalla kentällä on tietenkin loistavat palvelut, eikä kentällä todellakaan tule tekemisen puutetta.

Ravintolat

Kaikista terminaaleista löytyy runsaasti erilaisia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Terminaali 1 on koti monille aasialaisille ja arabialaisille ketjuille, joissa voi nauttia ihania itämaisia makuja. Terminaalissa on toki perinteisempää länsimaista ruokaakin.

Terminaali 2 palvelee puolestaan kansainvälisillä pikaruokaketjuilla kuten vaikka KFC:n ja McDonaldsin herkuilla. Ravintoloita, niin hienoja kuin niitä vähän edullisempiakin on runsaasti myös Terminaali 3:ssa.

Dubain lentokenttä on koti lukuisille lounge –palveluille. Niihin on yleensä muutaman kymmenen dollarin sisäänpääsymaksu tai jos sinulta löytyy tiettyjä kortteja, kuten Priority Pass, niin niillä pääsee tietysti näihin tiloihin. Lounget ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Koska Dubain valtauskontona on islam, jossa alkoholin nauttiminen on kiellettyä, voi moni matkailija miettiä, saako lentokentältä alkoholia. Kuivin suin ei tarvitse olla, sillä baareja ja pubeja on tarjolla ja niissä tarjoillaan alkoholia normaalista länsimaisille matkailijoille.

Vuokraa auto Dubain lentokentältä

Ostosmahdollisuudet

Runsaiden ravintola- ja kahvilapalveluiden lisäksi Dubain lentokenttä on tunnettu tax free –myymälöistään.

Ostospaikkoja lentokentällä riittää ja siellä voi shoppailla:

  • Alkoholi- ja tupakkatuotteita
  • Suklaata ja paikallisia herkkuja
  • Merkkivaatteita muun muassa Pradan ja Tom Fordin liikkeissä
  • Leluja
  • Elektroniikkaa

Dubain lentokentän tax free aukioloajat mahdollistavat ostosten teon milloin tahansa. Tax free –liikkeet ovat nimittäin auki 24 tuntia vuorokaudessa niin tulo- että lähtöaulassa.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Kulkuyhteydet

Dubain lentokenttä tarjoaa hyvät kulkuyhteydet niin terminaalista toiseen kuin kentältä poiskin. Terminaali 1 ja 3 ovat yhteydessä toisiinsa ja niissä voi liikkua vapaasti. Kentältä löytyy lisäksi automatisoitu palvelu nimeltään Automated People Mover (APM), jonka avulla voit liikkua terminaalien välillä ilman kävelyä.

Terminaali 2 on erillään kahdesta muusta terminaalista, mutta niiden välillä liikkuu ilmainen shuttle bus –lentokenttäkuljetus. Jos tiedossasi on koneen vaihto Dubaissa terminaalien välillä, varaa liikkumiseen tarpeeksi aikaa. Matka Terminaali 2:sta kahteen muuhun terminaaliin vie noin 20-30 minuuttia.

Kentän yhteydessä löytyy runsaasti taksipalveluita, joiden avulla voit matkata kentältä hotelliin. Paikalliset taksit ovat edullisia, eikä matka Dubain lentokentältä hotelliin tulisi maksaa paljon 20 euroa enempää (ottaen tietysti huomioon, että hotelli sijaitsee kaupungin tuntumassa.

Apollo – Dubai

Löydä parhaat lomatarjoukset Dubaihin!

Etsi lomatarjouksia

Seuraa lentokentän menoa FOX-kanavalla

Voit katsoa miltä meno Dubain lentokentällä näyttää siitä kertovan televisio-ohjelman avulla. Sarja Dubain kansainvälisestä lentokentästä pyörii FOX-kanavalla. Mielenkiintoinen sarja käsittelee lentokentän elämää, joka on kiva katsaus siihen, mitä kaikkea kenttien taustalla oikein tapahtuu. Kun sitten varaat loman ja suuntaat Dubain lentokentälle, voit katsella kentän menoa aivan uusin silmin!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Dubain lentokentän tiedot

Kotisivut: http://www.dubaiairports.ae/
Puhelinnumero: +971 4 224 5555 (24/7)
Facebook: https://www.facebook.com/DXB/

Dubain lentokenttä kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti